Φεστιβάλ ουίσκι και ρούμι, cocktail pairings, εκθέσεις κρασιού, διάσημα guest shifts και πολλά ακόμη

Νέλλη Καλαμαρά
Φεστιβάλ ουίσκι και ρούμι, cocktail pairings, εκθέσεις κρασιού, διάσημα guest shifts και πολλά ακόμη

Εσύ τι θα κάνεις στην πόλη τις επόμενες ημέρες; Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες good life προτάσεις για τα μάτια σου μόνο!

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο αυξάνεται η διάθεσή μας για βόλτες στη στολισμένη πόλη. Τα πιο ενδιαφέροντα events έρχονται για να μας δώσουν ακόμη καλύτερες αφορμές να κυκλοφορήσουμε με φίλους και αγαπημένους και να δοκιμάσουμε ωραία πράγματα. Φεστιβάλ για το ρούμι και το ουίσκι, cocktail & food pairings από διάσημα μπαρ, εμβληματικά guest shifts σε αγαπημένες μπάρες, εκθέσεις κρασιού και brunch με guest pastry chefs ετοιμάζονται για τις επόμενες ημέρες και εμείς τα βάζουμε στην ατζέντα μας για να μη χάσουμε ούτε ένα!

Ένα πανέμορφο all-day στέκι φέρνει την «τέχνη» του dolce far niente στο Χαλάνδρι

RandW-Festival-107.jpg

Athens Rum & Whisky Festival: 8 & 9/12

Το Athens Rum & Whisky Festival, το μεγαλύτερο event για ρούμι και ουίσκι είναι γιορτινό και πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά στο κέντρο της Αθήνας. Διανύοντας την 7η χρονιά του, επανέρχεται ακόμη πιο δυναμικά στις 8 & 9 Δεκεμβρίου στους 3 ορόφους του Αμαλίας 36, στο Σύνταγμα, μαζί με μια εξαιρετική συλλογή από δεκάδες κορυφαία εμβληματικά αποστάγματα, κορωνίδες στην κατηγορία του ρουμιού και του ουίσκι. Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα δοκιμάσουμε μοναδικά αποστάγματα, θα διασκεδάσουμε σε μουσικές γνωστών παραγωγών, θα βρούμε cocktails από το πολυβραβευμένο Baba au Rum (#25 World’s 50 Best Bars), ενώ δεν θα απουσιάζουν οι εκπλήξεις και τα happenings. Στο In House Shop μπορούμε να αγοράσουμε τα αποστάγματα που δοκιμάζουμε, ενώ στο coffee & food corner θα βρούμε σνακ και καφέ.

Νέα άφιξη: Ανοικτές φωτιές και καρνιβορικές απολαύσεις με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου

Deltio tipou

Στη γιορτινή ατμόσφαιρα συμβάλλει και ο χώρος που πραγματοποιείται, το Αμαλίας 36 (Μέγαρο Λυκιαρδόπουλου), ένα ιστορικό οίκημα με μοναδική αισθητική αστικής ελεγκάντσας των αρχών του 20ου αιώνα, που ταιριάζει ιδιαίτερα με το ύφος του φεστιβάλ. Με το εισιτήριο εισόδου (25€ ατομικό, 40€ δύο ατόμων) θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στα μοναδικά Experience Rooms, να ζήσουμε tailor made γευσιγνωσίες και εμπειρίες, να γνωρίσουμε τους Master Distillers, Brand Ambassadors & εκπροσώπους σπουδαίων brands και να μιλήσουμε μαζί τους, δοκιμάζοντας εμβληματικά αποστάγματα, να πάρουμε μέρος σε σεμινάρια και γευσιγνωσίες. Επιπλέον με το premium εισιτήριο (45€ ατομικό, 75€ δύο ατόμων) έχουμε πρόσβασή στο Premium Lounge, όπου φιλοξενούνται τα πιο σπάνια και ultra-premium brands.

