5 καλοκαιρινά dips που θα δώσουν γεύση στα αγαπημένα σου σνακ
Θα τα φτιάξεις πανεύκολα, με απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα.
Τις καλοκαιρινές βραδιές δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το ατελείωτο άραγμα στο μπαλκόνι, ειδικά μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο. Παγωμένη μπύρα (ή αναψυκτικό), λίγα πατατάκια και διάφορα άλλα αγαπημένα σνακ αρκούν για να χαλαρώσεις και να απογειώσεις τον ουρανίσκο σου.
Τι γίνεται όμως όταν θες κάτι πιο gourmet ή όταν θες να κεράσεις εύκολο και γευστικό τους καλεσμένους σου; Yπάρχει λύση και δεν είναι άλλη από τα σπιτικά dips. Ναι, καλά κατάλαβες. Γευστικές σάλτσες μέσα στις οποίες μπορείς να βουτήξεις τα πατατάκια, κριτσίνια, κομμένα λαχανικά ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Φτιάχνονται πανεύκολα, με απλά υλικά και πίστεψέ μας η γεύση τους θα σε ενθουσιάσει.
5 καλοκαιρινά dips που θα φτιάξεις με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου
1) Dip με ταχίνι: Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι, 3 κουταλιές της σούπας μέλι, μια πρέζα χοντρό αλάτι και μια μεγάλη πρέζα κανέλα. Σερβίρουμε με φρούτα εποχής.
2) Dip με γιαούρτι: Ανακατεύουμε 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (άνηθος, βασιλικός, κόλιανδρος) και 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με διάφορα λαχανικά της αρεσκείας μας.
3) Dip με ricotta: Aνακατεύουμε 1 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο, 2/3 φλιτζάνι ρικότα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και περισσότερο πιπέρι. Σερβίρουμε με κράκερ ή λαχανικά.
Πώς θα φτιάξεις αντιοξειδωτική σαλάτα με καρπούζι για την παραλία και όχι μόνο
4) Dip με αβοκάντο: Σε ένα blender πολτοποιούμε ένα ή δύο μικρά αβοκάντο. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο και 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι. Ρίχνουμε αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε με λεπτοκομμένο ραπανάκι ή συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
5) Dip με miso: Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας λευκό miso και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Πασπαλίζουμε με φρυγανισμένο μαύρο και άσπρο σουσάμι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher. Σερβίρουμε με ωμά λαχανικά.
Πηγή κεντρικής: pexels.com