Απόλυτη ευτυχία: Ρυζόγαλο με σοκολάτα!

Απόλυτη ευτυχία: Ρυζόγαλο με σοκολάτα!

Θα γλείψετε και το μπολ.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την παραλλαγή του κλασικού ρυζόγαλου και δεν θα δείτε ποτέ ξανά το ρυζόγαλο με τον ίδιο τρόπο.

Υλικά
3/4 φλιτζανιού ρύζι άβραστο λευκό
1 και 1/4 φλιτζάνι νερό
1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζανιού σταφίδες
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει και προσθέστε το ρύζι ανακατεύοντας.
2. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
3. Σε ένα μπεν μαρί συνδυάστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τις σταφίδες, το βούτυρο και 1 και 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένου ρυζιού.
4. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει (περίπου 20-30 λεπτά), αφήστε το να κρυώσει, μοιράστε σε μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο.