Δεν τα πας καλά με το ξυπνητήρι; 4 +2 τρόποι για να γίνεις πρωινός τύπος
Τα μυστικά που θα γεμίσουν με ενέργεια τα πρωινά σου
Αυτό το καλοκαίρι το «έριξες» έξω. Ποτάκια δίπλα στην ακρογιαλιά, beach party μέχρι το ξημέρωμα και ασταμάτητα ξενύχτια. Όσο όμως και αν θες να κλείσεις τα αυτιά σου στο άκουσμα και μόνο της λέξη Σεπτέμβριος, το Φθινόπωρο είναι γεγονός. Η εποχή που κάνουμε τις νέες αλλαγές στη ζωή μας μόλις ήρθε.
Οι υποχρεώσεις σου από εδώ και πέρα σε «καλούν» και εσύ πρέπει να υπακούσεις στον χτύπο του ξυπνητηριού σου. Τέλος, τα μεσημεριανά ξυπνήματα και τα χουζουρέματα μέχρι τη 13.00. Και επειδή σου είναι κάπως δύσκολο, σου βρήκαμε τους 6 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να «χτίσεις» τη σχέση σου με το πρωινό ξύπνημα.
1)Πέσε νωρίς στο κρεβάτι: Μπορεί να μη νυστάζεις, αλλά πρέπει να ξαπλώσεις σχετικά νωρίς και να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις. Αν χαζεύεις στην τηλεόραση ή παίζεις Quizdom στο κινητό, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωί και πάλι θα κουτουλάς.
2)Μην κάνεις απότομες αλλαγές: Δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξεις όλο σου το πρόγραμμα. Προσπάθησε κάθε μέρα να βάζεις ξυπνητήρι όλο και πιο νωρίς. Τη μία μέρα ρύθμισέ το στις 8.30, την επόμενη στις 8.20 και ούτω καθεξής.
3)Προτίμησε το υγιεινό πρωινό: Η σωστή μέρα ξεκινά με ένα υγιεινό πρωινό. Χρειάζεσαι ενέργεια για να μην αρχίσεις να χασμουριέσαι μέσα στην επόμενη ώρα. Ένας σκέτος καφές και μάλιστα στο χέρι, σίγουρα δεν είναι η λύση.
4)Δοκίμασε τη γυμναστική: Τώρα ίσως και να μας περνάς για τρελές, αλλά η συγκεκριμένη συμβουλή είναι πολύ σωστή. Πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν για ένα 10λεπτο ή κάνουν ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής, λίγο πριν πάνε στο γραφείο. Θα σε ξυπνήσει στο πι και φι και φυσικά θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το τέλειο κορμί, χωρίς καν να το καταλάβεις.
5)Πέσε για ύπνο μία συγκεκριμένη ώρα: Δε γίνεται τη μία μέρα να κοιμάσαι στις 4.00 και την άλλη στις 22.00. Ο οργανισμός σου πρέπει να μάθει σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να ξεκουράζεται. Σίγουρα κάποια στιγμή θα παραβείς τους κανόνες σου, αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Όλοι οι κανόνες έχουν και τις εξαιρέσεις τους άλλωστε.
6)Χαλάρωσε όσο μπορείς: Καλό θα ήταν, λίγο πριν τον ύπνο, να κλείνεις ηλεκτρονικές συσκευές και γενικώς ό,τι σου προκαλεί υπερένταση. Μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ακούσεις chill out μουσική ή να απολαύσεις ένα χαλαρό μπανάκι.