Η επιστροφή της Χριστίνας έφερε αλλαγές στο MasterChef και το κοινό «δίκασε» τη συμμαχία των τριών

Κατερίνα Μπούσιου
Η επιστροφή της Χριστίνας έφερε αλλαγές στο MasterChef και το κοινό «δίκασε» τη συμμαχία των τριών

Η σημερινή δύσκολη δοκιμασία με τις άγνωστες λέξεις και το πρώτο κοινό μήνυμα Μάριου και Αλέξανδρου μετά την αποχώρηση τους από το MasterChef. 

Βρισκόμαστε ήδη στην πορεία προς τη νέα αποχώρηση για να φτάσουμε στους 8 του MasterChef, τη στιγμή που στα γυρίσματα που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες έχουμε φτάσει στην τελική 4αδα. Η αγωνία κορυφώθηκε χθες για το κοινό, όχι μόνο για τα δρώμενα εντός της κουζίνας με τη χθεσινή δοκιμασία, αλλά και με το μέλλον της Χριστίνας στον διαγωνισμό μετά την επέμβαση ρουτίνας και τη σύντομη απουσία της. Η επιστροφή της όμως ακύρωσε τις ανησυχίες και έφερε μεγάλες αλλαγές. Αλλά και τα ίδια λάθη από τον Ηλία που κέρδισε χθες το έπαθλο των χιλίων ευρώ. Λευτέρης και Γιάννης πρωταγωνίστησαν ξανά ως τα τρολ του Twitter/X.

https://www.instagram.com/p/C66_H-VMkgB/

Η υποψηφιότητα του Άνχελ και η αρχηγία του Χρήστου

Οι δύο πιο πρόσφατες αποχωρήσειw από το MasterChef, εκείνες του Μάριου και του Αλέξανδρου, έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη του κοινού. Γιατί έφυγαν δύο παίκτες που εκτός από καλοί μάγειρες, μας είχαν δείξει την ποιότητα του χαρακτήρα τους. Οι δυο τους όμως συναντήθηκαν εκτός παιχνιδιού και στο πρώτο τους κοινό μήνυμα, μίλησαν για την τόσο ωραία εμπειρία τους και έδωσαν ραντεβού το καλοκαίρι στην Κύπρο, που είναι και ο τόπος καταγωγής του Μάριου.

«Σε έναν κόσμο γεμάτο Γιάννηδες, να είσαι Μάριος», λέει το κοινό για την αποχώρηση στο MasterChef

Η Χριστίνα μετά την σύντομη επέμβαση ρουτίνας επέστρεψε χθες στην κουζίνα του MasterChef, αλλά επειδή είναι ακόμη στη φάση της ανάρρωσης, αποφάσισε να δώσει την αρχηγία της μπορντό ομάδας της στον Χρήστο Μοίρα και να μην μαγειρέψει. Εξίσου αγαπημένο παίκτη του κοινού. Υπάρχει ωστόσο μία αγωνία για την παίκτρια για το αν θα καταφέρει να συνεχίσει, αλλά σε διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσει κανονικά. Είναι άλλωστε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη φετινή νίκη.

Η χθεσινή δοκιμασία αφορούσε το «Zero food waste», οι παίκτες έπρεπε να μαγειρέψουν με τη φύρα από τις κουζίνες, δηλαδή τα τρόφιμα που περισσεύουν από τις παρασκευές, πριν γίνουν έτοιμο φαγητό. Ο Ηλίας δημιούργησε το πιο ωραίο πιάτο σε σχέση με τον Λευτέρη και κέρδισε τελικά το έπαθλο των 1000 ευρώ. Ωστόσο ο Λευτέρης έγινε αγαπημένο θέμα χθες στα social media με την ομιλία του - μισά ελληνικά μισά αγγλικά - για να μας δείξει πως από τον 1,5 χρόνο που έμεινε στο Λονδίνο συνήθισε να εκφράζεται μόνο στα αγγλικά. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον τρόλαρε δίχως σταματημό και καλά του έκανε.

Παρά τη νίκη του αρχηγού Ηλία, οι γκρι ηττήθηκαν χθες με 3-1 και στη χθεσινή ψηφοφορία λειτούργησε ξανά η συμμαχία των τριών. Δηλαδή ο Κώστας, ο Γιάννης και ο Ηλίας ψήφισαν τον Άνχελ και ο Γιάννης δεν έλαβε καμία ψήφο ξανά και χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία να τον δούμε εκτός του διαγωνισμού. Χθες έδωσε ξανά δείγμα του λόγου του ως Βαγγέλης Φατσέας στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» λέγοντας πως η κλιματική κρίση αγγίζει την ψυχή του και τη μαγειρική του υπόληψη και παιδεία.

Έκανε και το παράπονό του στον Χρήστο γιατί τον βοήθησε και μας ανέλυσε πως γενικότερα όταν δίδει βοήθεια, τον πληγώνει γιατί κάποιοι δεν το αναγνωρίζουν δημόσια. Η αυτοαναφορικότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Το σημερινό τεστ δημιουργικότητας είναι σήμερα μία μεγάλη πρόκληση. Οι παίκτες έχουν να αναμετρηθούν με άγνωστες λέξεις και υλικά όπως λεοντόψαρο, μπλε καβούρι και αγριοσάλπα. Και προβλέπονται ανατροπές.