Η μητέρα του Bieber κακοποιήθηκε μικρή, αλλά αυτό δεν έφτανε για να σώσει τον Justin από τον Diddy

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η μητέρα του Bieber κακοποιήθηκε μικρή, αλλά αυτό δεν έφτανε για να σώσει τον Justin από τον Diddy

Η Pattie Mallette μπορεί να βοήθησε τον έφηβο Justin Bieber να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν, «τραυμάτισε» όμως για πάντα την ψυχή του.

Η σύλληψη του P.Diddy στις 17 του Σεπτέβρη με κατηγορίες για sex trafficking, εκβιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις ενηλίκων και ανηλίκων έχει συγκλονίσει όχι μόνο το Hollywood, αλλά και όλο τον κόσμο.

Ο P.Diddy όμως δεν ήταν μόνος στα «White Parties» και σίγουρα δεν είναι λίγοι όσοι ξέρουν τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν. Ο ίδιος άλλωστε, ως μεγιστάνας της ραπ μουσικής κι έχοντας δική του δισκογραφική εταιρεία είχε πολλούς φίλους και άτομα που θα έκαναν τα πάντα για να ανελιχθούν - σχεδόν όλους όσους απαρτίζουν τη βιομηχανία θεάματος στην Αμερική για να λέμε την αλήθεια.

Παρ' όλα αυτά, οι φήμες που κυκλοφορούν στα social media θέλουν τον Diddy να έχει κακοποιήσει και αρκετά μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως τον Justin Bieber, όταν ήταν έφηβος και ξεκινούσε την καιέρα του, αλλά και να κρύβεται πίσω από διάφορους θανάτους, όπως του Tupac, της Aaliyah, ακόμα και του Michael Jackson αλλά και άλλων.

P. Diddy: Oι θάνατοι που συνδέονται με το όνομά του και η αποκάλυψη του Eminem για ακόμα ένα θύμα

Ας μείνουμε όμως, στην ιστορία του Justin Bieber, ο οποίος όταν γνώρισε τον P.Diddy ήταν έφηβος και οι «ντετέκτιβ» του TikTok σχολιάζουν πως θα έπρεπε να έχει προστατευτεί από τη μητέρα του και να μην είχε πέσει στα «νύχια» του ράπερ.

Ποιος γονιός θα άφηνε το παιδί του να μείνει μόνο του με έναν τόσο μεγάλο παράγοντα της μουσικής -ο οποίος δεν είχε και την καλύτερη φήμη ήδη από τότε- μόνο και μόνο για να ανέβει κι άλλο η καριέρα του;

Ο λόγος για την 49χρονη σήμερα μητέρα του Bieber, Pattie Mallette.

«Δικαιοσύνη για τον Justin»: Πώς το σκάνδαλο P. Diddy αποκάλυψε την πραγματική σχέση Combs-Bieber

Η κακοποίηση που είχε υποστεί η μητέρα του Justin

Ο pop σταρ γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1994 από τον Jeremy Bieber και την Pattie Mallette, που ήταν και οι δύο 18 ετών τότε, σε ένα σπίτι για έφηβες μητέρες, καθώς η μητέρα της την είχε διώξει από το σπίτι.

O Jeremy και η Pattie δεν παντρεύτηκαν ποτέ και χώρισαν λίγους μήνες μετά τη γέννηση του γιου τους, την εγκυμοσύνη του οποίου η Pattie είχε μάθει μέσα από έναν έλεγχο ρουτίνας.

Η μητέρα του Justin δεν έχει άλλο παιδί, ωστόσο ο pop star έχει τέσσερα αδέλφια από τον πατέρα του: τις αδερφές Jazmyn, Allie και Bay και τον αδερφό Jaxon. Ενώ ο Justin έχει μιλήσει για τα σκαμπανεβάσματα που βίωσε με τους γονείς του όλα αυτά τα χρόνια, οι Biebers φαίνεται να είναι μια δεμένη ομάδα.

Δεν ήταν βέβαια έτσι από πάντα, αφού ο πατέρας του Justin δεν συμμετείχε ιδιαίτερα στην ανατροφή του και εκείνος μεγάλωνε δίπλα στην μητέρα του, η οποία ωστόσο είχε μια πολύ δύσκολη ζωή.

Kακοποιημένη ως παιδί από την ηλικία των 5 ετών από έναν άντρα baby sitter και τον παππού ενός φίλου της, θυμάται πώς είχε συνηθίσει τόσο πολύ να την «παραβιάζουν» που άρχισε να νιώθει ότι αυτό είναι το φυσιολογικό.

Στα απομνημονεύματά της «Nowhere But Up: The Story of Justin Bieber's Mom», που δημοσιεύτηκε το 2012, ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ηλικία τριών ετών, συνεχίζοντας μέχρι τα 14 της.

https://www.instagram.com/p/C1TS0TEO4Zf/

Αφού έκανε κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ στα εφηβικά της χρόνια για να κρύψει τον πόνο που ένιωθε και μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας στα 17 της, μεγάλωσε τον Justin σε κοινωνικές κατοικίες και δούλευε δύο ή τρεις δουλειές τη φορά για να τους στηρίξει.

