Macarons: Αυτή είναι η συνταγή του τελικού του Masterchef 4
Τι υλικά χρειάζεσαι και πώς θα πετύχεις τα macaron που είδες στον τελικό του MasterChef 4.
Στον τελικό του MasterChef 4 ως πρώτο πιάτο ζητήθηκε η παρασκευή macaron. Ναι, ο Σταύρος και ο Σταυρής έπρεπε να φτιάξουν τα δικά τους macaron και εμείς σου έχουμε την συνταγή σε περίπτωση που σου άνοιξε κάπως η όρεξη τόσο για μαγειρική, όσο και για τσιμπολόγημα. Μπορεί να μην κατέχουμε τις μαγειρικές γνώσεις ούτε των κριτών ούτε και των δύο αυτών παικτών αλλά γιατί να μην δοκιμαστούμε;
Τι υλικά θα χρειαστείς:
200 γρ. πούδρα αμυγδάλου με άχνη (100 γρ. πούδρα αμυγδάλου-100 γρ. άχνη)
75 γρ. ασπράδι
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 γρ. κόκκινο χρώμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα.
• Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
• Αφού αφρατέψουν ρίχνουμε σε τέσσερις δόσεις τη ζάχαρη.
• Μόλις γυαλίσει το μείγμα, ρίχνουμε το χρώμα.
• Βάζουμε τη μαρέγκα σε μία μπασίνα, προσθέτουμε σταδιακά την πούδρα, ανακατεύουμε σιγά – σιγά, αναδιπλώνοντας με μία μαρίζ.
• Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη.
• Σε ένα ταψάκι με σιλπάντ τοποθετούμε τη λαδόκολλα κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τους τα μακαρόν σε λίγο μικρότερη διάσταση απ΄ότι η λαδόκολλα.
• Χτυπάμε λίγο το ταψάκι για να απλώσει το μείγμα και σκάμε τυχόν φυσαλίδες με μια οδοντογλυφίδα.
• Αφήνουμε στην άκρη για 45΄ να κάνουν μία ελαφριά κρούστα, μέχρι να ακουμπάμε το δάκτυλό μας και να μην κολλάει.
• Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145ο C και ψήνουμε για 11΄.
• Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
150 γρ. κρέμα γάλακτος - 50 γρ. λικέρ κουμκουάτ φλαμπαρισμένο
- 10 γρ. πιπέρι σετσουάν
- 300 γρ. σοκολάτα Almond
Πώς θα εκτελέσεις την συνταγή:
• Φλαμπάρουμε το λικέρ κουμ κουάτ.
• Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με το πιπέρι σετσουάν και ρίχνουμε 50 γρ. από το φλαμπαρισμένο λικέρ.
• Το φέρνουμε λίγο πριν τον βρασμό.
• Σε κάδο του μπίμερ, τοποθετούμε τη σοκολάτα και σουρώνουμε εκεί την κρέμα.
• Το αφήνουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία για να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια χτυπάμε με το μπίμερ πολύ καλά.
• Σουρώνουμε σε μπασίνα για τυχόν κομμάτια, το αφήνουμε να σταθεί στη συνέχει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Πώς θα τα στήσεις:
Κουμκουάτ
Φύλλα λεμονιάς
• Διαλέγουμε τα καλύτερα και ίδιου μεγέθους καπάκια.
• Γεμίζουμε το ένα από τα δύο και κλείνουμε προσεκτικά.