Μόνο σεβασμός για τη Μαρινέλλα: Το βίντεο που πυροδότησε αντιδράσεις και τα σχόλια στα social media

Κατερίνα Μπούσιου
Μόνο σεβασμός για τη Μαρινέλλα: Το βίντεο που πυροδότησε αντιδράσεις και τα σχόλια στα social media
ndpphoto@gmail.com

Την ώρα που τραγουδούσε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της τραγούδια το «Εγώ και εσύ» , η Μαρινέλλα λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου. 

Η Μαρινέλλα ετοίμαζε εδώ και αρκετούς μήνες τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή του Αντώνη Ρέμου και σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού. Αλλά μόλις στο τρίτο της τραγούδι και ενώ το κοινό ενθουσιασμένο την επευφημούσε, εκείνη λιποθύμησε ξαφνικά στη σκηνή.

Το βίντεο της κατάρρευσής της, που δημοσιεύτηκε μαζί με την είδηση της μεταφοράς της στο νοσοκομείο, δημιούργησε ωστόσο κάποιες αντιδράσεις. Είναι όλα επιτρεπτά στην αναπαραγωγή της εικόνας που συνοδεύει μία είδηση;

https://www.instagram.com/p/Ch4iWyrou13/

«Θεέ μου, μας έμαθες τόσο πολύ να αγαπάμε»

Η Μαρινέλλα στα 86 της χρόνια και με 68 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο τραγούδι, δε σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται πάνω στη σκηνή και να μας μαγεύει μέχρι χθες το βράδυ, με τη μαγική σε έκταση και συναίσθημα, φωνή της. Η Κυρία του ελληνικού τραγουδιού και η μεγαλύτερη φωνή του αιώνα, στο ελληνικό τραγούδι.

Στη χθεσινή sold out συναυλία της στο Ηρώδειο, θα ερμήνευε όλες τις μεγάλες της επιτυχίες, συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας. Ενώ ήδη είχε βγει στη σκηνή και λίγα λεπτά αργότερα, όταν σταμάτησαν τα χειροκροτήματα του κοινού, ξεκίνησε το πρόγραμμά της. Στο τρίτο της τραγούδι, το «Εγώ και εσύ» (Τα λόγια είναι περιττά) ενώ ακουγόταν μία αστάθεια στη φωνή της, εκείνη δε διέκοψε και κυριολεκτικά την ώρα που τραγουδούσε τον στίχο «Θεέ μου, μας έμαθες τόσο πολύ να αγαπάμε» λιποθύμησε στη σκηνή.

Οι συνεργάτες της, αλλά και η κόρη της Τζωρτζίνα, έτρεξαν στη σκηνή για να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Το βίντεο από την πτώση της στη σκηνή, καθώς αρκετοί θεατές βιντεοσκοπούσαν τη συναυλία της, έγινε το πρώτο θέμα στα social media και κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την είδηση για την υγεία της.

Η συνεχής αναπαραγωγή ωστόσο, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Αποτελεί αναμφίβολα μέρος της δημοσιογραφικής κάλυψης μίας είδησης, αλλά κάποιοι έθεσαν και ένα ηθικό ζήτημα που αφορά στον σεβασμό μίας ανθρώπινης ύπαρξης. Στον σεβασμό και στην τήρηση ενός κώδικα δεοντολογίας που προβλέπεται, αλλά δεν τηρείται και αφορά στα προβλήματα υγείας και την ιδιωτικότητα των στιγμών. Τα μηνύματα ήταν πολλά στα social media, μαζί με κάποια απρεπή σχόλια, ανάξια άλλης αναφοράς και αφορούν στην ηλικία της.

Οι συνεργάτες της Μαρινέλλας είχαν αναφέρει, πως μέχρι τελευταία στιγμή συνέχιζε όπως πάντα ακούραστη τις πρόβες της για τη συναυλία. Αυτό ενδεχομένως να την είχε καταβάλλει αρκετά, αλλά εκείνη φημιζόταν πάντα, για την επαγγελματική της συνέπεια και για το πείσμα της, να μην εγκαταλείπει ποτέ, όσο δύσκολες και αν ήταν οι συνθήκες.

Η συνέπεια που εκείνη υπηρετούσε, αποτελούσε και κανόνα για οποιοδήποτε συνεργάτη βρισκόταν στο πλευρό της. Για αυτό τον λόγο, είχε αποφασίσει μόλις 3 μέρες πριν τη συναυλία, να εξαιρέσει τον τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα από το πρόγραμμά της, όταν εκείνος δεν εμφανίστηκε στην τελευταία πρόβα, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας. Η δική του ασυνέπεια, ήταν ασυγχώρητη για εκείνη.

Όμως, η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γραμμέλη ανέφερε στο Πρωινό, ότι δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος. Στις προηγούμενες πρόβες, ο τραγουδιστής ήταν ανέτοιμος για τη συναυλία, έκανε αρκετά λάθη, που είχαν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στη σχέση του με τη Μαρινέλλα: «Ο Χρήστος Μάστορας, εμφανίστηκε ανέτοιμος. Της είχε υποσχεθεί ότι την επόμενη μέρα θα είναι όλα καλύτερα. Την επόμενη μέρα που ήταν προγραμματισμένη η πρόβα στις 10, δεν εμφανίστηκε και με καθυστέρηση έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του μαέστρου, με το οποίο ανακοίνωνε πως είναι ασθενής».

Ο τραγουδιστής είχε ανακοινώσει με χαρά τη συμμετοχή του στη συναυλία της με ανάρτησή του στο Instagram τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας τη Μαρινέλλα στην αγκαλιά του και γράφοντας μεταξύ άλλων: «Σας δίνω υπόσχεση ότι θα βάλω τα δυνατά μου να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης του μεγαλείου σας και ονειρεύομαι να βρεθώ δίπλα σας on stage».

https://www.instagram.com/p/C58QBELNaxt/
DPG Network