Η πιο εύκολη σάλτσα ντομάτας για τη μακαρονάδα σου!

Ερμιόνη Σαρρή
Η πιο εύκολη σάλτσα ντομάτας για τη μακαρονάδα σου!

Η μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα είναι η πιο κλασική συνταγή ever. Άσε που κάθε φορά που δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις (τι μάστιγα και αυτή), πάντα καταλήγεις να βράζεις μακαρόνια και να ψάχνεις τον πελτέ ντομάτας. Δεύτερο bonus για αυτή τη συνταγή είναι πώς δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση μαγειρικής και τέλος, ετοιμάζεται πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα.

Υλικά:

200γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το multi (ή τον τρίφτη)

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

80γρ. ξηρό λευκό κρασί

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε μικρά κομμάτια

Μία πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα.

2. Τσιγάρισε το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει πρόσθεσε το σκόρδο και συνέχισε το τσιγάρισμα για ελάχιστα λεπτά ακόμα.

3. Πρόσθεσε την πάστα ντομάτας, ανακάτεψέ τα καλά και σβήσε το με το κρασί. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το μέχρι να εξατμιστεί.

4. Πρόσθεσε σε αυτό το σημείο τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι πιπέρι και τη ζάχαρη και άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου 10-15 λεπτά. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να τα δεις να ομογενοποιηθούν.

5. Λίγο πριν βγάλεις τη σάλτσα από το μάτι, πρόσθεσε τη ρίγανη και τα φύλλα βασιλικού.