«Δούλευα περίεργες δουλειές για να βγάλω λεφτά για ενοίκιο και να τροφοδοτήσω τη συνήθεια ναρκωτικών», θυμάται η Pattie.

Τελικά, για να μαζέψει κι άλλα χρήματα, η Pattie άρχισε να κλέβει τσιγάρα για να τα πουλήσει και στη συνέχεια προχώρησε σε dealing pot.

Ήταν γρήγορο και εύκολο, και επειδή έδειχνα τόσο νέα και προσεγμένη, ήμουν ο πιο ανυποψίαστος έμπορος ναρκωτικών που μπορούσες να βρεις. Είναι θαύμα που δεν με έπιασαν ποτέ. Θα μπορούσα να είχα πάει φυλακή.

Πώς βοήθησε η Pattie την καριέρα του Justin - ή πως τον «κατέστρεψε» ψυχολογικά και σωματικά

Μετά από πολλά χρόνια αγώνα για τον εαυτό της αλλά και για τον Justin, δεν ήταν λοιπόν, περίεργο που η ξαφνική άνοδος στη φήμη του Justin έμοιαζε με την ανταμοιβή που περίμεναν.

Ο Justin κι εγώ δεν είχαμε πολλά. Ήταν ένας αγώνας για να αγοράσω πάνες, αλλά κατάφερα να το κάνω να λειτουργήσει. Όσο φτωχοί κι αν ήμασταν, στον γιο μου δεν έλειψε ποτέ τίποτα.

https://www.instagram.com/p/BgQc7O6BPxm/

Όταν λοιπόν, ο Justin Bieber υπέγραψε την πρώτη του δισκογραφική συμφωνία με την εταιρεία του Usher το 2008, η μητέρα του Pattie Mallette δεν είχε καμία αμφιβολία ότι θα γινόταν σταρ. Τον συνόδευσε στο πρώτο του ταξίδι στην Ατλάντα για να συναντήσει τον επιχειρηματία της μουσικής Scooter Braun και ανέβασε βίντεό του να τραγουδά διασκευές διάσημων τραγουδιών στο YouTube, όπου αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το ταλέντο του.

Και φυσικά, αργότερα και μόλις έναν χρόνο μετά την υπογραφή του στην Island Records, ο 15χρονος Bieber με τη σύμφωνη γνώμη της μαμάς του πέρασε 48 ώρες με τον Diddy χωρίς επίβλεψη στο σπίτι του ράπερ.

Η ίδια προφανώς δεν μπορούσε να φανταστεί πως λόγω της δικής της αφέλειας, ο γιος της θα αφηνόταν στα χέρια μερικών από τα πιο επικίνδυνα και αρπακτικά «αστέρια» της βιομηχανίας, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να της δώσει «συγχωροχάρτι» για την κακοποίηση που φημολογείται πως πέρασε ο Justin Bieber στα χέρια του Diddy.

«Σελίδες και σελίδες νομικής ορολογίας μου παρουσιάζονταν κάθε μέρα και παρόλο που είχα έναν δικηγόρο που με βοηθούσε να περάσω σε κάθε παράγραφο, ήταν ακόμα ένα δύσκολο έργο. Στο τέλος της ημέρας, ήμουν η μητέρα του Justin. Ήμουν υπόλογος για οποιαδήποτε έγγραφα για όσα έγγραφα υπέγραψα, ή οποιαδήποτε συμφωνία εξουσιοδοτούσα... Φοβόμουν μην κάνω λάθος. Τι θα γινόταν αν υπέγραφα κάτι που θα οδηγούσε τον Justin σε λάθος κατεύθυνση ή τον έβαζε στον δρόμο των ανθυγιεινών, μακροχρόνιων σχέσεων;», είχε πει εκείνη.

World Premiere of
Singer Justin Bieber, second from left, poses with grandmother Diane Dale, left, his mother Pattie Mallette, second from right, and his grandfather Bruce Dale at the premiere of the feature film "Justin Bieber's Believe" at Regal Cinemas L.A. Live on Wednesday, Dec. 18, 2013, in Los Angeles. (Photo by Dan Steinberg/Invision/AP)

Όσο για το πού ήταν σε όλα αυτά ο μπαμπάς του Justin Bieber, η Pattie έχει πει:

«Σήμερα, ο Jeremy είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος από ό,τι ήταν όταν ο Justin ήταν μωρό», είπε.

«Έχει αλλάξει με πολλούς τρόπους προς το καλύτερο. Το να είναι πατέρας είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Είναι προφανές στον τρόπο με τον οποίο είναι γονέας πλήρους απασχόλησης για τα δύο μικρότερα παιδιά του (από άλλη σχέση) και για τον Τζάστιν. Είμαι περήφανη για το πόσο σπουδαίος μπαμπάς έχει γίνει».

Αυτό βέβαια, δεν ήταν αρκετό για να «σώσει» τον Justin και όσα λέγεται πως έζησε.

Ο ίδιος δεν έχει σχολιάσει τίποτα για τον Diddy μετά τη σύλληψή του και για όσα κατηγορείται, διάφορες πηγές ωστόσο, λένε πως ο ίδιος αισθάνεται «αηδιασμένος» απ' όλα αυτά και γι' αυτό έχει επιλέξει να αποτραβηχτεί στην οικογένειά του με την Hailey και τον γιο τους.

DPG Network