Οδηγός αγοράς: Τα 10 must items για να είσαι κομψή και στο γυμναστήριο

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα 10 must items για να είσαι κομψή και στο γυμναστήριο

Δίνουμε απαντήσεις σε ένα σύνολο που έχει την προσοχή μας αυτή την περίοδο.

Το ντύσιμο γυμναστηρίου είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση από μόνο του. Από τη μία ο χώρος όπου αθλούμαστε -εσωτερικός ή εξωτερικός- έχει τις δικές του ανάγκες, το ίδιο και εμείς που συχνά καλούμαστε να συνεχίσουμε τη μέρα μας αφού κάνουμε τη γυμναστική μας. Οπότε η λέξη στυλ έρχεται και εδώ να μας συναντήσει. Το athleisure style μπορεί να είναι τώρα επίκαιρο αλλά στην πραγματικότητα έχει περάσει από πολλά σκαμπανεβάσματα. Στα 80s οι μαμάδες μας το είχαν απογειώσει με μπόλικη lycra, γκέτες, καυτά κορμάκια και κορδέλες φορεμένες στα μαλλιά. Μετά περάσαμε στα 90s, όπου τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο minimal και έκαναν μια στροφή στις απλές φόρμες της Adidas με τις ρίγες αλλά και τα oversized hoodies με κολεγιακά logos.

Κάννες 2024: Η Greta Gerwig έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα με τις girl boss εμφανίσεις της

hoskelsa_1703783834_3267898115017324823_28106568.jpg

Στα 00s το ντύσιμο του γυμναστηρίου πήρε μια ladylike τροπή με την Juicy Couture και τις βελούδινες φόρμες της να είναι η it εμφάνιση κάθε Y2K girl που σεβόταν τον εαυτό του, μόνο που κυρίως αυτό το outfit φορέθηκε εκτός «αγωνιστικού χώρου». Μετά περάσαμε σε μια αδιαφορία και τα πιο άνετα -και συνήθως παραμελημένα- ρούχα μας κατέληγαν στη λίστα «ρούχα για το γυμναστήριο». Τα τελευταία χρόνια βέβαια η άποψη αυτή έχει αλλάξει και είναι εντελώς απαράδεκτο να εμφανιστείς πια με το διαφημιστικό t-shirt σου και την ξεβαμμένη φόρμα στο απογευματινό pilates class.

https://www.instagram.com/reel/C4uyyePtwNH/

Κολάν, μπουστάκια, φούτερ, φόρμες, αθλητικά παπούτσια, ποδηλατικά leggings, ολόσωμα φορμάκια και εφαρμοστά dry fit tops είναι μόνο κάποια από τα items που μπορείς πλέον να βρεις σε όλα τα αγαπημένα αθλητικά brands σε πολύ προσιτές τιμές, κάνοντας μία επένδυση στην αθλητική σου γκαρνταρόμπα.

lucywilliams02_1685013003_3110436969103038626_21259193.jpg

Εξάλλου τα athleisure looks είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας και έχουν γίνει τα πιο δημοφιλή casual outfits για όλους τους σωστούς λόγους, αφού συνδυάζουν άνεση και στυλ. Τα shapewears είναι άλλη μια κατηγορία που έχει προστεθεί πρόσφατα στον ορίζοντα του athleisure style και αξίζει να τα ανακαλύψεις.

Η Βίκυ Καγιά στις Κάννες με gown Celia Kritharioti -Οι 3 εμφανίσεις της στο φεστιβάλ

Editor's choices: