Οι ομάδες που κερδίζουν και οι νέες «χρυσές» μεταγραφές στα πάνελ των εκπομπών

Κατερίνα Μπούσιου
Οι ομάδες που κερδίζουν και οι νέες «χρυσές» μεταγραφές στα πάνελ των εκπομπών

Οι παρέες γράφουν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και τη νέα σεζόν έχουμε νέα πρόσωπα αλλά και χρυσές μεταγραφές στα πάνελ των εκπομπών. 

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν τον χαρακτηρισμό ως πανελίστας ή πανελίστρια, ως υποτιμητικό, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται στην τηλεόραση ευρέως τον χρησιμοποιούν όταν μιλούν για τους συνεργάτες που βρίσκονται on camera δίπλα στον παρουσιαστή ή την παρουσιάστρια. Οι περισσότεροι από αυτούς όχι μόνο δεν αποτελούν ένα συμπλήρωμα στην εικόνα και στον λόγο, αλλά γίνονται καθοριστικοί παράγοντες στην επιτυχία μίας εκπομπής.

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, έχουμε κάποιες ίδιες και ακλόνητες στον χρόνο ομάδες στις ψυχαγωγικές εκπομπές, κάποιες νέες προσθήκες, λιγοστές χρυσές μεταγραφές, αλλά και κάποια νέα πρόσωπα. Υπάρχουν όμως και κάποιες εκπομπές που κρατούν μυστικά και κρυφούς άσσους.

Ο διπλός Ανδρέας Μικρούτσικος και η all time classic ομάδα της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Ξεκινώ με την προαναφερόμενη Σταματίνα Τσιμτσιλή, γιατί είναι από τις λίγες περιπτώσεις της νέας σεζόν που διατηρεί ακλόνητη την ομάδα με την οποία κάνει επιτυχία στο Happy Day τα τελευταία χρόνια. Δημήτρης Παπανώτας, Τίνα Μεσσαροπούλου και Κώστας Φραγκολιάς, Όλγα Λαφαζάνη, παραμένουν σταθερά στο πλευρό της.

https://www.instagram.com/p/C9CJc1_sp2S/

Δεν θα χρησιμοποιήσω το κλισέ «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», αλλά πολλοί άλλοι συνάδελφοι της παρουσιάστριας, θα έπρεπε να παραδειγματιστούν από τη δομή της συγκεκριμένης εκπομπής, το πώς παρεμβαίνουν συμπληρωματικά και καθοριστικά οι συνεργάτες της και το πώς η ίδια η Σταματίνα, τους αφήνει χώρο και χρόνο. Χωρίς εκείνη να χάνει την αξία της και τον πρώτο ρόλο.

Η φωτογραφία της Σταματίνας Τσιμτσιλή στην Πάρο με τη μαμά της και το κυκλαδίτικο εξοχικό της

Στην εκπομπή Super Κατερίνα που ακολουθεί του Happy Day, η Κατερίνα Καινούργιου τόλμησε μία ανανέωση. Κρατά μεν σταθερά δίπλα της τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τον Γιάννη Πουλόπουλο, αλλά προσθέτει τον παλαιότερο συνεργάτη της Στέφανο Κωνσταντινίδη και μία ακόμη έκπληξη. Η μέχρι πρότινος και επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος του Star Κατερίνα Παπακωστοπούλου, αλλάζει κανάλι και από την ενημέρωση βρίσκεται στο πλευρό της, μεταπηδώντας στην ψυχαγωγία ή καλύτερα στο infotainment.

https://www.instagram.com/p/C--noqFoB_m/

Και αφού βρισκόμαστε στο ίδιο κανάλι, θα κλείσουμε με την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Η δημοσιογράφος είχε προαναγγείλει πως θέλει να τα αλλάξει όλα και έτσι πριν δούμε το σκηνικό ρετούς, θα δούμε τα νέα πρόσωπα της τηλεοπτικής της παρέας. Στο πλευρό του Παναγιώτη Ραφαηλίδη και της Ναταλίας Αργυράκη που παραμένουν, προστίθεται η Ελιάνα Χρυσικοπούλου και ο Άγγελος Βουράκης. Την πρώτη την γνωρίζουμε από την παρουσία της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, τον δεύτερο από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΙ. Δυνατή ομάδα. Δυνατή ούτως ή άλλως και η Ναταλία. Καλύτερα δε γίνεται.

Με μία μόνο προσθήκη, εκείνη της δημοσιογράφου Αφροδίτης Γραμμέλη, συνεχίζει ο Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1. Σταθερά δίπλα του παραμένουν η Φωτεινή Πετρογιάννη, η Άρια Καλύβα, ο Τάσος Τεργιάκης και η Ελένη Βουλγαράκη. Μπορεί ο παρουσιαστής να τους κοντράρει συχνά μέσα από την εκπομπή του, αλλά στην περίπτωσή του ισχύει το «Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Από τις πιο δυνατές ομάδες εκπομπών με συνεχή ρεπορτάζ και αποκαλύψεις. Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην επιτυχία και στην υψηλή τηλεθέαση.

