Σε σχόλια «Ξέρεις να μαγειρεύεις; Δεν στο ‘χα» η Pamela λέει «I Love you» με βιβλίο συνταγών

Ανθή Μιμηγιάννη
Σε σχόλια «Ξέρεις να μαγειρεύεις; Δεν στο ‘χα» η Pamela λέει «I Love you» με βιβλίο συνταγών

Πάμε έλα, όμως, λίγο από την αρχή για να φτάσουμε στο κρύο πιάτο της εκδίκησης. Οι συνταγές της Pamela Anderson κυκλοφόρησαν επίσημα.   

Και πόσες φορές δεν έχεις ακούσει το κλασικό «Ξέρεις να μαγειρεύεις; Δεν στο ’χα!» να απευθύνεται σε γυναίκες που τολμούν να είναι για παράδειγμα μοντέλα, δικηγόροι ή γιατροί. Η ατάκα αυτή απευθύνεται σε πάρα πολλές γυναίκες -όποιο dress code και να έχουν, και ενώ δεν κολακεύει το άτομο που τη λέει, αναπαράγεται ακόμα και σήμερα, τον Οκτώβρη του 2024, παρά το γεγονός ότι η προέλευσή της είναι βαθιά ριζωμένη σε παρωχημένα στερεότυπα. Ακόμα κι αν εκτοξεύεται με πρόθεση χιούμορ κάποιες φορές, κάτι τέτοιο δεν είναι ποτέ αστείο.

Πριν από λίγους μήνες, η Pamela Anderson έδωσε τη δική της απάντηση σε αυτά τα κλισέ με την ανακοίνωση του βιβλίου της I Love You, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες δεν χρειάζεται να χωρούν σε στεγανά. Τώρα, με τις συνταγές της διαθέσιμες παντού και επίσημα, προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό που, ίσως, «δεν τους το ’χαν». Και όπως και με κάθε καλή συνταγή, η αξία της βρίσκεται σε αυτά που αποκαλύπτονται μετά τη δεύτερη και τρίτη ανάγνωση -ανεξάρτητα από τη γλώσσα ή τα στερεότυπα που κουβαλάμε.

1729063238765-484111490-IMG_0616.jpg

Όχι, με το I Love You, η Pamela δεν θέλει να ταράξει κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται ότι μια γυναίκα μπορεί να τρέχει ανέμελη στην παραλία με κόκκινο μαγιό και ταυτόχρονα να φτιάξει εξαιρετική vegan πίτσα. Θέλει απλώς να επικοινωνήσει τις πολλές αναγνώσεις που μπορεί να έχει μια γυναίκα -αναγνώσεις που πολλοί αρνούνται πεισματικά να διαβάσουν, για δικούς τους λόγους.

Και ναι, η Anderson επιμένει να αποδεικνύει ότι δεν είναι απλώς ένα sex symbol που πόζαρε για το Playboy ή που φόρεσε το εμβληματικό μαγιό του Baywatch. Είναι μια γυναίκα με πολλαπλές πτυχές, που αξίζει να διαβαστούν και να αναγνωριστούν. Κι αυτό είναι το πραγματικό μήνυμά της: η γυναίκα δεν περιορίζεται σε ένα ρόλο, αλλά έχει πάντα περισσότερες αναγνώσεις, αρκεί να θέλεις να τις δεις.

Πάμε έλα, όμως, λίγο από την αρχή για να φτάσουμε στο κρύο πιάτο της εκδίκησης

Η Pamela Anderson είναι μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ποπ κουλτούρας, με μια καριέρα που σημαδεύτηκε από αντιφάσεις, σεξουαλικοποίηση και δημόσια έκθεση. Σήμερα, στα 57 της χρόνια, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει, απελευθερωμένη όχι μόνο από το μακιγιάζ, αλλά και από τις απόψεις που την εγκλωβίζουν, συνεχίζοντας να εξελίσσει την εικόνα της και να σπάει τα στερεότυπα που εξακολουθούν να την ακολουθούν.

Παρόλο που υπήρξε το απόλυτο sex symbol των ’90s αλλά και επόμενων δεκαετιών, η αφοσίωσή της ως μητέρα ήταν πάντα αδιαπραγμάτευτη. Στα βιβλία και τις συνεντεύξεις της, η Anderson τονίζει ότι τα παιδιά της, Brandon και Dylan, ήταν και είναι η κορυφαία προτεραιότητα στη ζωή της.

https://www.instagram.com/p/ClW6WpgywC9/

Η σχέση της με τους γιους της δεν ήταν ποτέ επιφανειακή και το μεγαλύτερο credit για τη μητρική της αγάπη είναι η λατρεία που της έχουν τα παιδιά της, την οποία εκφράζουν με μοναδικό τρόπο στα διακριτικά προφίλ τους στα social media. Εκεί, η Anderson πρωταγωνιστεί συχνά μέσα από αναρτήσεις που εκθειάζουν τη μαγειρική της ή που μοιράζονται την υπερηφάνεια τους για το πόσο καλή μητέρα είναι.

