Σπυράκια στα χείλη; Γιατί εμφανίζονται και πώς μπορείς να απαλλαγείς μια για πάντα

Ευαγγελία Αλπίδου
Σπυράκια στα χείλη; Γιατί εμφανίζονται και πώς μπορείς να απαλλαγείς μια για πάντα

Ο επιχείλιος έρπης με ένα απλό σπυράκι διαφέρει πολύ ακόμα και οπτικά. Ο επιχείλιος έρπης εμφανίζεται σαν ένα σύνολο από μικρά σπυράκια γεμάτα υγρό σε κάποιο σημείο περιμετρικά των χειλιών.

Ξυπνάς το πρωί, πηγαίνεις στο μπάνιο και ξαφνικά, θες να ουρλιάξεις. Έχεις βγάλει επάνω στα χείλη ένα τεράστιο σπυράκι. Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι ο χειρότερος εφιάλτης όλων των γυναικών.

Μην χάσεις όμως την ψυχραιμία σου... Για αρχή, πρέπει να σιγουρέψεις ότι δεν είναι επιχείλιος έρπης, γιατί όπως μπορείς να καταλάβεις η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Ο επιχείλιος έρπης με ένα απλό σπυράκι διαφέρει πολύ ακόμα και οπτικά. Ο επιχείλιος έρπης εμφανίζεται σαν ένα σύνολο από μικρά σπυράκια γεμάτα υγρό σε κάποιο σημείο περιμετρικά των χειλιών. Τα σπυράκια αυτά μπορεί να δημιουργήσουν την αίσθηση καψίματος ακόμα και μουδιάσματος.

Από την άλλη, τα απλά σπυράκια επάνω στα χείλη δεν εμφανίζονται τόσα πολλά όπως ο επιχείλιος έρπης, ούτε μοιάζουν σαν πληγή. Τα απλά σπυράκια εμφανίζονται ως φλεγμονή, η οποία είναι γεμάτη με πύον. Επίσης, έχουν μικρότερο κύκλο ζωής καθώς εξαφανίζονται μετά από λίγες μέρες. Ωστόσο, γιατί εμφανίζονται και πώς μπορείς να απαλλαγείς για για πάντα από αυτά;

Νιώθεις τους πόρους του προσώπου σου φραγμένους; 6 face scrub για καθαρό και λαμπερό δέρμα

Το «κλειδί» είναι η απολέπιση

pexels-polina-kovaleva-5927856-(1).jpg

Τα σπυράκια εμφανίζονται περιμετρικά στα χείλη γιατί οι πόροι είναι φραγμένοι. Αν δεν ακολουθείς σωστά τα βήματα της skincare routine σου, οι πόροι της επιδερμίδας (ακόμα και γύρω από τα χείλη) θα έχουν υπολείμματα από σκόνες, ρύπους και κυρίως makeup. Αυτό, λοιπόν, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται βακτήρια και έτσι να εμφανίζονται τοπικά σπυράκια.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπάσεις τα σπυράκια επάνω στα χείλη. Τα χείλη έχουν λεπτό δέρμα και εξαιρετικά ευαίσθητο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύκολα σημάδια.

Το lip scrub, λοιπόν, είναι το προϊόν για την πρόληψη των σπυριών επάνω στα χείλη. Η ελαφριά απολέπιση θα βοηθήσει οι πόροι σου να παραμένουν ανοιχτοί και καθαροί χωρίς να συσσωρεύονται βακτήρια και βρωμιές. Επιπλέον, το lip scrub έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών, αφήνοντάς τα πιο λεία και απαλά.

7 ελαφριά αντηλιακά που μπορείς να χρησιμοποιείς και τον χειμώνα (ακόμα και με συννεφιά)

Χρησιμοποίησε μία μάσκα χειλιών

Τέλος, μπορείς να εντάξεις στη βραδινή skincare routine σου μία μάσκα χειλιών. Ένα εξαιρετικά θρεπτικό ενυδατικό βάλσαμο θα χαρίσει εντατική θρέψη και ενυδάτωση στα χείλη, ενώ επίσης, θα προσφέρει επανορθώσει σε οποιαδήποτε πληγή έχεις.

Ωστόσο, φρόντισε να έχεις πάντα μέσα στο νεσεσέρ σου επιθέματα για σπυράκια, καθώς έχουν τη δυνατότητα να εξαφανίζουν οποιοδήποτε σημάδι ή σπυράκι σε χρόνο dt.

Compeed-Epi8emata-Ka8arismoy-gia-Spyrakia-15-Temaxia.jpg

COMPEED, ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

3 ultra chic εναλλακτικά buns από τις fashionistas που θα ανανεώσουν τον κλασικό κότσο σου

DPG Network