Το «Κ» φέρνει την Ιταλία στο πιάτο μας και μάς προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι

Το «Κ» φέρνει την Ιταλία στο πιάτο μας και μάς προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο, με ένα σύντομα «κουίζ»: Πες μου ποιο φαγητό θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα, χωρίς να το βαρεθείς.

Αν το μυαλό σου πήγε asap στο αγαπημένο σου πιάτο με ζυμαρικά, χωρίς να χρειάστηκες χρόνο να σκεφτείς τις εναλλακτικές, τότε παίρνω τη λατρεία σου για pasta ως δεδομένη.

Και μία μέρα, όπως είναι η Pasta Day (17/10), σίγουρα γιορτάζεις με τον καθιερωμένο τρόπο: Αγαπημένα πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο ζυμαρικά, με αμέτρητες pasta ιστορίες να ομορφαίνουν τις στιγμές σας. Γιατί το φαγητό, ειδικά όταν πρόκειται για ζυμαρικά, είναι πάνω απ’ όλα αναμνήσεις και μυρωδιές. Είναι το αίσθημα πληρότητας, το «καταφύγιο» μας όταν αναζητάμε ζεστασιά και ευτυχία και τελικά, τα πρόσωπα με τα οποία απολαμβάνει η κάθε μία από εμάς το No1 comfort food στον κόσμο. Γι’ αυτό αξίζει να το γιορτάζουμε κάθε χρόνο.

Για να είναι μάλιστα, ξεχωριστή η κάθε pasta day που περνάμε με τους αγαπημένους μας, η «συνταγή» είναι πολύ συγκεκριμένη: Μαγειρικά σκουφάκια, απαραίτητα συστατικά, χαμόγελα και καλή διάθεση. Και για να την υλοποιήσουμε, χρειαζόμαστε μόνο να μετατρέψουμε την κουζίνα μας σε… Italian restaurant! Πάμε;

Τα ζυμαρικά που μας «ταξιδεύουν»

Μοναδικές γεύσεις, αξέχαστες στιγμές, ιδιαίτερες συνταγές και φαντασία είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στον… pasta world. Και αν υπάρχει ένα «πρέπει» που είναι απαραίτητο να κρατάμε στο μυαλό μας πριν σαλπάρουμε προς… Ιταλία, αυτό είναι το αυθόρμητο χαμόγελο, που σχηματίζεται όταν εμφανιστεί μπροστά μας το αγαπημένο μας πιάτο.

Είτε είμαστε οι cooking expert της παρέας είτε μόλις ξεκινήσαμε τη μαγειρική μας πορεία, το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις 15 λεπτά είναι αρκετά, για να δημιουργήσουμε τα πιο γευστικά ζυμαρικά, σαν να βγήκαν από μία… virtual κουζίνα ιταλικού εστιατορίου. Άνοιξε, λοιπόν, τις σημειώσεις σου γιατί ξεκινάμε cooking lessons! Κεφάλαιο πρώτο; Φυσικά, Φετουτσίνι μπολονέζ με Knorr.

Φετουτσίνι μπολονέζ και θα γλύφεις τα δάχτυλα σου

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να γνωρίζεις πως ό,τι σου πούμε είναι δοκιμασμένο -περίπου 50 φορές, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν, λοιπόν, θέλεις να γιορτάσεις τη φετινή pasta day με Φετουτσίνι μπολονέζ, είμαστε έτοιμες να μοιραστούμε μαζί σου τη «μυστική» μας συνταγή.

Ιδού τα υλικά που θα χρειαστείς και τα βήματα που θα ακολουθήσεις, για να την πραγματοποιήσεις:

  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Βοδινό
  • 1 τεμάχιο Knorr Αφυδατωμένη Σάλτσα Bolognese
  • 400 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 συσκευασία (400 γρ.) ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
1730208559858-618868369-image003.jpg

Από που θα ξεκινήσεις; Φυσικά, από το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου στη μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, θα προσθέσεις τα μανιτάρια και θα τα μαγειρέψεις σε δυνατή φωτιά για πέντε λεπτά. Αφού βγάλεις τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τρυπητή κουτάλα και τα κρατήσεις ξεχωριστά, προσθέτεις στο σκεύος τον κιμά και τον σοτάρεις για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στο σημείο αυτό, ρίχνεις το ντοματάκι και το περιεχόμενο του φακέλου της Knorr σάλτσας Bolognesse και ανακατεύεις- σιγοβράζεις για 15 λεπτά. Μετά, τα αποσύρεις και τα ανακατεύεις με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στο μεταξύ, βράζεις τα ζυμαρικά al dente -για 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας- μαζί με τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό και μετά τα στραγγίζεις και τα βάζεις σε μία πιατέλα. Τέλος, περιχύνεις τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά και σερβίρεις με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και θυμάρι και… voila, η Ιταλία θα βρίσκεται στο πιάτο σου!

Όταν το αγαπημένο μας comfort food γιορτάζει, εμείς δεν μπορούμε παρά να μεταμορφώσουμε την κουζίνα μας σε… εστιατόριο με τη βοήθεια της Knorr, να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι και να αναπολήσουμε τις στιγμές που το πιάτο με τα ζυμαρικά μας, μάς προσέφερε χαρά και ζεστασιά. Τι λες; Είσαι έτοιμη για φέτος;