Μαριναρισμένα μανιτάρια για το ρύζι σας

Μαριναρισμένα μανιτάρια για το ρύζι σας

Τα μικρά συνοδευτικά πιάτα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά σε ένα γεύμα. Θα δώσουν αυτή την έξτρα πινελιά που χρειάζεται το γεύμα σας για είναι ακόμα πιο νόστιμο. Επίσης μπορούν να συνοδεύσουν εξαιρετικά κρεατικά, ψάρια ή ζυμαρικά, ακόμα και το γεύμα πρόκειται να είναι μία απλή ψητή μπριζόλα.

Υλικά
400γρ. μανιτάρια τις προτίμησης σας
1/3 κούπα ξύδι από κόκκινο κρασί
¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 φύλλα δάφνης
Άνθη θυμαριού
1 κουτ. γλυκού σουσάμι

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τα μανιτάρια, το ξύδι, το λάδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι και το σουσάμι σε ένα μεγάλο κεραμικό μπολ. Καλύψτε το μπολ με μία μεμβράνη για φαγητό.
2. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 μέρες, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και διεισδύσουν στα μανιτάρια. Ανακατέψτε τα υλικά δύο φορές την μέρα.