Η νέα έκθεση του Kensington θα έχει βασιλικά gowns της πριγκίπισσας Diana που δεν έχουμε δει ποτέ
Σπάνια φορέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που δεν έχει δει ποτέ το κοινό σε μία νέα έκθεση.
Είναι η δεκαετία του 1980 και το φαινόμενο Diana έρχεται να απογειώσει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, βάζοντας έναν ακόμη παράγοντα για να ασχολούνται μαζί τους τα διεθνή μέσα. Τη γκαρνταρόμπα της. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ενώπιον των φωτογράφων όλοι θέλανε να μάθουνε από πού είναι τα ρούχα της νέας πριγκίπισσας της Ουαλίας, μίας συνήθειας που μέχρι και σήμερα κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μας για τους royals. Μετά τον τραγικό της θάνατο δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε κάποια από τα items της ντουλάπας της σε μία έκθεση ή δημοπρασία.
CFDA Awards 2024: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς και ένα κόκκινο χαλί που μας έλειψε η λάμψη
Μόνο που αυτή τη φορά το Kensighton Palace αποφάσισε μαζί με το Historic Royal Palaces να δημιουργήσει μία έκθεση, με τον τίτλο Dress Codes, όπου θα μας αποκαλύψει για πρώτη φορά κάποια από τα gowns της βασιλικής οικογένειας που δεν έχει δει ποτέ το κοινό. Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 13 Μαρτίου του 2025 και ήδη το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αφού στις προθήκες της θα εκτεθούν ρούχα της βασίλισσας Ελισάβετ, της πριγκίπισσας Diana, της βασίλισσας Victoria αλλά και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.
Η νέα έκθεση με σπάνια ρούχα της βρετανικής οικογένειας.
Αυτή η συναρπαστική νέα έκθεση παρουσιάζει τόσο αναγνωρίσιμους όσο και σπάνια εμφανισμένους θησαυρούς από τη Συλλογή Royal Ceremonial Dress, μια συλλογή 10.000 αντικειμένων που εκτείνονται σε 500 χρόνια. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα gowns της έκθεσης είναι ένα κατακόκκινο φόρεμα που η πριγκίπισσα Diana είχε φορέσει σε επίσκεψή της στη Σαουδική Αραβία το 1987. Μία δημιουργία του Bruce Oldfield που ξεχωρίζει για τα εκπληκτικά του κεντήματα.
Ένα ακόμη ιδιαίτερο σημείο της έκθεσης είναι και δύο ίδια παιδικά βαμβακερά φορέματα που φορέθηκαν το 1936 από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' και την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, κάτι που συνήθιζαν οι royals εκείνη την εποχή με τα matching σύνολα.
Η ίδια εξάλλου η πριγκίπισσα Μαργαρίτα υπήρξε ένα από τα πιο ανατρεπτικά style icons της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, που έκανε το δικό της statement παίζοντας πολλές φορές με τα όρια του επιτρεπτού από το πρωτόκολλο. Ένα ακόμη εντυπωσιακό piece της έκθεσης είναι και ένα βραδινό σύνολο Thea Porter του 1978, το οποίο θα εκτεθεί δημόσια για πρώτη φορά, μαζί με ένα πολύχρωμο πράσινο κεντημένο βραδινό φόρεμα του Φιλιππινέζου σχεδιαστή Jose Pitoy Moreno, που φορέθηκε το 1980.
Αυτό το Σαββατοκύριακο φτιάχνουμε ντουλάπες -5 tips για να το κάνεις σωστά και εύκολα