Τα απογεύματα στην πόλη, λίγο πριν τις διακοπές, έχουν κάτι από ηλιοβασίλεμα και Aperol

Τα απογεύματα στην πόλη, λίγο πριν τις διακοπές, έχουν κάτι από ηλιοβασίλεμα και Aperol

Το πορτοκαλί χρώμα του ηλιοβασιλέματος σε ένα… ποτήρι.

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Εδώ και λίγες εβδομάδες, (για να μην πούμε από τον περασμένο Αύγουστο και θεωρηθούμε υπερβολικές), μετράμε αντίστροφα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν επίσημα οι διακοπές μας και ευχόμαστε να «τρέξουν» οι μέρες πιο γρήγορα και από την Julien Alfred, τη χρυσή Ολυμπιονίκη των 100 μέτρων.

Οκ, ξέρουμε ότι, όσο και να το θέλουμε, οι μέρες δεν μπορούν να περάσουν τόσο γρήγορα. Αυτό, όμως, δεν μας εμποδίζει καθόλου από το να απολαύσουμε το καλοκαίρι στην πόλη και να δώσουμε στα απογεύματά μας μια υπέροχη (και δροσιστική) γεύση καλοκαιριού. Αναρωτιέσαι ποιο είναι το «μυστικό» μας για να έχει η κάθε ημέρα μας summer vibes; Συνέχισε να διαβάζεις και thank us later!

Το πορτοκαλί χρώμα του ηλιοβασιλέματος σε ένα… ποτήρι

Αρκεί να κλείσεις τα μάτια σου και να οραματιστείς το εξής σκηνικό: Έχουμε φύγει από τη δουλειά και τώρα ξεκινάει η πραγματική ημέρα για εμάς, ή η βραδιά, κατάλαβες. Παίρνουμε τις υπόλοιπες φίλες που δεν έχουν πιάσει ακόμα τα νησιά (ή τα βουνά) και κανονίζουμε να βρεθούμε. Αλήθεια, υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από μια βόλτα, αργά το απόγευμα, στην πόλη που έχει αρχίσει να αδειάζει και να «ρίχνει» και αυτή ρυθμούς, και μάλιστα στο αγαπημένο μας μαγαζί με ταράτσα ή στο μπαλκόνι του σπιτιού μας;

Ξέρεις, εκεί που μπορούμε να χαλαρώσουμε, βλέποντας την πόλη να παίρνει, όπως δύει ο ήλιος, ένα ζεστό πορτοκαλί χρώμα. Και ξέρεις τι ταιριάζει ιδανικά, με αυτό το χρώμα; Ένα ποτήρι με απολαυστικό Aperol Spritz ή για να είμαστε ακριβείς, το αγαπημένο μας ιταλικό aperitivo που δεν ταιριάζει απλά στα ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού, αλλά είναι ο ορισμός του καλοκαιριού. Λίγο το έντονο, φωτεινό του χρώμα, λίγο η δροσερή του, γλυκόπικρη γεύση δεν θέλει και πολύ να μην είναι το απεριτίφ που δίνει άλλο χρώμα και γεύση στο καλοκαίρι μας.

https://www.instagram.com/reel/C-VI2nYvzrO/

Το καλοκαίρι είναι μια ωδή στο αγαπημένο μας spritz

Και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου και να στείλεις asap μήνυμα στις κολλητές σου, διότι μόλις βρήκες πώς θα μπεις σε καλοκαιρινό mood, ακόμη και εάν δεν βρίσκεσαι -ακόμη τουλάχιστον- στον αγαπημένο σου προορισμό. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι ένα κολονάτο στρογγυλό ποτήρι με πάγο, 3 μέρη Cinzano To-Spritz, 2 μέρη Aperol, 1 μέρος σόδα και μια φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα. Και κάπως έτσι, η επιτομή της ουσίας του καλοκαιριού είναι στο χέρι σου και περιμένει να πιεις «στην υγειά» των καλοκαιρινών στιγμών που μένουν να ζήσεις.

Πίστεψέ μας, όσο και να «στύψουμε» το κεφάλι μας δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι πιο απολαυστικό από το να μοιραζόμαστε ιστορίες με τις κολλητές μας, ακούγοντας chill μουσική, ενώ τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, την ώρα που το ηλιοβασίλεμα μάς λούζει με το πορτοκαλί του χρώμα: Ένα χρώμα τόσο πορτοκαλένιο, όσο και το ποτήρι Aperol Spritz που κρατάμε στα χέρια μας και εμπεριέχει πορτοκάλια, βότανα και ρίζες που συνδυάζονται αρμονικά με μία μικρή ποσότητα αλκοόλ, κάνοντας το πιο διάσημο απεριτίφ της Ιταλίας να πίνεται το ίδιο εύκολα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Μην χάνεις άλλο χρόνο! Σταμάτα να μετράς τις ώρες μέχρι να μπεις στο πλοίο, το αεροπλάνο ή το αμάξι και ακολούθησε τη συμβουλή μας, η οποία μπορεί να σε συνοδεύσει από το μπαλκόνι του σπιτιού σου μέχρι τον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό. Διότι με ένα ποτήρι Aperol Spritz, θα μπεις για τα καλά σε mood διακοπών, δίνοντας χρώμα στα απογεύματα του καλοκαιριού σου λίγο πριν ξεκινήσουν οι διακοπές του Αυγούστου. Cheers!