Η διάσωση της Spetzy από την τουρίστρια δεν είναι απλά μια είδηση που έγινε viral. Είναι μάθημα ζωής

Η διάσωση της Spetzy από την τουρίστρια δεν είναι απλά μια είδηση που έγινε viral. Είναι μάθημα ζωής

Το γατάκι υιοθετήθηκε από τη νεαρή τουρίστρια που το έσωσε και εδώ και λίγη ώρα η Spetzy διαθέτει και λογαριασμό στο Instagram στο οποίο οι άνθρωποι εκθειάζουν την πράξη ανθρωπιάς της κοπέλας. Ανάμεσά τους και η Δωροθέα Μερκούρη η οποία έγραψε στο account: «Σε ευχαριστώ που έδειξες σε όλους στο νησί πώς να συμπεριφέρονται σε μια ψυχή ❤️❤️ Να έχετε μια υπέροχη ζωή μαζί». 

Μια νεαρή τουρίστρια στις Σπέτσες έγινε η ηρωίδα μιας απρόσμενης ιστορίας διάσωσης, όταν βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει ένα μικρό γατάκι που κινδύνευε. Η πράξη της αυτή, που κατέγραψε κάμερα και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκίνησε και ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η κοπέλα, αψηφώντας τον κίνδυνο και τις εκκλήσεις των λιμενικών να μην βουτήξει, βρέθηκε μέσα στο νερό για να σώσει το γατάκι που πάλευε να κρατηθεί στην επιφάνεια. Η αποφασιστικότητα και η αγάπη της για τα ζώα την οδήγησαν σε αυτή την ηρωική πράξη, που τελικά είχε αίσιο τέλος.

Μετά τη διάσωση, η τουρίστρια δεν σταμάτησε εκεί. Υιοθέτησε το γατάκι, που ονομάστηκε Spetzy, και θα πάει μαζί της στην Αμερική, δίνοντάς του ένα ζεστό και ασφαλές σπίτι.

Όπως ενημέρωσε η μη κερδοσκοπική υπηρεσία κτηνιατρική κλινική Spetses Care For Animals:

«Eίναι μια χαρά στην υγεία της και απολαμβάνει χάδια, φροντίδα και αγάπη! Θα επανέλθουμε με όλη την ιστορία της. Ευχαριστούμε όλο το κόσμο που με μηνύματα και τηλεφωνήματα ήθελαν να μάθουν αν είναι καλά».

https://www.instagram.com/reel/C9uXKxhNO6B/

Θα πρέπει να αναφέρουμε -επειδή σχολιάστηκε αρνητική η κίνηση του λιμενικού- πως σε ανάρτησή της στα social media η ίδια η κοπέλα έγραψε πως «Ήταν πολύ καλός και ζήτησε από άλλους που βρίσκονταν στην προβλήτα να με βοηθήσουν. Εσείς δεν το βλέπετε αυτό στο βίντεο αλλά με βοήθησε και ήθελε να βεβαιωθεί πως θα είμαι ασφαλής την ώρα που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του, και στη συνέχεια με βοήθησε για να βρούμε κτηνίατρο και να το μεταφέρουμε εκεί. Όλοι στο λιμάνι ήταν πολύ ευγενικοί».

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες σε όλα τα social media λένε πως ήταν η μόνη που προέβη σε αυτή την πράξη.

Ένα μάθημα συμπόνιας και ανιδιοτελούς αγάπης

Η συγκινητική ιστορία της τουρίστριας που έπεσε στη θάλασσα για να σώσει ένα γατάκι στις Σπέτσες, δεν είναι απλά μια είδηση που έγινε viral. Είναι ένα μάθημα ζωής που μας υπενθυμίζει την αξία της συμπόνιας, της ανιδιοτελούς αγάπης και του σεβασμού προς όλα τα πλάσματα.

Η νεαρή γυναίκα δεν δίστασε ούτε στιγμή να βουτήξει στα βαθιά νερά του λιμανιού, αψηφώντας τον κίνδυνο, προκειμένου να σώσει ένα αβοήθητο πλάσμα. Η πράξη της αυτή αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση της σημασίας της ενσυναίσθησης, της ικανότητάς μας να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να νιώθουμε τον πόνο του.

Η πράξη της τουρίστριας μπορεί να φαντάζει μικρή σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Ωστόσο, η δύναμη των μικρών πράξεων καλοσύνης δεν πρέπει να υποτιμάται. Κάθε πράξη αγάπης και συμπόνιας, όσο μικρή κι αν είναι, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να εμπνεύσει κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Το Instagram account της Spetzy

https://www.instagram.com/p/C9xvMflo351/

Το γατάκι εδώ και λίγη ώρα διαθέτει και λογαριασμό στο Instagram στο οποίο άνθρωποι εκθειάζουν την ηρωική πράξη της κοπέλας. Ανάμεσά τους και η Δωροθέα Μερκούρη η οποία έγραψε «Σε ευχαριστώ που έδειξες σε όλους στο νησί πώς να συμπεριφέρονται σε μια ψυχή ❤️❤️ Να έχετε μια υπέροχη ζωή μαζί».

Untitled.png