Φρουτοσαλάτα με σιρόπι πορτοκαλιού
Καλοκαιρινά φρούτα αρωματίζονται με πορτοκάλι και σερβίρονται με δροσερό γιαούρτι σε μια εύκολη συνταγή για γλυκό χωρίς πολλές θερμίδες.
Πεπόνι, καρπούζι και φράουλες μαρινάρονται σε σιρόπι πορτοκαλιού σε μια δροσερή φρουτοσαλάτα.
Υλικά
250 γραμμάρια φράουλες, πλυμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1,5 κιλό καρπούζι χωρίς κουκούτσια
1 πεπόνι, κομμένο στη μέση καθαρισμένο από τα σπόρια
390 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) γιαούρτι με άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τις φράουλες, αφαιρέστε τα κοτσάνια και κόψτε τες στη μέση. Βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε με τη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο. Ανακατέψτε.
2. Με ένα scoop φτιάξτε μπαλάκια από τη σάρκα του καρπουζιού. Προσθέστε τα στο μπολ με τις φράουλες. Δουλέψτε ομοίως με το πεπόνι και προσθέστε το και αυτό στο μπολ. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μπολ σας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Μοιράστε τα φρούτα σας σε μπολ και σερβίρετε με κουταλιές από το γιαούρτι.
Διαβάστε επίσης:
Πρωτότυπη φρουτοσαλάτα με σιρόπι ginger
Δροσερή φρουτοσαλάτα με sauce φράουλας