Το soundtrack της ζωής μας: 10 τραγούδια που μιλούν για την τρυφερή σχέση μπαμπά-κόρης

Τσακιρίδου Χριστίνα
Το soundtrack της ζωής μας: 10 τραγούδια που μιλούν για την τρυφερή σχέση μπαμπά-κόρης

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα βρήκαμε τα ωραιότερα και γεμάτα συναισθήματα κομμάτια που γράφτηκαν για τον ξεχωριστό δεσμό μπαμπά-κόρης.

Η Γιορτή του Πατέρα (ή Ημέρα του Πατέρα) ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία.

Μαζί με την Γιορτή της Μητέρας αποτελεί μια πολύ όμορφη αφορμή για να εκφράσουμε την αγάπη-ευγνωμοσύνη προς τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή και πασχίζουν καθημερινά να μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο έχουν (τόσο υλικά αλλά κυρίως πνευματικά).

Στην Ελλάδα η Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (φέτος τη γιορτάζουμε στις 16 Ιουνίου) ενώ σε άλλες χώρες η ημερομηνία τυγχάνει να διαφέρει.

Coldplay: Από τη συνέντευξη του Guy Berryman στο Queen.gr προέκυψαν απλά (αλλά σύνθετα) συμπεράσματα

«Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα λάθος»

«Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα λάθος», υποστήριζε ο Γερμανός φιλόσοφος Friedrich Nietzsche. Εγώ οφείλω να παραδεχθώ πως χωρίς τον μπαμπά η μουσική παιδεία θα ήταν απούσα στο σπίτι μας και οι ορίζοντές μου θα ήταν σίγουρα λιγότερο διευρυμένοι.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μου έχω συνδέσει όμορφες οικογενειακές στιγμές με συγκεκριμένα κομμάτια και είδη μουσικής. Οι βόλτες με τον μπαμπά στο αυτοκίνητο υπό τον ρυθμό των «Duran Duran» είχαν πάντα κάτι ξεχωριστό όπως και οι καλοκαιρινές αποδράσεις μας με soundtracks ταινιών, κλασική μουσική, όπερα ή το απόλυτο hit «Asereje» των «Las Ketchup».

Η Joanne νιώθει ευγνώμων για όσα ζει μέσα από τη μουσική & θέλει το «woman power» να σώσει τον κόσμο

Ο μπαμπάς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με μύησε στην αγορά CDs και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το μαγικό συναίσθημα που ένιωθα κάθε φορά που παίρναμε κάποιο νέο δίσκο τον οποίο θα ακούγαμε φυσικά on repeat στο αυτοκίνητο ή το φορητό CD player που μου είχαν κάνει δώρο οι γονείς μου.

10 τραγούδια που μιλούν για την τρυφερή σχέση μπαμπά-κόρης

Ανεξάρτητα από το είδος μουσικής που «μιλά» στην ψυχή της καθεμίας από εμάς, υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που είτε γράφτηκαν από ένα μπαμπά προς την κόρη του (ή και το ανάποδο) και περιγράφουν τέλεια τον συγκεκριμένο δεσμό.

Μελωδίες και στίχοι που ξεχειλίζουν από πατρική αγάπη και μας υπενθυμίζουν σε κάθε «Play» πως η σύνδεση με τον μπαμπά μας είναι απλά μοναδική και αξεπέραστη.

Marseaux: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να ακούς ότι με την τέχνη σου βοηθάς κάποιον»

Με αφορμή λοιπόν την Ημέρα του Πατέρα ξεχώρισα δέκα από τα ωραιότερα τραγούδια τα οποία μπορείς να ακούσεις στη λίστα που ακολουθεί.

1. Isn't She Lovely- Stevie Wonder

Ένας αισιόδοξος ύμνος για τη σχέση μπαμπά-κόρης.

2. Right By You- John Legend

Το υπέροχο τραγούδι του John Legend (το οποίο γράφτηκε για τη κόρη του Luna) αντανακλά τις αγωνίες πολλών νέων γονιών που φέρνουν τα παιδιά τους σε έναν απρόβλεπτο, ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο.

3. You Are My Sunshine- Johnny Cash

«Είσαι η λιακάδα μου, η μόνη ηλιαχτίδα που με κάνει χαρούμενο», τραγουδά ο Johnny Cash και οι μπαμπάδες που έχουν κόρες μπορούν άνετα να ταυτιστούν.

4. Fathers & Daughters- Michael Bolton

«Σαν το φως του φεγγαριού στο νερό, και το φως του ήλιου στον ουρανό, πατέρες και κόρες δεν λένε ποτέ αντίο», μας τραγουδά ο Bolton στο αισθαντικό κομμάτι από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας.

5. It's For My Dad- Nancy Sinatra

«Πάντα σύμμαχος, συμπαίκτης και δάσκαλος, έτοιμος με ένα αστείο όταν οι καιροί ήταν θλιβεροί», τραγουδάει η Nancy Sinatra στο «It's For My Dad», ένα κομμάτι-αφιέρωση στον μπαμπά της, Frank Sinatra.

6. Ready, Set, Don't Go- Billy Ray Cyrus ft. Miley Cyrus

Το «Ready Set, Don't Go» αποτυπώνει την γλυκόπικρη αίσθηση του να βλέπεις το παιδί σου να κυνηγά τα όνειρά του, γνωρίζοντας ότι η επιτυχία θα το αναγκάσει να μείνει μακριά από τη «φωλιά» των γονιών.

7. First Man- Camila Cabello

Η τρυφερή μπαλάντα της Camila Cabello έχει μοναδικό αποδέκτη τον μπαμπά της.

8. To Know Him Is to Love Him- Amy Winehouse

Η αρχική εκδοχή του τραγουδιού μιλά για τη σχέση πατέρα-γιου ωστόσο στη δική της version η αείμνηστη Amy Winehouse άλλαξε τους στίχους και μιλά για το δεσμό μπαμπά-κόρης.

9. You're a Big Girl Now- The Stylistics

Το τρυφερό τραγούδι των «The Stylists» μιλά για το πώς ένας πατέρας βλέπει την κόρη του να μεταμορφώνεται σε γυναίκα.

10. Ballerina Girl- Lionel Richie

Ένα γλυκό τραγούδι που περιγράφει τις απρόσμενες χαρές της πατρότητας για έναν άντρα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com