Τα πρώτα επιτραπέζια των παιδιών και τι θα προσέξεις ώστε να επιλέξεις σωστά

Τα πρώτα επιτραπέζια των παιδιών και τι θα προσέξεις ώστε να επιλέξεις σωστά

Ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα σου παιδάκια, ακόμα και από τριών ετών.

Τη διαχρονική αξία που έχουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, δύσκολα μπορεί κάποιος να την αμφισβητήσει. Είναι βέβαιο πως από όταν έχεις συγκεκριμένες μνήμες του εαυτού σου, θυμάσαι να παίζεις κάποιο επιτραπέζιο με τους φίλους, την οικογένεια, ακόμα και με τον παππού, που… δυσκολευόταν να παίζει με τις κούκλες σου, για παράδειγμα!

Τα επιτραπέζια ήταν πάντα στο… τραπέζι σου, είτε ήσουν 3 είτε τώρα, κάποιες δεκαετίες αργότερα και διασκεδάζεις το ίδιο, είτε παίζεις με τις συνομήλικες κολλητές σου, είτε με το βαφτιστήρι και το ανιψάκι σου, στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και φυσικά, με τα παιδάκια σου, αν είσαι ήδη μανούλα. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών, η αδρεναλίνη που αυξάνεται, καθώς η αγωνία για τον επόμενο «πόντο» μεγαλώνει, οι «καυγάδες» για το αν τηρήθηκαν οι κανόνες του παιχνιδιού επακριβώς ή αν διαπιστώθηκε κάποια παρασπονδία, όλα είναι μέρος της ατέλειωτης διασκέδασης της παρέας όταν παίζετε επιτραπέζια.

Ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα σου παιδάκια, ακόμα και από τριών ετών

Κάπως έτσι, όταν έρχεται η ώρα της επιλογής δώρου για τα παιδάκια του περιβάλλοντός σου, η επιλογή είναι μονόδρομος και οδηγεί σε μία και μόνο κατηγορία με δεκάδες επιλογές: Τα επιτραπέζια παιχνίδια! Κι αν η επιλογή παιχνιδιών για μεγαλύτερα παιδιά είναι πιο εύκολη υπόθεση, παρακάτω σου προτείνουμε τέσσερις επιλογές για να «συστήσεις» τον κόσμο της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας με επιτραπέζια παιχνίδια GiochiPreziosi σε παιδάκια μικρής ηλικίας – ακόμα και από τριών ετών. Ζωηρά χρώματα και ευφάνταστες ιστορίες, διάφοροι «μηχανισμοί» που εξάπτουν το ενδιαφέρον και χιουμοριστικές αναφορές ώστε τα γέλια της παρέας να μη σταματούν ούτε λεπτό!

#1 Pop A Tops και η διασκέδαση ξεκινά!

Ένα πανέμορφο, χαμογελαστό καπ κέικ κι ένας εξωγήινος σας προκαλούν σε ένα παιχνίδι ταχύτητας και παρατηρητικότητας, σε δύο εκδοχές: Στο Pop A TopsMatch A Martin, θα πρέπει να πιέσετε το «διαστημόπλοιο» και να εντοπίσετε την κάρτα με τον εξωγήινο ανάμεσα στις κάρτες του παιχνιδιού που έχετε απλώσει προηγουμένως. Στο Pop A Tops Bake A Cake, πιέζετε το πολύχρωμο καπ κέικ και «τρέχετε» να φτιάξετε δέκα ολόκληρα, υπερ-χαριτωμένα, μικρούλικα καπ κέικς. Φυσικά, ο πιο γρήγορος κερδίζει και… πάλι από την αρχή!

#2 Παπάκι Πριτς, για ασταμάτητα γέλια μικρών και μεγάλων!

Ξέρεις πώς τα μικρά παιδάκια λατρεύουν κάποιες λεξούλες και ξεσπούν σε γέλια μόλις τις ακούσουν; Πρόκειται για… εγγυημένη διασκέδαση, ειδικά όταν αυτό συνδυάζεται με ένα μοναδικό επιτραπέζιο παιχνίδι, που απολαμβάνουν τα παιδάκια, ήδη από τριών ετών! Πρόκειται για το επιτραπέζιο της Giochi Preziosi Παπάκι Πριτς, όπου κερδίζει ο πρώτος που θα καταφέρει να φτάσουν τα παπάκια του στο ποταμάκι πριν ο Μπαμπάς Παπάκης κάνει...πριτς και τα βγάλει από το μονοπάτι τους!

#3 Πούντο Πούντο: Μπορείς να βρεις το σχέδιο στο φουσκωτό μπαλόνι;!

Ένα επιτραπέζιο - «υπερπαραγωγή» είναι απολύτως βέβαιο πως κερδίζει το ενδιαφέρον των παιδιών. Όταν στην… εξίσωση μπαίνει κι ένα εντυπωσιακό μπαλόνι, τότε το παιχνίδι είναι πραγματικά «άχαστο»: Αυτό ακριβώς είναι το «Πούντο Πούντο» της Giochi Preziosi, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι παρατηρητικότητας που θα σηκώσει μικρούς και μεγάλους από τον καναπέ, καθώς κερδίζει αυτός που θα βρει πρώτος το σχέδιο στο φουσκωτό μπαλόνι!

Εσύ, ως η μεγάλη της παρέας έχεις ένα «καθήκον»: Να γεμίσεις τη βάση με νερό για να είναι σταθερό το μπαλόνι, να το φουσκώσεις και μετά ο τροχός γυρίζει και οι κάρτες βοηθούν τους παίκτες να εντοπίσουν τη σωστή εικόνα. Το Πούντο Πούντο παίζεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ενώ γίνεται και έξτρα δύσκολο, εάν χρησιμοποιήσετε και την κλεψύδρα!

#4 Φάτσα Κάρτα, για να μαντέψεις σωστά και να κερδίσεις!

Μια πολύ πιο διασκεδαστική εκδοχή του «Μάντεψε τι είμαι», είναι το παιχνίδι «Φάτσα Κάρτα» από τη GiochiPreziosi. Κάθε παίκτης επιλέγει μία κάρτα και με βάση την ειδική εγκοπή, την «κολλάει» στη μύτη του, χωρίς να τη δει! Στη συνέχεια, κάνοντας ερωτήσεις και δίνοντας «ναι» και «όχι» απαντήσεις, κάθε παίκτης προσπαθεί να μαντέψει σωστά ποιο πρόσωπο είναι, πριν χτυπήσει η κόρνα. Με 38 κάρτες, 2 βοηθητικές καρτέλες, 1 κόρνα και 2 κάρτες με οδηγίες, το παιχνίδι, το γέλιο και η διασκέδαση, δεν σταματούν ποτέ!

Με την εγγύηση διασκέδασης και ψυχαγωγίας της Giochi Preziosi, τα επιτραπέζια παιχνίδια γίνονται το… trend που θα λατρέψεις, για ατέλειωτα γέλια με τους μικρούς της παρέας!