15 λάθη που κάνεις και μικραίνουν τη «ζωή» του κινητού σου
Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες το εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σου;
Στις μέρες που διανύουμε δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μπορεί να σκεφτεί τη ζωή του χωρίς κινητό τηλέφωνο. Αλήθεια θυμάσαι καθόλου τα χρόνια εκείνα που δεν χρησιμοποιούσαμε κινητό τηλέφωνο πώς ήταν οι ζωές μας; Η συσκευή σου, όσο περισσότερο τη φροντίζεις, τόσο περισσότερο χρόνο ζωής θα έχει.
Βέβαια όταν αρχίζει και υπολειτουργεί η συσκευή ως επί των πλείστων είναι από δική σου αμέλεια, γιατί παραδέξου το κανείς μας δεν χειρίζεται με προσοχή τη συσκευή του. Αλήθεια, ποια ήταν η τελευταία φορά που άνοιξες το εγχειρίδιο χρήσης του κινητού σου;
15 λάθη που κάνεις και μειώνουν την αντοχή του κινητού σου
Κανείς δεν γεννήθηκε με γνώσεις για τις κινητές συσκευές, και κάθε φορά που αγοράζεις μια νέα συσκευή, είναι σαν να έρχεσαι για πρώτη φορά σε επαφή με κινητό τηλέφωνο. Οι οδηγίες χρήσης είναι το πρώτο πράγμα που ανοίγεις πιάνοντας στα χέρια σου το νέο σου κινητό, και αυτό για να δεις βασικές λειτουργίες πιο πολύ.
Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν, συμβαίνουν πράγματα στο κινητό σου τα οποία δεν έχεις ιδέα πώς να αντιμετωπίσεις.
6 apps που θέλουμε να έχουμε συνεχώς στο κινητό μας
Πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου πιο συχνά
Η φόρτιση είναι ένα θέμα που «πονάει» σε ότι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, μιας και τα λάθη που κάνουμε κάθε τόσο είναι πολλά. Για να αυξήσεις τη ζωή της μπαταρίας του κινητού σου, πρέπει να το επαναφορτίζεις πιο συχνά. Η καλύτερη επιλογή είναι όταν πέφτει στο 10-20%. Αυτό θα αυξήσει τους κύκλους φορτίσεων σε περίπου 1000 με 1100.
Μην αφήνεις το κινητό του να φορτίζει όλη μέρα
Ήξερες ότι η μπαταρία του κινητού σου υποφέρει όταν αφήνεις το κινητό σου στην πρίζα ενώ έχει φορτίσει πλήρως; Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν ισχύει 100%, ωστόσο καλό θα ήταν να μην το αφήνεις στην πρίζα όλη μέρα. Θα πρέπει να το αφήσεις να χρησιμοποιήσει λίγο τη μπαταρία του προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα. Επίσης για μεγαλύτερη διάρκειας ζωής στη μπαταρία σου, φρόντισε το ποσοστό της φορτισμένης μπαταρίας σου να είναι πάντα ανάμεσα στο 40-80%.
Τα πιο χρήσιμα apps για να οργανώσεις την ημέρα σου
Μην αγοράζεις φθηνούς φορτιστές
Ο φθηνός φορτιστής δεν σημαίνει αυτόματα πως θα είναι και 100% αποτελεσματικός. Υπήρξαν περιστατικά που άτομο χρησιμοποιούσε φορτιστή που δεν ήταν original και προκάλεσε φωτιά στο σπίτι. Επίσης ένα άλλο πράγμα που μπορεί να συμβεί εάν χρησιμοποιείς μη αυθεντικούς φορτιστές και καλώδια είναι να πάθεις ηλεκτροπληξία. Καλό θα ήτα να μη ρισκάρεις με τέτοια πράγματα.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω θα δεις 12 ακόμη λάθη που ενδεχομένως κάνεις και στερείς από το κινητό σου τηλέφωνο μια καλή ποιότητα «ζωής».