Η θέση της Swift μετά το 90λεπτο debate Harris και Trump έκανε ακόμα πιο ισχυρή την Taylor;

Η θέση της Swift μετά το 90λεπτο debate Harris και Trump έκανε ακόμα πιο ισχυρή την Taylor;
AP Photo/John Locher

Ποιος βγήκε νικητής από το debate Harris - Trump; Σίγουρα η Taylor Swift και οι απόψεις για το τι σημαίνει γυναικεία αυτοδιάθεση και αυτονομία.

Ο Donald Trump και η Kamala Harris συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή του προεδρικού debate στη Φιλαδέλφεια το βράδυ της Τρίτης και μπορεί να έδωσαν τα χέρια, αλλά στην πραγματικότητα δεν τα βρήκαν. Την ίδια ώρα η Taylor Swift έβλεπε τηλεόραση και η γάτα της γουργούριζε δίπλα της. Μόνη. Χωρίς απαραίτητα κάποιον σύντροφο. Κακό; Δεν νομίζω.

Σε ένα πυρετώδες 90λεπτο, η Kamala Harris διασταυρώθηκε για πρώτη φορά με τον Trump με τους δύο υποψηφίους να φαίνονται αρκετές φορές πιεσμένοι από τις ερωτήσεις, στην προσπάθειά τους να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους γύρω από ποικιλία θεμάτων.

Election 2024 Debate

Το girl boss στυλ της Kamala Harris είναι αυτό που μας κέρδισε στην προεκλογική της εκστρατεία

Τα highlights από το debate Harris - Trump

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την αμερικάνικη οικονομία. Η Kamala Harris που πήρε πρώτη το λόγο και υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης Biden λέγοντας πως έπρεπε «καθαρίσει το χάλι που άφησε πίσω του ο Donald Trymp», ενώ ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επέμεινε πως η οικονομία δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Κατηγόρησε την Harris ότι «αντέγραψε το σχέδιο του Biden» για την οικονομία και τη χαρακτήρισε «μαρξίστρια». «Δεν έχει κανένα πρόγραμμα. Αντέγραψε το πρόγραμμα του Biden, που συνοψίζεται σε τέσσερις φράσεις. Αυτές είναι απλά ‘θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τους φόρους’. Δεν έχει πρόγραμμα», επέμεινε. «Αν εκλεγεί ποτέ, θα το αλλάξει. Και αυτό θα είναι το τέλος της χώρας μας. Είναι μαρξίστρια, όλοι γνωρίζουν ότι είναι μαρξίστρια. Ο πατέρας της είναι μαρξιστής καθηγητής οικονομικών και τη δίδαξε καλά», είπε επίσης ο Trump.

Το θέμα των αμβλώσεων είναι ένα ζήτημα που είναι ψηλά στην ατζέντα των δύο υποψηφίων. Η Kamala έκανε προσωπική έκκληση προς τις οικογένειες που αντιμετώπισαν σοβαρές επιπλοκές εγκυμοσύνης και δεν μπόρεσαν να λάβουν φροντίδα για την άμβλωση σε πολιτείες που απαγόρευσαν τη διαδικασία, ενώ δήλωσε ότι η πολιτική του Trump «προσβάλλει τις γυναίκες των ΗΠΑ». Από την άλλη, ο Trump δήλωσε ότι δεν θα υπέγραφε μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων (αναφερόμενος στην υπόθεση Roe v. Wade).

Όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική, η Harris σχολίασε πως «το κοινό αποχωρεί από τις συγκεντρώσεις του Trump».Όσοι παρακολουθήσουν μια ομιλία του θα δουν ότι μιλάει για «φανταστικούς χαρακτήρες όπως ο Χάνιμπαλ Λέκτερ» και ότι ο κόσμος φεύγει νωρίς λόγω «εξάντλησης και πλήξης», για της απαντήσει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών πως «στις δικές της συγκεντρώσεις δεν πάει καθόλου κόσμος». «Δεν υπάρχει λόγος να πάνε». «Έχουμε τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, τις πιο απίστευτες συγκεντρώσεις στην ιστορία της πολιτικής».

Η εξέγερση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021 ήταν ένα θέμα που αναμενόταν πως θα συζητηθεί στο debate. «Ο Donald Trump απολύθηκε από 81 εκατομμύρια ανθρώπους. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν αυτό - και είναι σαφές ότι δυσκολεύεται πολύ να το επεξεργαστεί», είπε η Harris, ενώ ο Trump όταν του δόθηκε η ευκαιρία στη συζήτηση για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας κατηγόρησε τουςΔημοκρατικούς για την απόπειρα δολοφονίας. «Πιθανότατα έφαγα μια σφαίρα στο κεφάλι εξαιτίας των πραγμάτων που λένε για μένα. Μιλούν για το ότι είμαι απειλή για τη δημοκρατία, αυτοί είναι η απειλή για τη δημοκρατία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας στην τελική της δήλωση, η Kamala Harris είπε ότι η Αμερική το βράδυ της Τρίτης άκουσε «δύο πολύ διαφορετικά οράματα για τη χώρα μας: Ένα που επικεντρώνεται στο μέλλον και ένα που επικεντρώνεται στο παρελθόν – μια προσπάθεια να μας πάει πίσω». «Αλλά δεν πάμε πίσω», πρόσθεσε, λέγοντας για άλλη μια φορά την ατάκα που λέει συχνά άλλωστε κατά την προεκλογική της εκστρατεία.