Info: Λεωφ. Βας. Αμαλίας 36, Σύνταγμα, Αθήνα (απέναντι από το Ζάππειο), Παρασκευή: 17:00-00:00, Σάββατο: 16:30 – 00:00, εισιτήρια παίρνουμε στο viva.gr

OfficinaMilano_.jpg

X-mas Cocktails & Food Pairing: 14-17/12

Ένα νοητό ταξίδι στο χριστουγεννιάτικο Μιλάνο και στα απίθανα cocktails του θρυλικού Officina Bar μας ετοιμάζει το The Zillers Pastry Bar και το Mataroa Gin. Το Mataroa Mediterranean Gin προσκάλεσε το μυθικό Officina Bar από το Μιλάνο της Ιταλίας να δημιουργήσει Mataroa Signature Cocktails σε ένα gourmet pairing με τις αλμυρές και γλυκιές δημιουργίες του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ του The Zillers Restaurant, Παύλου Κυριάκη.

Screenshot-2023-12-06-181322.jpg

Το μοναδικό αυτό pairing menu, με 4 πιάτα και τα cocktails που τα συνοδεύουν, θα είναι διαθέσιμο για 4 μόνο μέρες, από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου, από τις 2 το μεσημέρι και έως τις 10 το βράδυ, οπότε εάν θέλουμε να απολαύσουμε πιάτα όπως ο Μπλε Αστακός σε Ψωμάκι Μπριός με Μαγιονέζα Πράσινο Κάρι και γλυκά όπως το Κάστανο με το Κρεμέ σοκολάτας με grue de cacao και παγωτό μπαχαρικών, παρέα με αριστοτεχνικά cocktails από ένα από τα διασημότερα μπαρ του κόσμου, πρέπει να κλείσουμε το τραπέζι μας εγκαίρως!

Info: Παλαιολόγου Μπανιζέλου 6, Αθήνα, 2103241651

APL_768.jpg

The Great Sunday Club: 10/12

Αυτήν την Κυριακή υποδεχόμαστε το τελευταίο The Grand Sunday Club του 2023 στο πανέμορφο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace, και αναμένεται επικό. Για μία και μόνη βραδιά, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, πρώην μέλη του εμβληματικού μπαρ The Savoy London θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την ομάδα του The St Regis Venice και το αποτέλεσμα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μέσα στο μοναδικό εορταστικό κλίμα του destination bar Avra και με θέα την αθηναϊκή Ριβιέρα, η Anna Sebastian και ο Declan McGurk, εκπροσωπώντας την ομάδα που έκανε το μπαρ του Savoy Hotel το Καλύτερο Μπαρ στον Κόσμο, θα δημιουργήσουν τα μοναδικά cocktails στο Martini Trolley εμπνεόμενοι από το πολυβραβευμένο Boatyard Distillery.

St-Regis-Team-Ludwig-and-Facundo.jpg

Ταυτόχρονα, η ομάδα του The St Regis Venice, Facundo Gallegos και Ludwig Negri, θα φέρουν μαζί τους τη λάμψη και την κομψότητα του παλατιού του 17ου αιώνα, που σήμερα πλέον αποτελεί χώρο υψηλής τέχνης και κορυφαίας φιλοξενίας, και θα προσφέρουν σε όλους εμάς την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα υπέροχα ποτά τους με έμπνευση από το Mancino Vermouth. «Είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι που θα υποδεχτούμε τέτοια ταλέντα της παγκόσμιας μπαρ σκηνής στο Avra», δήλωσε η Manon Kapfer, Bar Manager του Avra, «Μετά από τόσες υπέροχες συνεργασίες και guest shifts που φιλοξένησε φέτος το The Great Sunday Club, είναι συναρπαστικό να κλείνουμε το υπέροχο αυτό έτος με τις αξίες που πρεσβεύουμε: τη μοναδική και ατμοσφαιρική εμπειρία των κορυφαίων hotel bars. Αδημονούμε να υψώσουμε τα ποτήρια μας στη φιλία, τη δημιουργικότητα και την πολυτελή φιλοξενία».

