Πώς να απαλλαγείτε από τον εφιάλτη της κακοσμίας του στόματος
Η άσχημη αναπνοή μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να συνομιλείς με κάποιον και η αναπνοή του να μυρίζει άσχημα. Ίσως κι εσείς να έχετε βρεθεί σε αυτή την δυσάρεστη περίπτωση, δηλαδή να υποφέρετε εσείς από κακοσμία. Ο εφιάλτης της δυσοσμίας του στόματος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας , ενώ σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση , την απασχόληση και τις κοινωνικές σας σχέσεις.
Δείτε 4 ερωτήσεις που θα λύσουν τις απορίες σχετικά με την κακοσμία του στόματός και την αντιμετώπισή της.
Η αναπνοή είναι άσχημη μόνο μετά από κατανάλωση πικάντικου φαγητού;
Όχι πάντα . Παρά το γεγονός ότι ορισμένα τρόφιμα, όπως το σκόρδο και τα ραπανάκια έχουν σαν αποτέλεσμα την άσχημη οσμή του στόματος, μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από συνεχή δυσοσμία της στοματικής του κοιλότητας χωρίς να έχει σημασία τι τρώνε . Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή στοματική υγιεινή, τον αφθώδη πυρετό και άλλες ασθένειες.
Μπορούμε να απαλλαγούμε από την δυσοσμία του στόματος βουρτσίζοντας τα δόντια μας πιο προσεκτικά;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία για την κακοσμία είναι η κακή στοματική υγιεινή και η βακτηριακή κατανομή των υπολειμμάτων τροφίμων στο στόμα. Το τακτικό βούρτσισμα είναι το πρώτο βήμα. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα και επίσης να βουρτσίζουμε και την γλώσσα μας. Το πίσω μέρος της γλώσσας μπορεί να είναι ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια.
Η στοματική υγιεινή μου είναι εξαιρετική, αλλά ακόμα έχω άσχημη αναπνοή. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα στοματικό διάλυμα που περιέχει χλωρεξιδίνη ή triclosan . Ένα στοματικό διάλυμα μπορεί να αφαιρέσει την οσμή που προκαλείται απο τα βακτήρια. Προσέξτε τη διατροφή σας, αφού τα πικάντικα τρόφιμα, τα ζαχαρούχα και τα όξινα ποτά ενθαρρύνουν τα βακτήρια και τη φθορά των δοντιών . Η διακοπή του καπνίσματος είναι απαραίτητη. Εάν αισθάνεστε το στόμα σας πάντα στεγνό, μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη θα βελτιώσει την παραγωγή σάλιου .
Πρέπει να μιλήσω για τη δυσοσμία του στόματος στο γιατρό μου;
Ναι προκειμένου να εντοπίσει από που προκαλείται. Καλό θα είναι να επισκεπτόμαστε το οδοντίατρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 3 μήνες περίπου). Μην ξεχνάμε ότι η δυσοσμία μπορεί να οφείλεται και σε χρόνιες μολύνσεις στο λαιμό ή τους πνεύμονες. Άτομα με προβλήματα στομάχου όπως η παλινδρόμηση μπορεί να υποφέρουν λόγω της παλινδρόμηση της τροφής. Πολύ σπάνια, η δυσοσμία του στόματος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός ρινικού πολύποδα ή ενός όγκου στο λαιμό ή του λάρυγγα , αλλά αυτό είναι ασυνήθιστο και θα έχετε άλλα συμπτώματα.
Διαβάστε επισης:
Η πλαστική στο στήθος όντως απογειώνει το sex;
O ύπνος του Σαββατοκύριακου δεν φτάνει για να ξεκουραστεί ο εγκέφαλό μας