Πρόταση για γιορτινό τραπέζι: ριζότο άγριων μανιταριών ενός Spice Girl

Πρόταση για γιορτινό τραπέζι: ριζότο άγριων μανιταριών ενός Spice Girl

Η Melanie C όταν δεν τραγουδά, μαγειρεύει.

H Melanie C είναι η αγαπημένη μας Spice Girl που χρόνια μετά τη διάλυση του girlband που την ανέδειξε υπάρχει ακόμα μουσικά (η φετινή κυκλοφορία ήταν το album «The Sea», ήταν ένα pop αριστούργημα) και απ΄ότι δήλωσε και η ίδια σε βρετανική εφημερίδα μαγειρεύει υπέροχα ριζότο με άγρια μανιτάρια. Αν απορείτε για την αδύνατη σιλουέτα της, η Melanie παραδέχτηκε πως όσο ήταν στο συγκρότημα περιόριζε το διαιτολόγιο της, ενώ πλέον είναι πιο ελεύθερη να τρώει.

Υλικά
1 στήλη βούτυρου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 χούφτες μανιτάρια shiitake
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 celery ψιλοκομμένο
400 γρ. ρύζι για ριζότο
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Φτιάξτε το ζωμό λαχανικών σε μία κατσαρόλα με κύβο λαχανικών ή φρέσκα λαχανικά
2. Σε ένα τηγάνι κάψτε το βούτυρο και το λάδι και ρίξτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το σέλερι και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
3. Όταν αυτά μαλακώσουν ρίξτε το ρύζι και δυναμώστε τη φωτιά.
4. Όσο το ρύζι σοτάρετε, ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει διαφανές.
5. Ρίξτε το κρασί και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να το πιε το ρύζι.
6. Ρίξτε το μισό ζωμό και αλάτι και χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να μαγειρευτεί σωστά το ρύζι.
7. Συνεχίστε να ρίχνετε το ρύζι σιγά σιγά μόνο αφού το ριζότο σας έχει πιει το υπόλοιπο μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Αυτό θα πάρει περίπου δεκαπέντε λεπτά.
8. Βγάλτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε λίγο βούτυρο και την παρμεζάνα.
9. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στη φωτιά για άλλα δύο λεπτά μέχρι να γίνει πραγματικά κρεμώδες το ριζότο σας.

info: Το album της Melanie C, The Sea μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ.