Η Δέσποινα Βανδή στα 54 της ξέρει πια πως ο σεβασμός είναι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή κι όχι η αγάπη

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Δέσποινα Βανδή στα 54 της ξέρει πια πως ο σεβασμός είναι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή κι όχι η αγάπη

Η Δέσποινα Βανδή με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε στη Μαρία Σολωμού για την αλλαγή που έκανε στη ζωή της μετά τα 50, για τα στερεότυπα που κατέρριψε και για το έργο που έχει γράψει.

Κάθε Πέμπτη η Μαρία Σολωμού υποδέχεται και έναν ξεχωριστό καλεσμένο στην εκπομπή της στο YouTube, Μαρία τη Νύχτα. Αυτή τη φορά καλεσμένη της ήταν η Δέσποινα Βανδή, η οποία μίλησε για «όλα», για τη δύσκολη δεκαετία στη ζωή της, για τα παιδιά της, για το age shaming και για τον γάμο.

Η Μελίνα Νικολαΐδη με αγαπημένο φόρεμα της Sarah Jessica Parker και της μαμάς της Δέσποινας Βανδή

Η περίοδος που η Βανδή δεν φρόντιζε την Δέσποινα

Η δεκαετία 40 - 50 δεν ήταν η πιο ευχάριστη για την Δέσποινα Βανδή, όπως αποκάλυψε στην ηθοποιό.

«Είχα βαρύνει με έναν τρόπο τώρα που κοιτάζω πίσω. Μάλλον στη δεκαετία 40 – 50. Βαραίνεις όταν δεν περνάς καλά, σε όποια δεκαετία κι αν είσαι. Δεν σημαίνει ότι γίνεσαι κακή μάνα γιατί κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Εγώ δεν επέτρεπα να κάνω πράγματα για εμένα. Ήμουν για τα παιδιά μου! Ο εαυτός μου ήταν τέρμα. Δεν είναι καλό αυτό! Ναι ήταν πολύ καλό γιατί μεγάλωσα δυο παιδιά που έχουν αυτοεκτίμηση, στέκονται καλά στα πόδια τους, χαίρομαι που τα βλέπω και είναι δυο καλά παιδιά. Δεν είναι όμως κακό να δίνεις και χρόνο στον εαυτό σου γενικότερα, να τον προσέχεις και να τον φροντίζεις. Εγώ τον είχα χάσει τον εαυτό μου, δεν με φρόντιζα όπως έπρεπε και δεν υπήρχε ο χρόνος για να το σκεφτώ», είπε η Δέσποινα Βανδή.

Η αλλαγή στη ζωή της και η φροντίδα που άρχισε να δείχνει στον εαυτό της ήρθε για την Δέσποινα Βανδή στα 50 της, όπως ανέφερε. Βοήθησε βέβαια, και η ψυχοθεραπεία που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Στον covid ήταν μία περίοδος που δεν ήμουν καθόλου καλά και τότε ένας φίλος μου έδωσε το τηλέφωνο ενός ψυχολόγου. Εγώ τότε απόρησα γιατί έλεγα σιγά μωρέ εγώ έχω φίλους, μελετώ, διαβάζω, ξέρω τα πάντα. Με πίεσε και τελικά πήγα και ήταν το ωραιότερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου. Ξεκίνησα ένα ταξίδι ενδοσκόπησης που με έχει βοηθήσει πολύ», εξήγησε η τραγουδίστρια στην Μαρία Σολωμού.

«30 χρόνια Δέσποινα Βανδή» αλλά για εκείνη η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι τα παιδιά της

Τα στερεότυπα και η αποκάλυψη για το έργο που έχει γράψει η Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή αποκάλυψε στην Μαρία Σολωμού πως στα 50 της και κατά την περίοδο της καραντίνας είχε διάφορες σκέψεις που ήθελε κάπως να καταγράψει. Σκέψεις σχετικά με διάφορα κοινωνικά στερεότυπα που αφορούν τις γυναίκες. Γι' αυτό και το έργο της λέγεται F@ck Cinderella.

«Αλλά αυτό ήταν κάτι που με έτρωγε και το έγραψα μέσα στον covid, είναι κάτι σαν θεατρικό. Είναι διάλογοι γιατί είχα πολλές φωνές μέσα μου και ήθελα να το εκτονώσω όλο αυτό. Ο τίτλος είναι F@ck Cinderella. Γιατί μεγαλώνουμε με έναν τρόπο και η Σταχτοπούτα είναι το πιο λάθος παραμύθι που μπορούμε να διαβάσουμε στα κορίτσια. Αυτό ότι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, βρες έναν πλούσιο. Και μετά την κορνίζα τι; Τι λέτε; Αυτό θα πρέπει να μην διαβάζεται πια.

