Ποιος είναι τελικά ο σωστός χρόνος για να βράσει ένα αυγό;
Tα λεπτά, ίσως και τα δευτερόλεπτα, παίζουν ρόλο. Και ο Νικόλας Σακελλαρίου τα μετράει για εμάς.
Σίγουρα ο καθένας μας προτιμά να τα τρώει με διαφορετική υφή και ρευστότητα. Εδώ σου έχω ένα οδηγό για να απολαμβάνεις κάθε φορά τα αυγά σου. Ο χρόνος μετράει πάντα από το σημείο βρασμού και μετά.
Αυγό μελάτο
Στα 5 λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν πήξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμα ρευστός
Αυγό σχεδόν σφιχτό
Στα 6 λεπτά το ασπράδι και ο κρόκος αρχίζουν να πήζουν
Αυγό σφιχτό
Στα 8 λεπτά έχουμε ένα ασπράδι και κρόκο σφιχτό
Αυγό πολύ σφιχτό
Μετά τα 10 λεπτά έχουμε ένα πολύ σφιχτό αβγό
Για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο, καλό είναι να τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο 15-20 λεπτά έτσι ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου, πριν τα βάλουμε μέσα στο νερό για να βράσουν.
Ρίξτε και 6-8 σταγόνες ξύδι. Και καλή απόλαυση.
Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos