Οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή τους- Αυτή είναι η ωραιότερη τάρτα για να τις υποδεχτείς
Το πιο νόστιμο επιδόρπιο με λεμόνι και φράουλες. Δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερο!
Ένα γλυκό για όλες τις ώρες (και γιατί όχι; όλες τις εποχές)! Πόσο νόστιμο και πόσο όμορφο αισθητικά! Αυτή η τάρτα με κρέμα λεμονιού και φράουλες θα μπορούσε να κάνει περήφανη κάθε wanna be pastry chef: εσένα δηλαδή!
Τώρα που οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή του, δεν έχεις ιδέα πόσα γλυκά μπορείς να φτιάξεις. Ποιος είπε πως είναι όλα παχυντικά; Μπορείς να απολαύσεις γλυκά με λίγες θερμίδες και πολύ νοστιμιά. Για να υποδεχτούμε τις φράουλες (που σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους) είπαμε να «παίξουμε» γευστικά μ΄ ένα γλυκό που συνδυάζει 3 φρούτα και γεύσεις έντονες και συνάμα αρμονικές.
Αν ψάχνεις διαφορετικές συνταγές για ν' απολαύσεις την αγαπημένη σου τάρτα λεμόνι, σου έχουμε την πιο ωραία παραλλαγή. Ένα επιδόρπιο που θα σ΄ ενθουσιάσει.
Galette με φράουλες και ροδάκινα! Νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή
Η γέμιση γίνεται με 5 συστατικά: πλούσια κρέμα, μέλι, λεμόνι, κράκερς και εκχύλισμα βανίλιας. Το μπισκότο συνδυαστικά με την κρεμώδη γέμιση από λεμόνι, δημιουργεί μια γλυκιά γεύση που όλοι αγαπάμε. Η προσθήκη φρέσκων μούρων στην κορυφή της τάρτας φέρνει αυτό το γλυκό στην κορυφή της λίστας μας...
Θα χρειαστείς:
8 κράκερ (περίπου 1 φλιτζάνι θρυμμασμένα ψίχουλα)
1 φλιτζάνι αλατισμένα pretzel
6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας + 1/3 φλιτζάνι μέλι
3 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού + 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια ανάμεικτα φράουλες και φρέσκα μούρα
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180° κελσίου. Για να φτιάξουμε το μπισκότο χτυπάμε στο μίξερ τα κράκερ με τα Pretzel μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να να αρχίσει να μοιάζει με ζύμη. Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα βάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε ομοιόμορφα μέχρι η ζύμη να ροδίσει ( περίπου 8 λεπτά). Εν τω μεταξύ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα λεμονιού στην ψημένη τάρτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα ή μέχρι να δέσει. Πριν σερβίρεις το γλυκό σου, απρόσθεσε τις φράουλες και τα μούρα...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνταγή για την απόλυτη τάρτα με πατάτες, δεντρολίβανο και μασκαρπόνε
Πανεύκολη συνταγή για ατομικά ταρτάκια με cranberries