H εγγονή της Vivienne Westwood αποχώρησε από τον οίκο εν μέσω καταγγελιών για bullying

Ναταλία Κατσακιώρη
H εγγονή της Vivienne Westwood αποχώρησε από τον οίκο εν μέσω καταγγελιών για bullying

Μία υπόθεση που μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να αποκαλύψει πολλά ακόμα και για τα τελευταία χρόνια ζωής της μεγάλης σχεδιάστριας.

Τα πρώτα χαρακτηριστικά που σου έρχονται στο μυαλό, όταν ακούς το όνομα Vivienne Westwood είναι η πρόκληση, το punk, ο ακτιβισμός και τα τολμηρά shows. Η γυναίκα που χαρακτηρίστηκε ως η προβοκάτορας της μόδας έφυγε από τη ζωή στα 81 της χρόνια το 2022, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια κληρονομιά για τον κόσμο της μόδας αλλά και τον οίκο μόδας που φέρει το όνομά της, καθώς και το Vivienne Westwood Foundation, το οποίο μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει η εγγονή της, μοντέλο και ακτιβίστρια, Cora Corre.

Ευγενία Σαμαρά: Με office look και flats μας δείχνει πώς να φορέσουμε το κόκκινο

coracorre_1727637697_3467998818541469791_274180177.jpg

Tις τελευταίες μέρες, ωστόσο, έχουν έρθει στο φως μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του Vivienne Westwood house, μετά την παραίτηση της Cora, η οποία έγινε γνωστή και στα social media πριν λίγες μέρες μέσα από μία δήλωση που ανάρτησε η ίδια στο προσωπικό της προφίλ. «Υπήρξε μεγάλη σύγχυση σχετικά με τον τρέχοντα ρόλο μου στην εταιρεία Vivienne Westwood. Αν και η εταιρεία φέρει το όνομα της γιαγιάς μου, δεν νιώθω αυτή τη στιγμή ότι αντανακλά τις αξίες της. Η Vivienne με δίδαξε να υπερασπίζομαι πάντα το σωστό και θέλω να μείνω πιστή σε αυτό. Δημιούργησε το Ίδρυμα το 2019 για να συνεχίσει τον ακτιβισμό της εκτός των περιορισμών που της έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Λόγω της κατάρρευσης των σχέσεων μεταξύ της εταιρείας Vivienne Westwood και του Vivienne Foundation, ο ρόλος μου μέσα στην εταιρεία έχει καταστεί αδύνατος. Προχωρώντας, θα επικεντρώσω την ενέργειά μου στο να τιμήσω την κληρονομιά της γιαγιάς μου μέσω του Ιδρύματος Vivienne Westwood και να συνεχίσω το έργο που ήταν τόσο σημαντικό για εκείνη. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε όλους τους απίστευτους ανθρώπους που γνώρισα τα τελευταία χρόνια αλλά και σε αυτούς που γνωρίζω πολύ περισσότερο από αυτό - δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν προσπάθησα. Αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά μια στιγμή για να προχωρήσουμε».

https://www.instagram.com/p/CcFyC1qK2Do/

Η ανάρτηση της Cora Corre και η υπαινιγμοί για bullying.

Μέσα στην παραπάνω δήλωση προφανώς και μπορεί κανείς να διαβάσει την πικρία της εγγονής της κορυφαίας σχεδιάστριας, η οποία είτε λίγο είτε πολύ μίλησε για μία άτυπη αποπομπή της από τον οίκο, λόγω ασυμφωνίας της πολιτικής που διατρέχει αυτή τη στιγμή την εταιρία. Η ίδια περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι θα παραμείνει ενεργή στο Vivienne Westwood Foundation τηρώντας τις επιθυμίες της γιαγιάς της.

https://www.instagram.com/p/DBbvrM4op07/

Σε μία επιστολή, όμως, προς τους συνεργάτες της εταιρίας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τους Times, η ίδια η Cora Corre φαίνεται να κατηγορεί τον chief executive της εταιρίας Carlo D’Amario, ο οποίος πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του οίκου το 1986, για συμπεριφορές bullying ακόμα και στην ίδια τη Vivienne Westwood τα τελευταία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή. Όπως αναφέρει η εν λόγω επιστολή η ίδια η Westwood ήθελε να απομακρυνθεί ο D' Amario από τη θέση του εδώ και χρόνια, θεωρώντας ότι προσβάλλει το έργο και την κληρονομιά της, αφού ο οίκος δεν απηχούσε πλέον τις αξίες της. Η Corre αποφάσισε μετά από δύο χρόνια απόλυτης σιωπής όπως λέει από την απέναντι πλευρά να αποχωρήσει από τον οίκο. Η πλευρά του Vivienne Westwood house δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Αυτό το Σαββατοκύριακο φτιάχνουμε ντουλάπες -5 tips για να το κάνεις σωστά και εύκολα

DPG Network