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901197

Wine-Fair-103.jpg

Central Wine Fair: 11/12

Η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των παραγωγών της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, η αγαπημένη σε οινόφιλους και επαγγελματίες, Central Wine Fair, έρχεται τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Με στόχο της να μας συστήσει τρία εντυπωσιακά terroir που συνιστούν την «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι συμμετοχές σε παραγωγούς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σαράντα έξι οινοποιοί δίνουν ραντεβού στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους και να αναδείξουν τους τοπικούς θησαυρούς των τριών αμπελουργικών ζωνών. Ανάμεσα τους τα εμβληματικά οινοποιεία των περιοχών, αλλά και πολλοί νέοι ανερχόμενοι οινοποιοί που έρχονται να τονίσουν με τη σειρά τους την συνεχή εξέλιξη που σημειώνεται.

central-wine-fair_.jpg

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα μοναδικό masterclass, με εισηγητή τον πρώτο Έλληνα Master Sommelier και έναν από τους μόλις 275 στον κόσμο, Ελευθέριο Χανιαλίδη MS. Με τίτλο «5 ποικιλίες – διαφορετικές οπτικές» ο κ. Χανιαλίδης θα αναδείξει όλες τις πτυχές αλλά και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τους αμπελώνες της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Στη Central Fair θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ευρεία γκάμα κρασιών, καθένα από τα οποία αποθεώνει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, να έρθουμε σε επαφή με τους οινοποιούς και τις ομάδες τους, ενώ παράλληλα θα βρισκόμαστε σε έναν κόμβο δικτύωσης για επαγγελματίες του κλάδου, λάτρεις του κρασιού ή νεοεισερχόμενους στον μαγικό του κόσμο.

Info: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 89-93, Αθήνα, 2109206000. Εισιτήρια παίρνουμε μέσω του more.gr (by viva). Το εισιτήριο στοιχίζει 12€ και το φοιτητικό 8€. Προαγορά 8€.Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

D85_4345-Edit.jpg

Athénée Sunday Brunch: 10 & 17/12

Στο Athénée, η εορταστική ατμόσφαιρα είναι πιο ζεστή και εντυπωσιακή από ποτέ. Οι προτάσεις του chef Νίκου Σκλήρα για τον χειμώνα που διανύουμε, τα κλασσικά αλλά πάντα διαχρονικά πιάτα του Athénée και το κοινό που συνεχίζει να γεμίζει το ξεχωριστό του lobby, έχουν κάνει τα Κυριακάτικα brunch θεσμό στο πιο κοσμοπολίτικο spot της Αθήνας. Κάθε Κυριακή ο βραβευμένος chef υποδέχεται και μοιράζεται την κουζίνα του με έναν διεθνώς αναγνωρισμένο pastry chef. Στις 10 και 17 Δεκεμβρίου, guest pastry chef θα είναι ο μοναδικός Δημήτρης Μακρυνιώτης με δημιουργίες που θα φέρουν αναμνήσεις κλασσικών γεύσεων σε όλους.

D85_4427.jpg

Διαχρονικά αρώματα ξηρών καρπών και σοκολάτας, πρώτης ποιότητας υλικά, νέες προτάσεις αλλά και ποικιλία στις επιλογές, είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά της γαστρονομικής εμπειρίας στο Athénée. Είναι τέλος σίγουρο ότι δεν θα αντισταθούμε και στα εύγευστα μελομακάρονα που είναι διαθέσιμα στο pop up του chef, στην εντυπωσιακή είσοδο του εστιατορίου. Ο κατάλογος που δημιούργησε ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μαζί με τον κατάλογο brunch του Athénée είναι παράλληλα διαθέσιμοι την Κυριακή 10 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 17:00.

Info: Βουκουρεστίου 9, Αθήνα, 2103251430