Εσύ πρέπει να είσαι η πριγκίπισσα, να διεκδικείς την ευτυχία σου, να πατάς στα πόδια σου. Να μην ψάχνεις για κανέναν πλούσιο, να μην σου στρώσει τη ζωή, μόνη σου να την στρώσεις. Ο στόχος δεν είναι ο γάμος αλλά η ευτυχία.

Στα 50 μου το κατάλαβα αυτό. Είναι παντού πρέπει και κάποια στιγμή κοιτάς και λες ”εγώ πρέπει να είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος”. Γιατί αυτό το πράγμα δεν το έσπειρε κανείς μέσα μου! Έχεις 500 πρέπει και δεν έχεις τη μία κατεύθυνση. Να είσαι ευτυχισμένος», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

https://www.instagram.com/p/C3hvCgHMZbb/

H αλλαγή στη ζωή της Δέσποινας Βανδή μετά τα 50

Η Δέσποινα Βανδή έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πως αντιμετωπίζει διαφορετικά τη ζωή της. Πιο απελευθερωμένη «ζει» την κάθε στιγμή, δοκιμάζει πράγματα στα επαγγελματικά της κι έχει μια ισορροπία στην προσωπική της ζωή.

«Η αλλαγή στη ζωή είναι τρομακτική, δεν είναι εύκολο γιατί ξεβολεύεσαι. Είναι δύσκολο να κανείς την αλλαγή γιατί όταν είσαι 50 ο αυθορμητισμός των νιάτων φεύγει, γιατί αρχίζει και μπαίνει η λογική. Ζήστε τη ζωή που σας αναλογεί με ευτυχία. Θα άλλαζα πολλά πράγματα από το παρελθόν εκτός από τα παιδιά μου. Κάθομαι και σκέφτομαι όμως, ότι μέσα από όλες τις αντιξοότητες οδηγήθηκα στο να γίνω αυτό που είμαι σήμερα και αυτό που είμαι σήμερα το αγαπώ. Αν δεν περνούσα τη διαδρομή που έκανα μπορεί να μην ήμουν αυτό που είμαι σήμερα», είπε η Δέσποινα Βανδή.

https://www.instagram.com/p/C3FQiLYMojV/

Αυτό που όπως είπε η ίδια κατάλαβε μεγαλώνοντας είναι πως ο σεβασμός είναι το πράγμα που έχει μεγαλύτερη αξία στη ζωή για να είσαι ευτυχισμένος κι όχι η αγάπη.

Η μεγαλύτερη αξία στη ζωή δεν είναι η αγάπη, αλλά ο σεβασμός. Στο όνομα της αγάπης έχουν γίνει… Στο όνομα της αγάπης σφάζουμε τον άλλον, στο όνομα της αγάπης δέρνουμε. Ο σεβασμός είναι η μεγαλύτερη αξία. Αυτή είναι η μαγκιά! Αν μπορείς να τον σεβαστείς αυτό σημαίνει ότι τον αγαπάς και βαθιά. Αν δεν υπάρχει και ο σεβασμός όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.

https://www.instagram.com/p/C3VtVhfsdv5/

Όσο για το αν θα έλεγε «ναι» σε έναν δεύτερο γάμο η Δέσποινα Βανδή απάντησε για ακόμα μια φορά πως δεν είναι κάτι που την απασχολεί, ενώ εξομολογήθηκε πως ούτε στον πρώτο της γάμο με τον Ντέμη Νικολαΐδη σκεφτόταν τον γάμο. Ήθελε όμως, να κάνει παιδιά.

«Ούτε την πρώτη φορά ήθελα να παντρευτώ, ήθελα απλά να κάνω παιδιά, ήθελα να γίνω μάνα. Τη μητρότητα δεν μπορούσε να μου την στερήσει άνθρωπος, αν δεν μπορούσα, θα υιοθετούσα. Μπορεί να παντρευόμουν ξανά πάνω σε μία τρέλα, αλλά για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός. Νιώθω πολύ ελεύθερη πλέον», είπε η Δέσποινα Βανδή σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.