Κρεμώδες σοκολατένιο ρυζόγαλο

Κρεμώδες σοκολατένιο ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και γεύση κακάο σε δύο βήματα.

Μια εύκολη συνταγή για σοκολατένιο ρυζόγαλο με πλούσια, κρεμώδη υφή.

Υλικά
1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio
2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 φλιτζάνια γάλα χαμηλό σε λιπαρά
1/4 του φλιτζανιού «ψιλή» ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ψημένες νιφάδες αμύγδαλου

Εκτέλεση
1. Βάλτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Χτυπήστε το κακάο, την βανίλια και 1/4 του φλιτζανιού γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
2. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος στην κατσαρόλα με το ρύζι και βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλό επίπεδο, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 40 έως 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σερβίρετε σε μπολ στολίζοντας με τις νιφάδες αμυγδάλου.

Διαβάστε επίσης:

Πιπεράτα σοκολατένια κεκάκια με τζίντζερ

Brownies με καρύδια σε 4 βήματα

Σοκολατένια τρουφάκια με ουίσκι, κάρδαμο και τσίλι