Είναι η Φαίη Σκορδά η νέα βασίλισσα του Mega μετά την Ελένη; Η ανακοίνωση και η «μάχη» για τον θρόνο

Κατερίνα Μπούσιου
Είναι η Φαίη Σκορδά η νέα βασίλισσα του Mega μετά την Ελένη; Η ανακοίνωση και η «μάχη» για τον θρόνο

Buongiornoν δηλαδή καλημέρα στα ιταλικά θα λέγεται η εκπομπή της. Η επίσημη ανακοίνωση του Mega για τη μεταγραφή της Φαίης Σκορδά και η επιστροφή στο κανάλι μετά από 14 χρόνια. 

Με ένα αποθεωτικό κείμενο για τη Φαίη Σκορδά, το Mega καλωσόρισε και επίσημα στο δυναμικό του την παρουσιάστρια. Χωρίς να υπάρχουν ωστόσο ακόμη λεπτομέρειες για τους συνεργάτες της. Αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο μετά τις 15 Αυγούστου όταν κυκλοφορήσει και το πρώτο τρέιλερ με όλη την ομάδα. Η πρωινή ζώνη του καναλιού αναμορφώνεται και μία νέα βασίλισσα έρχεται στη θέση της παλαιότερης, δηλαδή της Ελένης Μενεγάκη, αν και εκείνη ήταν στη μεσημεριανή ζώνη. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουν ορισμένοι τηλεθεατές στα σχόλιά τους.

Τα πρωινά μπαίνουν σε τροχιά πολύ σκληρού ανταγωνισμού. Η Φαίη αποφάσισε να δώσει ιταλικό όνομα στην εκπομπή της. Και έτσι πλέον θα έχουμε το Buongiorno, δηλαδή Καλημέρα.

Μήπως δεν πρέπει πλέον να μιλάμε για βασίλισσες στην TV;

Όπως αναμενόταν, μετά την τυπική λήξη του συμβολαίου της Φαίης Σκορδά από τον ΣΚΑΙ, έγινε και η ανακοίνωση από το Mega πως την εντάσσει από την επόμενη σεζόν στο δυναμικό του. Πρόκειται στην ουσία για μία επιστροφή, στο Mega 14 χρόνια από την εποχή που έκανε πρεμιέρα με το Πρωινό Mou, τότε μαζί με τον Γιώργο Λιάγκα.

Τέλος για όλους σήμερα στην TV με την Ελένη Μενεγάκη να δίνει την είδηση για την αποχώρησή της

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζονται όλες οι τηλεοπτικές αρετές της Φαίης στο ύφος, την ευγένεια, την ενσυναίσθηση και το ατού των συνεντεύξεων: «Το MEGA υποδέχεται με χαρά τη Φαίη Σκορδά στην τηλεοπτική του οικογένεια! Η Φαίη Σκορδά επιστρέφει εδώ από όπου ξεκίνησε το ταξίδι της στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη και έχτισε ισχυρούς δεσμούς με τους τηλεθεατές. Παρουσιάστρια με μεγάλη εμπειρία, έχει δημιουργήσει το δικό της ξεχωριστό ύφος στην τηλεόραση. Πάντοτε ευγενική και άμεση στην επικοινωνία της με το τηλεοπτικό κοινό, η Φαίη Σκορδά επιμένει όλα αυτά τα χρόνια στην κλασική ψυχαγωγία. Άνθρωπος με αυξημένο το αίσθημα της ενσυναίσθησης για όσα συμβαίνουν γύρω μας, διαχειρίζεται με σεβασμό και διακριτικότητα τους καλεσμένους της αποδεικνύοντας πως οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις μπορούν να είναι προσωπικές.
Έχοντας καταστήσει το όνομά της συνώνυμο με το πρωινό στη μικρή οθόνη,
στέκεται με άνεση και δεξιότητα απέναντι σε όσα απασχολούν σήμερα τη σύγχρονη
γυναίκα, αλλά και τον τηλεθεατή γενικότερα. Η Φαίη Σκορδά έρχεται να αφήσει το
δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, μέσα από το νέο
πρόγραμμα του MEGA. Το MEGA την καλωσορίζει και της εύχεται μια δημιουργική σεζόν».

https://www.instagram.com/reel/C-SA-lbRVGi/

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, λόγω ενθουσιασμού, τα δελτία τύπου περιέχουν πάντα κάποιες μικρές χαριτωμένες υπερβολές. Φυσικά και είναι ευγενής η Φαίη ως παρουσιάστρια, αλλά υπάρχουν αγενείς άλλοι παρουσιαστές, για παράδειγμα; Επίσης ο σεβασμός και η διακριτικότητα στους καλεσμένους, είναι από την άλλη πλευρά ένας σαφής υπαινιγμός ότι η εκπομπή δεν θα έχει ακρότητες.

Στην ανάρτηση που έκανε και το Mega στο προφίλ του στο Instagram, οι περισσότεροι ευχήθηκαν «Καλή επιτυχία» στο νέο της επαγγελματικό βήμα, κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν παίρνει τη θέση της Ελένης Μενεγάκη στη μεσημεριανή ζώνη (εκεί θα έχουμε πλέον τη Δανάη Μπάρκα), αλλά έγινε και ένας συσχετισμός «Η μία βασίλισσα έφυγε, η άλλη μόλις ήρθε».

Οι εποχές βέβαια έχουν αλλάξει, δεν υπάρχουν βασίλισσες ή τηλεοπτικά βασίλεια, αλλά παρουσιάστριες και παρουσιαστές που δημιουργούν σε μία άλλη τηλεοπτική εποχή. Η ιστορία εξάλλου της Ελένης Μενεγάκη όσο και της Ρούλας Κορομηλά στην ελληνική τηλεόραση είναι εντελώς διαφορετική. Μιλάμε για «βασίλεια» με νούμερα τηλεθέασης που πλησίαζαν το 40%. Αυτές οι εποχές δεν υπάρχουν πια.

Η εκπομπή της Φαίης Σκορδά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ξεκινά στις 9.30 το πρωί και να τελειώνει στις 13.00. Εδώ υπάρχει μία εκκρεμότητα που αφορά στο δελτίο ειδήσεων. Αν θα ξεκινά νωρίτερα ή αργότερα.

Υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες σε επίπεδο συνεργατών. Δεδομένη είναι η συμμετοχή του Ανδρέα Μικρούτσικου από Δευτέρα έως Πέμπτη (θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα χειριστεί η Φαίη τον ασυγκράτητο στον λόγο του παρουσιαστή), του Ουγγαρέζου και της Νάνσυς Νικολαΐδου, που ήταν και στην εκπομπή της Ελένης και διαθέτει μία σημαντική γενικότερη δημοσιογραφική εμπειρία. Πολύτιμη θα έλεγα.

Ωστόσο περιμένουμε να δούμε και μία ακόμη προσθήκη στο πάνελ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι από τον ενημερωτικό τομέα. Αν και της μόδας είναι το infotainment πια στην ελληνική TV. Mε προγράμματα δυστυχώς που γίνονται πια, πανομοιότυπα.

Δεν θα διαφωνήσεις πως η επόμενη σεζόν στην πρωινή ζώνη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και εξίσου μεγάλο ανταγωνισμό.