Θράψαλα με σπανάκι και ρύζι ή αλλιώς τι καλύτερο για την Πέμπτη;

Νικόλας Σακελλαρίου
Θράψαλα με σπανάκι και ρύζι ή αλλιώς τι καλύτερο για την Πέμπτη;

Μία πανεύκολη συνταγή από τον Νικόλα Σακελλαρίου.

Υλικά

1 κιλό θράψαλα, καθαρισμένα

½ φλιτζ. ρύζι, καρολίνα

1 κιλό σπανάκι

1 κρεμμύδι, Ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πράσο, χοντροκομμένο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Χυμό από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Σήμερα δοκιμάζουμε νιόκι γλυκοπατάτας με φασκόμηλο & σκόρδο, ό,τι πιο γευστικό για αυτήν την Τετάρτη

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε το πράσο, τον πελτέ, την μουστάρδα, το ρύζι και τα θράψαλα. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos