Ακόμη δύο μεγάλοι Οίκοι Μόδας συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό
Τα διάσημα Fashion Houses βάζουν για λίγο στην άκρη τη δική τους παραγωγή, ώστε να βοηθήσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.
Ο αγώνας για τη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό συνεχίζεται με τα διάσημα fashion brands του κόσμου να σταματούν την παραγωγή τους και να διαθέτουν τα εργοστάσιά τους για τη δημιουργία νοσοκομειακού υλικού. Μετά τις δωρεές τεραστίων ποσών που έκαναν Οίκοι Μόδας, όπως Prada, Giorgio Armani και Versace, και την έναρξη της παραγωγής αντισηπτικών από εταιρείες, όπως η LVMH, τώρα δύο ακόμα brands δείχνουν έμπρακτα τη βοήθειά τους: η Burberry και η Chanel.
Ο Οίκος Burberry αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάληψη μιας σειράς δράσεων όχι μόνο για τη στήριξη των νοσοκομείων, αλλά και για την ενίσχυση της έρευνας για το εμβόλιο κατά του Κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ο βρετανικός Οίκος θα διαθέσει το εργοστάσιο του Yorkshire για την παραγωγή νοσοκομειακών στολών και 100.000 μασκών, που θα διατεθούν στα βρετανικά νοσοκομεία, και δε θα παράγει πλέον τις iconic μπεζ καπαρντίνες του.
Επιπλέον, η Burberry δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει την έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την παρασκευή του εμβολίου που αναμένει με τόση αγωνία όλη η ανθρωπότητα. «Το Πανεπιστήμιο έχει μία από τις καλύτερες διαδρομές στην ανάπτυξη εμβολίων, και το εμβόλιο για τον Covid-19 ιό είναι σε εξέλιξη, ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους τον επόμενο μήνα», γράφτηκε στον επίσημο λογαριασμό της Burberry στο Instagram. Εκτός αυτών, όμως, ο βρετανικός Οίκος υποσχέθηκε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει αυξηθεί λόγω του Covid-19 ιού.
Με τη σειρά του, ο Οίκος Μόδας Chanel ετοιμάζεται να παράγει μάσκες για την καταπολέμηση του Κορονοϊού, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ιός πιο αποτελεσματικά στη Γαλλία. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Olivier Veran, η χώρα αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί 40 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα και έχει ήδη παραγγείλει περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο, κυρίως από την Κίνα.
«Σήμερα απασχολούμε τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μας… για να παράγουν προστατευτικές μάσκες και μπλούζες», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Chanel. Τέλος, το fashion house ανέφερε ότι θα συνεχίσει να απασχολεί τους 4.500 υπαλλήλους του παρά τις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας στις επιχειρήσεις.
Διάβασε ακόμα: Αυτή τη φούστα από την εποχή των 00’s θα θες να φοράς συνέχεια την άνοιξη και το καλοκαίρι