Δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδια; Όσα δεν ήξερες για τις βραδινές αϋπνίες
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει ουσιαστικά αίτια που πρέπει να ανακαλύψεις
Πόσο "σκληρό" είναι να πέφτεις στο κρεβάτι και μετά από μία ώρα ακόμα να στριφογυρίζεις για να βρεις την στάση που θα σε κοιμίσει; Η αϋπνία είναι μια πάθηση που μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες και η αντιμετώπισή της πρέπει να είναι άμεση. Με τον όρο αϋπνία θα αναφερόμαστε σε μια εβδομάδα που δεν κλείνεις μάτι, αλλά σε μια παγιωμένη κατάσταση που καταστρέφει την επαγγελματικά σου απόδοσή και τη διάθεσή σου την επόμενη ημέρα.
Διάβασε κάποια στοιχεία για τις αϋπνίες και αν το πρόβλημα επιμένει συμβουλέψου έναν γιατρό.
Μπορεί να συνδέεται με κατάθλιψη
Η κατάθλιψη μπορεί να δημιουργήσει κακό ύπνο αλλά και αντίστροφα ο κακός ύπνος μπορεί να σε οδηγήσει στην κατάθλιψη. Οι νέες έρευνες δείχνουν πως η αϋπνία συνδέεται άμεσα όχι μόνο με την κατάθλιψη αλλά και με τις κρίσεις πανικού.
Τα χάπια δεν θα σε βοηθήσουν μακροπρόθεσμα
Αν θέλεις να βρεις λύση στα βράδια χωρίς ύπνο τα χάπια δεν είναι η απάντηση. Γιατί ουσιαστικά δεν καταπολεμούν το αίτιο, απλά σε κοιμίζουν. Το μυστικό είναι να ακολουθείς κάθε βράδυ μια συγκεκριμένη διαδικασία ύπνου. Κράτησε το υπνοδωμάτιό σου σκοτεινό και σε δροσερή θερμοκρασία. Απέφυγε την καφεΐνη τουλάχιστον 12 ώρες πριν πέσεις για ύπνο και ξάπλωσε την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Μην αλλάζεις αυτή τη ρουτίνα ποτέ.
Το έχεις στα γονίδια
Υπάρχουν άνθρωποι που απλώς είναι καλύτεροι στο να σταματούν τις σκέψεις της ημέρας και να κοιμούνται. Όσοι δεν είναι καλοί στον ύπνο μπορεί να έχουν βιολογικούς λόγους που δεν τα καταφέρνουν. Για όλους όμως υπάρχει λύση. Όσο πιο νωρίς την αντιμετωπίσεις τόσο πιο γρήγορα θα την νικήσεις.
Τα μυστικά της φύσης
Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Lousiana έδειξε πως το να πίνεις χυμό κεράσι, χαμομήλι και τσάι βοηθάει στο να καταπολεμήσεις τα βράδια αϋπνίας. Προτίμησέ τα και δες αν λειτουργούν και για σένα.
Δώσε σημασία στις συνήθειες σου
Πολλοί γιατροί ζητούν από τους ασθενείς τους να κρατούν ημερολόγιο στο οποίο να καταγράφουν τις καθημερινές τους συνήθειες για να εντοπίσουν ποιοι παράγοντες τους κρατούν ξύπνιους. Ένας πολύ καλός τρόπος να αποφύγεις την αϋπνία είναι ο διαλογισμός. Έρευνες απέδειξαν πως 8 εβδομάδες διαλογισμού βοήθησαν τους ανθρώπους με αϋπνία. Δοκιμασέ το!
Διαβάστε ακόμη:
«Τρως» τα νύχια σου; 4 απλά tips για να κόψεις την κακή αυτή συνήθεια