Από την πλευρά του ο Donald Trump τοποθετήθηκε στο τέλος λέγοντας «Ξεκίνησε λοιπόν λέγοντας ότι θα κάνει αυτό, θα κάνει εκείνο, θα κάνει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - γιατί δεν τα έχει κάνει; Είναι εκεί για 3,5 χρόνια. Είχαν 3,5 χρόνια για να φτιάξουν τα σύνορα. Είχαν 3,5 χρόνια για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και όλα αυτά για τα οποία μιλήσαμε. Γιατί δεν τα έχει κάνει;», αναφρόμενος στην Kamala, χαρακτηρίζοντάς τη ως «η χειρότερη αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας».

Δύο μήνες έμειναν για να δείξει η ιστορία ποιος θα βγει πραγματικός νικητής.

Η πιο καθοριστική στιγμή του debate ήταν μετά το τέλος του. Τότε, η Taylor Swift έκανε μια ανάρτηση υποστηρίζοντας φανερά την Kamala Harris, φέρνοντάς της έτσι και αρκετές ψήφους.

Η ανάρτηση της Taylor Swift δείχνει ποιος είναι ο νικητής στο debate Harris - Trump

Η Taylor Swift έκανε εμφανή την επιλογή της για τις αμερικανικές εκλογές και μέσα από την ανάρτησή της προέτρεψε τους followers της να ασχοληθούν με την ψήφο τους, να κάνουν έρευνα και να διαμορφώσουν από νωρίς την επιλογή τους.

Η τραγουδίστρια έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της μεταξύ άλλων: «Όπως πολλοί από εσάς, παρακολούθησα το σημερινό debate. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τώρα είναι μια καλή στιγμή να κάνετε την έρευνά σας για τα θέματα που διακυβεύονται και τις θέσεις που παίρνουν οι υποψήφιοι για τα ζητήματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ως ψηφοφόρος, φροντίζω να παρακολουθώ και να διαβάζω τα πάντα σχετικά με τις προτεινόμενες πολιτικές και τα σχέδιά τους για αυτή τη χώρα.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι μια τεχνητή νοημοσύνη που υποδυόταν εμένα, ψευδώς υποστήριζε την προεδρική υποψηφιότητα του Donald Trump και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του. Αυτό πραγματικά ενίσχυσε τους φόβους μου γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους διάδοσης παραπληροφόρησης. Με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαι πολύ διαφανής σχετικά με τα πραγματικά μου σχέδια για αυτές τις εκλογές ως ψηφοφόρος. Ο απλούστερος τρόπος για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης είναι η αλήθεια».

Η Taylor Swift μίλησε στη συνέχεια για την απόφασή της να στηρίξει την Harris, ειδικά αφότου επέλεξε ως αντιπρόεδρο τον Tim Walz, ο οποίος «εδώ και δεκαετίες υπερασπίζεται την εξωσωματική γονιμοποίηση και το δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της».

Θα ψηφίσω την Kamala Harris και τον Tim Walz στις προεδρικές εκλογές του 2024. Ψηφίζω την @kamalaharris γιατί αγωνίζεται για τα δικαιώματα που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν μαχητή για να τα υπερασπιστεί. Τη θεωρώ μια ηγέτιδα με χαρίσματα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν ηγούνται άνθρωποι με ψυχραιμία και όχι χάος.

Η τραγουδίστρια έκλεισε την ανάρτησή της προτρέποντας τον κόσμο να κάνει έρευνα και να διαμορφώσει την επιλογή του, ενώ στο τέλος υπέγραψε τη δημοσίευση ως «Άτεκνη γατομάνα».

https://www.instagram.com/p/C_wtAOKOW1z/

Τα σχόλια των followers για την ανάρτηση της ισχυρής Taylor

Έπειτα από την ανάρτηση της Taylor Swift το Χ γέμισε αντιδράσεις με πολλούς να συμφωνούν με την άποψη της τραγουδίστριας και άλλους να αντιδρούν με το πόσο αστείο είναι να παίρνει κάποιος θέση για το τι θα ψηφίσει με βάση την ψήφο της τραγουδίστριας που συμπαθεί.