Η Φαίη Σκορδά έρχεται στο νέο καθημερινό πρωινό του Mega με τον τίτλο «Βuongiorno» με νέα ομάδα. Προς το παρόν ξέρουμε πως η Νάνσυ Νικολαΐδου, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος (εκτός απροόπτου) και ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι η βασική ομάδα δίπλα της. Προσθήκες της τελευταίας στιγμής έχουμε με τους δημοσιογράφους Ευάννα Ζουμπούρογλου και τον Στέργιο Σαμαρτζή. Οι οποίοι και για πρώτη φορά δοκιμάζονται σε πιο διευρυμένο ρόλο on camera. Θα χρειαστεί χρόνος για να δέσει η ομάδα, οπότε ας έχουμε θετικό πνεύμα, το πρώτο διάστημα της νέας εκπομπής.

https://www.instagram.com/reel/C-XHuNStti_/

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος θα βρίσκεται στη Φαίη από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, αλλά η κάθε Παρασκευή του, θα λειτουργεί ως ένα μικρό ρεπό, γιατί το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται και στο πλευρό του Κώστα Τσουρού στο «Ακόμη δεν είδες τίποτε». Αυτή η διπλή παρουσία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κατά τα λοιπά, στην εκπομπή παραμένει η δεμένη και πολύ πετυχημένη περσινή παρέα με τη Νόνη Δούνια, την προσεχώς νύφη Ευρυδίκη Βαλαβάνη, τον Πάνο Κατσαρίδη και τη Δέσποινα Τσόκου.

Η Σίσσυ Χρηστίδου ανήκει στην κατηγορία εκείνων που δεν κάνουν αλλαγές γιατί έχει τρομερή χημεία (εκτός από μεγάλη επιτυχία) με τους συνεργάτες της και έτσι ο Παύλος Σταματόπουλος, ο Νίκος Συρίγος και η Βάλεια Χατζηθεοδώρου θα είναι μαζί της ξανά στο «Χαμογέλα και πάλι». Αν και υπάρχει φημολογία πως ίσως ο Κωνσταντίνος Βασάλος μπορεί να είναι απών, πιστεύω πως η Σίσσυ δύσκολα θα τον αφήσει να φύγει. Ακλόνητος και πάντα πολύτιμος ο Γρηγόρης Μελάς με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και όχι μόνο.

https://www.instagram.com/p/C9HmrUcITom/

Για να κλείσουμε με το ίδιο κανάλι, η Δανάη Μπάρκα που παίρνει μετάθεση για τη μεσημεριανή ζώνη του Mega με το «Πάμε Δανάη» θα έχει σταθερά δίπλα της τον Άρη Καβατζίκη και τον Γιώργο Κρικοριάν. Μας ετοιμάζει όμως και μία έκπληξη με την προσθήκη του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Βαγγέλη Χαρισόπουλου στην παρέα της, ή αλλιώς τη φωνή στο Shopping Star. Από τις χρυσές μεταγραφές της σεζόν.

Με την ίδια και πολύ ευχάριστη τηλεοπτικά, ομάδα, θα πορευτεί και το Breakfast@Star με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου στο πρωινό του Star. Μαίρη Αργυριάδου, Λιλή Πυράκη και Κωνσταντίνος Νταφλός παραμένουν δίπλα στο ζευγάρι αλλά στην κουζίνα της εκπομπής, θα έχουμε αλλαγή και την προσθήκη - έκπληξη με τον Χρήστο Μοίρα και πρώην αγαπητό παίκτη του MasterChef. Προσθήκη και νέα στήλη με τηλεοπτικό ρεπορτάζ θα έχουμε με τον Αλέξανδρο Κατσαρίδη.

Γενικά όλες οι εκπομπές έχουν και από έναν ειδικό στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Η αυτοαναφορικότητα παραμένει ακλόνητη και εκείνη στην ελληνική TV.

Τα μυστήρια και οι εν αναμονή εκπομπές

Ακόμη δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση για το νέο πρωινό του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1, άρα θα αναφερθώ στις μέχρι τώρα πληροφορίες που θέλουν τον Θανάση Πάτρα, (σε κεντρικό ρόλο) τον Δημήτρη Πανόπουλο, τη Δέσποινα Καμπούρη και την Εβελίνα Νικόλιζα να είναι η κύρια ομάδα μπροστά από την κάμερα. Τα στελέχη του καναλιού, έχουν προτιμήσει το φετινό καλοκαίρι να είναι αρκετά φειδωλοί στις αποκαλύψεις τους, οπότε ας κρατήσω μία επιφύλαξη για προσθήκη ή αλλαγή της τελευταίας στιγμής.

Θολό τοπίο μοιάζουν τα πάντα στο Open. Με τις γενικότερες διοικητικές αλλαγές, μπορεί να ξέρουμε προς το παρόν πως η Ελένη Τσολάκη και η Κατερίνα Ζαρίφη θα συνεχίσουν τις εκπομπές τους, αλλά είναι ακόμη συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το ποιοι θα βρίσκονται στο πλευρό τους. Και εδώ ας κρατήσω μία επιφύλαξη.