Τα μυστικά για το κυριακάτικο μπάρμπεκιου

Τα μυστικά για το κυριακάτικο μπάρμπεκιου

Απλά, μικρά tips που θα ξεχωρίσουν έναν μάγειρα από έναν απλό ψήστη.

Είναι αλήθεια πως το κυριακάτικο ψήσιμο δεν είναι γυναικεία δουλειά. Κάρβουνο, λίπη, ωμά κρέατα, πολύ καπνός, είναι καλύτερα να τα αφήσουμε στο σύντροφο μας αυτά. Είναι όμως άκρως γυναικεία δουλειά η αποκάλυψη των μυστικών για ένα τέλειο μπάρμπεκιου.

Συμβουλέψτε τον να μην βάζει ποτέ το κρέας σε ανοιχτή φωτιά με κατακόκκινα κάρβουνα. Μία φλόγα που καίει είναι αποτέλεσμα ατελούς καύσης, η φωτιά θα αποχρωματίσει το κρέας και θα το κάνει κάρβουνο, με αποτέλεσμα να μαυρίσει από έξω και να μην ψηθεί σχεδόν καθόλου από μέσα. Το κρέας σας θα ψηθεί καλά όταν τα κάρβουνα σας έχουν μαύρο χρώμα. Μην γυρνάτε ποτέ το κρέας με πιρούνι, η πιρουνιές πάνω στην σάρκα θα την κάνουν να χάσει τους χυμούς της και να γίνει το κρέας σκληρό και στυφό. Μία σπάτουλα είναι ιδανική για να κάνει αυτή τη δουλειά. Και για το τέλος, μην ξεχνάτε να προσθέτετε τις σος λίγο πριν βγάλετε τα κρέατα σας από τη φωτιά, έτσι θα πάρουν γεύση και δεν θα κινδυνέψουν να σας καούν.