Η αγαπημένη σαλάτα που μαγειρεύουμε λάθος και το έξυπνο tip για να μη σπαταλάμε το καλύτερο κομμάτι

Η αγαπημένη σαλάτα που μαγειρεύουμε λάθος και το έξυπνο tip για να μη σπαταλάμε το καλύτερο κομμάτι
Pixabay

Το μπρόκολο, ένα λαχανικό θρεπτικό και οικονομικό, κρύβει έναν μικρό θησαυρό που πολλοί από εμάς αγνοούμε: το κοτσάνι του! Αν και συχνά το πετάμε, είναι γεμάτο βιταμίνες και φυτικές ίνες, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή μας.

Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν την τάση να το μαγειρεύουν και να το τρώνε «λάθος» το μπρόκολο, αλλά ένας ...μετρ στο TikTok έρχεται να μας δείξει τον δρόμο για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το υπέροχο λαχανικό.

Είτε το προτιμάς στον ατμό, στο φούρνο ή σε ένα λαχταριστό stir-fry, το μπρόκολο, με το κοτσάνι του φυσικά, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσεις γεύση και υγεία στο πιάτο σου.

Μόλις 100 γραμμάρια, μια γενναιόδωρη μερίδα, έχει 148% της ημερήσιας μας βιταμίνης C και 10% της βιταμίνης B6. Είναι επίσης χαμηλό σε λιπαρά και γεμάτο φυτικές ίνες. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι κόβουν και πετούν το κοτσάνι πριν το βράσουν.

Το κόλπο για να διατηρήσεις φρέσκιες τις μπανάνες σου πάνω από 20 μέρες

Σύμφωνα με τον λογαριασμό My Real Food στο TikTok -με τους 38.000 ακόλουθούς του- αυτός είναι ο λάθος τρόπος για να το κάνουμε

Ο TikToker Sidney, γνωστός για τα εύκολα life hacks που μοιράζεται, ανακάλυψε πρόσφατα έναν τρόπο να κόβεις το μπρόκολο πιο εύκολα και γρήγορα. Μέχρι τα 30 του, όπως παραδέχεται, δεν το γνώριζε, αλλά τώρα το μοιράζεται με όλους μας.

Αντί να κόβεις τα μπουκετάκια πριν το βράσιμο, ο Sidney προτείνει να βάλεις ολόκληρο το μπρόκολο στο βραστό νερό, με το κοτσάνι προς τα κάτω. Μετά από δέκα λεπτά, το βγάζεις προσεκτικά με μια λαβίδα και το κόβεις στη μέση. Τα μπουκετάκια, μαλακά πλέον από το βράσιμο, σχεδόν πέφτουν μόνα τους, γλιτώνοντάς σε από την ταλαιπωρία του να τα κόβεις όταν είναι ακόμα σκληρά.

Στο κλιπ, ο Sidney κόβει το βρασμένο κοτσάνι και το τηγανίζει με λάδι και σάλτσα σόγιας, περιγράφοντας το συνοδευτικό πιάτο ως «νόστιμο». Τα συχνά σπαταλημένα κοτσάνια περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερο ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη C από τα μπουκετάκια. Οι θεατές ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, με κάποιους να εκφράζουν την έκπληξή τους που δεν το γνώριζαν μέχρι τώρα.

Πολλοί φάνηκαν να μην γνωρίζουν ότι το κοτσάνι μπορεί πραγματικά να καταναλωθεί, με ορισμένους να πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι κακό για την υγεία. Κάποιοι σχολιαστές μοιράστηκαν ότι το τρώνε ακόμα και ωμό, περιγράφοντάς το ως τραγανό και ελαφρώς γλυκό ή πως η γεύση του μοιάζει με ραπανάκι.

Πώς θα διατηρήσεις το ψωμί σου φρέσκο για περισσότερο-Το λάθος με την ψωμιέρα και το tip με το πανί

monkfish-2257864_1280.jpg