Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς ο χαλβάς για να τον ξεφορμάρουμε.

ΥΛΙΚΑ

Για το χαλβά:

380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

250 ml. ηλιέλαιο

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 πορτοκάλια

2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

50 γρ. φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένα

Για το σιρόπι:

1 lt. νερό

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα πορτοκαλιού

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com