Συνταγή για τον πιο Θεϊκό μπακλαβά ever

Συνταγή για τον πιο Θεϊκό μπακλαβά ever

Ο Μπακλαβάς φαντάζει δύσκολο γλυκό για να τον φτιάξεις αλλά είναι όλα στο μυαλό για εμένα θέλει τρόπο και να έχεις την κατάλληλη συνταγή και κάπως έτσι εξασφάλισα αποκλειστικά για το queen.gr την συνταγή του για τον απόλυτο Μπακλαβά από τον γνωστό Pastry Chef Γιάννη Καλδάνη από την Μύκονο στο Dubai θα τον βρείτε world wide στα πιο τοπ εστιατόρια να επιμελείτε τα γλυκά.



Για ένα ταψάκι στρογγυλό σαν κ αυτό στη φωτογραφία

Χρειάζεστε

1 πακέτο φύλλα Βυρητού
250 γρ φυστίκια Αιγίνης
200 γρ περιπου βούτηρο γάλακτος

Για το Σιρόπι


100 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
40 γρ γλυκόζη
10 γρ μέλι
2 γαρύφαλλα
1 φέτα λεμόνι
Βράζετε για 1 λεπτό όλα μαζί



Ανοίγετε το πακέτο με τα φύλλα Βυρητού, το κόβετε κάθετα στη μέση

Βουτυρώνουμε το ταψί,
Βάζετε ένα ένα φύλλο σταυρωτά κ βουτυρώνετε κάθε φύλλο
Γεμίζετε με χοντροκομμένο φυστίκι
Κλείνετε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρώτα, βουτυρώνετε,
Βάζετε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο ώστε μετά να μπορείτε να κόψετε με μεγάλο μαχαίρι μέχρι κάτω στα 8-12 κομμάτια
Ψήνετε στους 175 βαθμούς 35 -40 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα

Στραγγίζετε το βούτυρο μετά το ψήσιμο κ σιροπιάζετε με κρύο σιρόπι.

Σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι!!!
Καλή απόλαυση!!!



( Για ταψί τετράγωνο φούρνο θα χρειαστείτε τη διπλάσια ποσότητα υλικών )



Υ.Γ. έβαλα και λίγο Lurpak για να σπάσω την γεύση του βούτυρου και μου βγήκαν 16 κομμάτια όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω.



Καλή επιτυχία



Special Thanks to Pastry Chef www.instagram.com/yianniskaldanis





Μπορείτε να με βρείτε εδώ :



www.instagram.com/majenco



www.twitter.com/majenco



www.facebook.com/JencaMajenco