Συνταγή για τα απόλυτα μελωμένα μελομακάρονα
Συνταγή για να φτιάξετε τα απόλυτα πιο νόστιμα μελομακάρονα και να κερδίσετε τις εντυπώσεις !!!
Το μυστικό για τα μελομακάρονα είναι στο μέλωμα !!!! Το πιο βασικό από όλα είναι να φτιάξουμε το σιρόπι μερικές ώρες πριν και όσο περισσέψει στύψτε το πορτοκάλι κ θα πάθετε πλάκα !!!
Υλικά για τα μελομακάρονα
200 γρ σιμιγδάλι ψηλό
1 κιλό αλεύρι
180 γρ ελαιόλαδο
400 γρ ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
400 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κγ σόδα
3-5 κγ κανέλλα
1 κγ γαρύφαλλο
λίγο μοσχοκάρυδο
1.β Για το μέλωμα θα χρειαστείτε:
1 πορτοκάλι κομμένο ( έβαλα από την βιολογική ένα πολύ γλυκό )
3 sticks κανέλα, 3 γαρίφαλα
500 γρ νερό
750 γρ ζάχαρη λευκή
150γρ μέλι ( όσο πιο ψαγμένο τόσο καλύτερα)
Οδηγίες :
Σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύετε όλα χωρίς το μέλι μέχρι να πάρουν μια καλή βράση και μόλις είναι έτοιμο σβήνεται την φωτιά και προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε. Τα αφήνετε να κρυώσει για όσο περισσότερο γίνεται. Eγώ τα άφησα σχεδόν 2 ώρες, αν μπορείτε και παραπάνω ακόμα καλύτερα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς.
Θα χρειαστείτε 2 μεγάλα μπολ. Στο ένα θα βάλετε 200γρ ψιλό σιμιγδάλι και 1 κιλό αλεύρι.
Στο άλλο θα βάλετε 180 γρ ελαιόλαδo, 400γρ ηλιέλαιο ή σπορέλαιο, 400 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι ( να είναι γλυκά), ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κουταλιά του γλυκού σόδα, 3 κουταλιές κανέλα, μισή κουταλιά σκόνη γαρύφαλλο, και 1/4 μοσχοκάρυδο. τα ανακατεύετε με σύρμα και τα προσθέτετε στο αλεύρι και στο σιμιγδάλι που με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε στιγμιαία.
Σε 2 ταψιά πάνω σε λαδόκολλα τοποθετείτε σε ομοιόμορφο μέγεθος τα μελομακάρονα και τα αφήνετε για 25 λεπτά το πολύ να δείτε πως το χρώμα είναι ωραίο. Με το που τα βγάλετε καυτά από τον φούρνο τα βάζετε μέσα στο σιρόπι για 15 δεύτερα και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας τα με τριμμένο καρύδι και επιπλέον σιρόπι ή μέλι.
Καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :