Εξειδικευμένη φροντίδα για κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης!

Εξειδικευμένη φροντίδα για κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης!

Η εμμηνόπαυση είναι η μετάβαση από την αναπαραγωγική ηλικία στην μη παραγωγική ηλικία δηλαδή στην ηλικία που δεν υπάρχει παραγωγή ωαρίων προς γονιμοποίηση. Η εμμηνόπαυση συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες περίπου στην ηλικία των 48-52 ετών και διαρκεί από 5 έως 12 χρόνια. Τα συνήθη συμπτώματα της μακρόχρονης πορείας των γυναικών στην εμμηνόπαυση είναι εξάψεις, νυχτερινή εφίδρωση, διαταραχή ύπνου, πονοκέφαλοι, κολπική ξηρότητα, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, πόνος στις αρθρώσεις, κατακράτηση υγρών, αφυδάτωση της επιδερμίδας, δυσκολία συγκέντρωσης και σημάδια εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα μας.

Ας δούμε όμως τα στάδια της εμμηνόπαυσης :

  1. Μετά το πέρας της αναπαραγωγικής μας ηλικίας ξεκινά η χρονική περίοδος η οποία διαρκεί μέχρι την τελευταία έμμηνο ρύση της γυναίκας.
  2. Η χρονική περίοδος της προεμμηνόπαυσης καθώς και το ένα έτος μετά την τελευταία έμμηνο ρύση της γυναίκας ονομάζεται περιεμμηνόπαυση.
  3. Όταν μία γυναίκα δεν έχει έμμηνο ρύση για ένα έτος τότε λέμε ότι η γυναίκα ‘’μπήκε’’ στην εμμηνόπαυση.
  4. Η χρονική περίοδος μετά το πέρας ενός έτους από την τελευταία έμμηνο ρύση λέγεται μετεμμηνόπαυση.

Ωστόσο, στην καθημερινότητα μας, για να μην μπερδευόμαστε χρησιμοποιούσε την λέξη εμμηνόπαυση για όλα τα παραπάνω στάδια.

Η διάρκεια των παραπάνω χρονικών περιόδων είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα και οφείλεται σε ορμονικούς, κληρονομικούς και εξωτερικούς παράγοντες. Όλες οι γυναίκες δεν έχουν τα ίδια συμπτώματα αλλά και η ένταση των συμπτωμάτων διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Υπάρχουν επίσης, γυναίκες που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα στην διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Σε όλα τα στάδια της εμμηνόπαυσης, η επιδερμίδα μας υφίσταται την μεγαλύτερη φθορά λόγω της μείωσης των οιστρογόνων που παράγουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Η υγρασία στο δέρμα μας μειώνεται και χάνεται η ελαστικότητα του. Το πρόσωπό μας είναι απροστάτευτο απέναντι στις κλιματολογικές συνθήκες και οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς σ’ αυτό, λόγω των πολλών υποδοχέων οιστρογόνων που έχουμε στο συγκεκριμένο σημείο. Το δέρμα του προσώπου μας λεπταίνει, αλλάζει το περίγραμμα του προσώπου μας, οι πόροι μας φαίνονται μεγαλύτεροι. Η επιδερμίδα μας, συνήθως είναι ξηρή και αφυδατωμένη, εμφανίζονται τα σημάδια εμμηνόπαυσης όπως ρυτίδες, καφέ κηλίδες, πανάδες και αρκετές φορές ακμή.

Το πιο σημαντικό κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου μας. Ευτυχώς, υπάρχουν εξειδικευμένες λύσεις αντιγήρανσης για την περιεμμηνόπαυση και την περίοδο μετά την εμμηνόπαυση.

  • Για την περίοδο της περιεμμηνόπαυσης, ενδείκνυται η χρήση της αντιγηραντικής Κρέμας Ημέρας για Κανονική Επιδερμίδα, ιδανική για την Περιεμμηνόπαυση από τη σειρά Neovadiol της Vichy, μία ενυδατική κρέμα ημέρας για κανονική και ξηρή επιδερμίδα με υαλουρονικό οξύ σε υψηλή περιεκτικότητα, εκχύλισμα Cassia και φυσικό σάκχαρο Proxylane. Αυτή η κρέμα προσώπου θρέφει την επιδερμίδα σε βάθος, αυξάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της χαρίζοντας δέρμα πιο λείο με λιγότερες ρυτίδες.
  • Μετά την εμμηνόπαυση η ιδανική κρέμα προσώπου είναι η κρέμα ημέρας για Χαλάρωση Προσώπου για την Εμμηνόπαυση, επίσης από την εξειδικευμένη σειρά Neovadiol, από τη Vichy, μία ενυδατική κρέμα ημέρας για κάθε τύπο επιδερμίδας με ω3-6-9 λιπαρά από φυσικό έλαιο πίτουρου ρυζιού, εκχύλισμα Cassia και φυσικό σάκχαρο Proxylane. Η συγκεκριμένη κρέμα προσώπου αναπληρώνει την απώλεια λιπιδίων της επιδερμίδας, συσφίγγει και βελτιώνει την πυκνότητα και την όψη των ρυτίδων.

Ωστόσο, για ολική αναδόμηση της επιδερμίδας μας μπορούμε επιπλέον να χρησιμοποιήσουμε το Neovadiol Meno 5 BI serum κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα στην περιεμμηνόπαυση & την εμμηνόπαυση. Ενεργοποιεί 5 μηχανισμούς της επιδερμίδας: επανασμιλεύει το περίγραμμα του προσώπου, διορθώνει τις κηλίδες, μειώνει τις ρυτίδες, αποκαθιστά τη λάμψη και αναπληρώνει τα λιπίδια στην επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα serum με πρωτοποριακή διφασική σύνθεση, στην οποία η ελαιώδης φάση προστατεύει την επιδερμίδα, ενώ η υδατική φάση προσφέρει ενυδάτωση. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε 2 φορές την ημέρα πριν από την κρέμα Neovadiol.

Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στη ζωή μιας γυναίκας, μια νέα αντίληψη για το σώμα και τη θηλυκότητά της. Είναι η αρχή μιας νέας φάσης ζωής, σε μια ηλικία που οι γυναίκες εξακολουθούν να ξεχειλίζουν από ενέργεια, ξέρουν καλά τι θέλουν, έχουν στόχους και προσφέρουν σπουδαία πράγματα χάρη στην γνώση και την εμπειρία τους!