Καλοκαιρινά μπισκότακια με καρύδα
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Τα μπισκότα τρώγονται ευχάριστα όλες τις εποχές αλλά η κάθε εποχή μας προσφέρει και διαφορετικά υλικά για να επεξεργαστούμε και να κάνουμε τα μπισκότα μας ακόμα πιο ξεχωριστά. Εκτός από τις μαρμελάδες φρούτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κομμάτια εποχιακών φρούτων που θα δώσουν εξωτική γεύση στα μπισκοτάκια σας.
Υλικά
1 κούπα βούτυρο
1¼ κούπα μαύρη ζάχαρη
½ κούπα λευκή ζάχαρη
2 αβγά
2 κουτ. γλυκού βανίλια
1¾ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κούπες νιφάδες βρώμης
2 κούπες ημίγλυκα τσιπς σοκολάτας
1 κούπα τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες. Προσθέστε την βανίλια. Συνεχίστε χτυπώντας τα αβγά, ένα-ένα.
2. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και αφού τα χτυπήσετε λίγο, ρίχνετε τα τσιπς σοκολάτας και την καρύδα.
3. Πλάστε με την βοήθεια δύο κουταλιών μικρά κουλουράκια και απλώστε τες σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 15 λεπτά σε μέτριο φούρνο.