IMG_0618.jpg

I Love You

Το βιβλίο αυτό είναι διπλής ανάγνωσης, καθώς αποτελεί μια γροθιά στα στερεότυπα, παρουσιάζοντας μια πλευρά της που οι περισσότεροι αγνοούσαν. Παρόλο που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2024 ως βιβλίο μαγειρικής, σε δεύτερη ανάγνωση η Anderson εκφράζεται βαθύτερα μέσω αυτής και μοιράζεται προσωπικές στιγμές, αναμνήσεις και συναισθήματα με στόχο ένα καλύτερο μέλλον.

https://www.instagram.com/p/C5TwFC1xib-/

Μέσα από τις συνταγές της, αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού της άρρηκτα συνδεδεμένες με την οικογένεια, την παράδοση και την οικειότητα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μορφή προσωπικής έκφρασης, έναν τρόπο να δείξει ότι οι γυναίκες είναι πολλά περισσότερα από αυτό που επιβάλλουν τα κοινωνικά στερεότυπα. Πρόκειται για ένα project που ξεκίνησε από την αγάπη της να μαγειρεύει για τα δύο παιδιά της, αλλά εξελίχθηκε σε μια γιορτή για την απλότητα και την ουσιαστική ζωή.

https://www.instagram.com/p/DBJtm-_ywh3/


Με βεβαιότητα θα πούμε ότι το I Love You προωθεί έναν πιο πράσινο και βιώσιμο τρόπο ζωής, ο οποίος αντανακλάται και στο προσωπικό της καταφύγιο, το οικολογικό ρουστίκ σπίτι της. Εκεί, που η ίδια περιτριγυρισμένη από τη φύση, ζει μια ζωή μακριά από τη φασαρία της πόλης, ενσωματώνοντας αρχές που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα και την απλότητα. Οπωσδήποτε, με αυτό το βιβλίο, προσκαλεί τους αναγνώστες να ανακαλύψουν έναν αργό και πιο ουσιαστικό τρόπο ζωής, με έμφαση στην οικειότητα και την εσωτερική γαλήνη.

https://www.instagram.com/p/C-XyOVBxDRH/

Είχε προηγηθεί το Love Pamela

Πριν από το I Love You, η Pamela Anderson είχε κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία της με τίτλο Love, Pamela, όπου μοιράστηκε για πρώτη φορά με αφοπλιστική ειλικρίνεια τη ζωή της, τις προκλήσεις και τις εμπειρίες της. Σε εκείνο το βιβλίο, αφηγήθηκε την πορεία της από μια άγνωστη κοπέλα στη μικρή πόλη του Καναδά μέχρι την παγκόσμια φήμη, ενώ αναφέρθηκε στη σεξουαλικοποίηση που υπέστη, τα σκάνδαλα που την ακολούθησαν και τις προσωπικές της μάχες.

Μέσα από τις σελίδες του, μίλησε ανοιχτά για την ταραχώδη σχέση της με τον πατέρα των παιδιών της και ιδρυτικό μέλος των Mötley Crüe, Tommy Lee, τη διαρροή του διαβόητου sex tape τους, και τον αγώνα της να ισορροπήσει τον ρόλο της ως μητέρα με την πίεση της δημόσιας εικόνας της.

https://www.instagram.com/p/CjVWCUfrZDj/

Το κόκκινο μαγιό έχει τον δικό του συμβολισμό

Μπορεί η εικόνα της ως ναυαγοσώστρια με το εμβληματικό κόκκινο μαγιό να έχει χαραχτεί βαθιά στη συλλογική μνήμη και μέχρι σήμερα να θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία της καριέρας της, αλλά αυτό είναι ένα μικρό κεφάλαιο σε όλη την ιστορία της που εξακολουθεί να γράφεται σε ένα βιβλίο πραγματικής ζωής που εμπνέει.

Με το «σωσίβιο» της προσωπικής της δύναμης και αποφασιστικότητας, έσωσε όχι μόνο τη δική της αξία, αλλά και την αξία κάθε γυναίκας που έχει κριθεί από τα στερεότυπα.

Σήμερα είναι σαφές ότι οι σέξι εμφανίσεις και το sex tape του παρελθόντος δεν μπορούν να «χαντακώσουν» μια γυναίκα, ούτε τότε, ούτε τώρα. Το ίδιο σαφές είναι ότι, είτε φοράς το εμβληματικό κόκκινο μαγιό είτε δεν φοράς καθόλου μακιγιάζ, η πραγματική επανάσταση ξεκινάει από μέσα σου. Είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας και απελευθέρωσης που δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά με την εσωτερική δύναμη και τον τρόπο που επιλέγεις να ορίζεις τον εαυτό σου.

Εσύ, τι φαγητό θα σερβίρεις σήμερα; Μήπως εκείνο που «δεν στο ‘χαν»;

https://www.instagram.com/p/CritE_OLDtw/
DPG Network