Η Ευγενία Ξυγκόρου δολοφόνησε τον Προβιό αλλά εξήγησε γιατί λάτρεψε τον Μελέτη Ηλία στο Προξενιό

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ευγενία Ξυγκόρου δολοφόνησε τον Προβιό αλλά εξήγησε γιατί λάτρεψε τον Μελέτη Ηλία στο Προξενιό

Εντελώς διαφορετική με τα φυσικά σγουρά της μαλλιά η Ευγενία Ξυγκόρου, η αγαπημένη Ιουλία στο Προξενιό. 

Η Ευγενία Ξυγκόρου είναι ένα από τα πρόσωπα που όλοι συζητούν, τόσο για το πόσο επάξια στάθηκε ως πρωταγωνίστρια στο Προξενιό της Ιουλίας, όσο και για το φινάλε που στηρίχτηκε όλο επάνω της μαζί με τη Χριστίνα Μαξούρη ως Στεφανία. Τώρα που όλα έχουν τελειώσει και έχει ξεκινήσει τη θεατρική της περιοδεία με το έργο «8 Γυναίκες» η ηθοποιός έκανε έναν μικρό απολογισμό και μας έδειξε τη μεγάλη αγάπη της προς τον Μελέτη Ηλία. Για πολλούς αλλά και σημαντικούς λόγους.

Μας έδειξε όμως και τη νέα της εικόνα. Την πιο φυσική.

https://www.instagram.com/p/CzYUaBgAskk/

«Αν δεν τον είχα, θα είχα φρικάρει»

Η Ευγενία Ξυγκόρου είχε αφήσει το καλλιτεχνικό της στίγμα ήδη από την εποχή που πρωταγωνίστησε στην «Παράνομη αγάπη», αλλά τώρα στο Προξενιό της Ιουλίας και λόγω του ρόλου της έπιασε κορυφή. Η σειρά αγαπήθηκε, όλες οι γυναίκες την συμπόνεσαν ως Ιουλία και αρκετά τη δικαιολόγησαν όταν σκότωσε τον κακοποιητή σύζυγό της Γιωργίκη Προβιό.

«Ήσουν οπτασία», είπε η Γερμανού στο μήνυμα της Ιουλίας μετά το φινάλε στο Προξενιό του Alpha

Αν ως Ιουλία τον μίσησε, ως Ευγενία, τον λάτρεψε τον Μελέτη Ηλία και είπε ξεκάθαρα και για ποιους λόγους μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» και στην Αθηναΐς Νέγκα. Αυτό που και οι δύο διαχειρίστηκαν με τις σκηνές βίας δεν είναι εύκολο για έναν ηθοποιό. Τόσο για την σωματική ένταση, όσο και με τη συναισθηματική. Αλλά εκείνη έδωσε μία άλλη διάσταση. Και όπως είπε: «Οι σκηνές ξύλου στα σίριαλ είναι κάπως εύκολες. Την πρώτη μέρα του γυρίσματος που άρχισε το ξύλο, όταν γύρισα σπίτι, ήμουν κάπως. Αλλά από την ένταση, όχι ότι είχε δεχτεί κάτι το σώμα μου, αλλά από τη δύναμη που μου δημιουργούσαν όλα αυτά εγκεφαλικά. Σκεφτόμουν ότι αν δεν ήταν ο Μελέτης, πώς θα ήμουν σε αυτές τις σκηνές; Θα είχα φρικάρει. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς το σώμα σου σε κάποιον».

Η ηθοποιός αναφέρεται φυσικά σε δύο μεγάλες σκηνές που εξελίχθησαν στα επεισόδια όπου ο ξυλοδαρμός ήταν αρκετά ρεαλιστικός. Αλλά η δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ τους, λειτούργησε βοηθητικά. «Με τον Μελέτη ήταν πολύ ξεκάθαρο αυτό, το ένιωθα εγώ, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έκανε αυτός».

Στη σκηνή της δολοφονίας του, ο Μελέτης Ηλίας είχε μοιραστεί και ένα στιγμιότυπο από το φινάλε, όπου εκεί οι δύο ηθοποιοί το «διασκέδασαν» αρκετά. Δεν γίνεται διαφορετικά για τους ηθοποιούς σε τέτοιες σκηνές, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν.

https://www.instagram.com/p/C8Hx9JcMsgA/

Στη συνέντευξη πάντως η Ευγενία δήλωσε πώς κάποτε στη ζωή της έπαιρνε τα πράγματα πολύ σοβαρά και ήταν drama queen, αλλά όλοι παρατηρήσαμε εκτός από τα λόγια της και την αλλαγή στην εμφάνισή της. Με τα φυσικά σγουρά της μαλλιά, με διαφορετικό χτένισμα και κούρεμα και έναν τόνο πιο σκούρα. Εντελώς διαφορετική από την Ιουλία που είχαμε συνηθίσει.

Στο τι έγινε στο τέλος στο Προξενιό της Ιουλίας, η θυσία της Στεφανίας και το βαθύ μήνυμα ξεχώρισαν