«Κολασμένη» μακαρονάδα με λουκάνικο γαλοπούλας και σπιτική κόκκινη σάλτσα
Δε θα μείνει ίχνος στο πιάτο.
Μια εύκολη και πεντανόστιμη παραλλαγή της ιταλικής συνταγής, πιο υγιεινή αλλά εξίσου λαχταριστή, η οποία γίνεται μέσα σε 30 λεπτά, το πολύ. Σερβίρετέ την με μια απλή πράσινη σαλάτα, και έχετε ένα τέλειο πλήρες γεύμα!
Υλικά
220γρ. λουκάνικα από γαλοπούλα
1 πακέτο μακαρόνια σπαγκέτι
1 κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γ. κόκκινο πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1κ.γ. ζάχαρη
1/2κ.γ. αλάτι κοσέρ
1/4 κούπα φρέσκο βασιλικό, κομμένο
1/2 κούπα τριμμένο σε ροδέλες parmigiano-reggiano τυρί (ή παρμεζάνα ή πεκορίνο)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Σε ένα μικρό, ρηχό ταψί, απλώστε τα λουκάνικα. Ψήστε τα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν τελείως και βγάλτε το ταψί από το φούρνο (μην τον κλείσετε όμως). Κόψτε τα λουκάνικα σε φέτες. Απλώστε τις ξανά στο ταψί και ψήστε τις για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγγίξτε τα.
4. Βάλτε τις ντομάτες στο multi και χτυπήστε τις μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
5. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κόκκινο πιπέρι και το τριμμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μαγειρέψτε τα για 4 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να δέσει. Ρίξτε μέσα το λουκάνικο και τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά. Τέλος, ρίξτε από πάνω τον βασιλικό και το τυρί, ανακατέψτε και σερβίρετε.