Ποιες παρουσιάστριες έκαναν «χρυσές» μεταγραφές και ποιες έμειναν χωρίς τηλεοπτική στέγη

Κατερίνα Μπούσιου
Ποιες παρουσιάστριες έκαναν «χρυσές» μεταγραφές και ποιες έμειναν χωρίς τηλεοπτική στέγη

Η ανακοίνωση για τη μεταγραφή της Φαίης, τα χρυσά συμβόλαια και οι παρουσιάστριες σε αναμονή. Η επόμενη τηλεοπτική χρονιά έχει αρκετές αλλαγές. 

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν σε έναν πρόχειρο απολογισμό, είχε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε project κάθε είδους τα τελευταία χρόνια, με τη μυθοπλασία ωστόσο να παίρνει τη μερίδα του λέοντος σε τηλεθέαση και εντυπώσεις.

Η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική. Αρκετές παρουσιάστριες αλλάζουν τηλεοπτική στέγη και επιδιώκουν άλλες να πάρουν ρεβάνς και άλλες να κερδίσουν τα κεκτημένα τους. Η Φαίη Σκορδά, η Μπέττυ Μαγγίρα, η Μαρία Αναστασοπούλου, η Φαίη Μαυραγάνη, η Ελένη Τσολάκη είναι από τις γυναίκες που θα συζητηθούν.

https://www.instagram.com/p/C9DS69QNoR_/

Οι σταθερές και οι προς το παρόν άστεγες

Η μεταγραφική περίοδος και η φημολογία για μετακινήσεις και αλλαγές συμβολαίων, είχε ξεκινήσει από την Άνοιξη, για σχεδόν όλες τις παρουσιάστριες. Στο αντρικό κοινό ήταν πιο ξεκάθαρη η κατάσταση. Είδηση που προκάλεσε αίσθηση ήταν φυσικά η κοινή απόφαση Mega και Ελένης Μενεγάκη να μη συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Η βασίλισσα θα παραμείνει εκτός από τον Σεπτέμβριο, αλλά το μέχρι πότε θα συμβεί αυτό, είναι νωρίς ακόμη να το πούμε. Μπορεί να τη δούμε και σε εβδομαδιαίο project αυτή τη φορά. Δεδομένο είναι όμως ότι δεν έχει πάρει απόφαση να κλείσει την 32χρονη καριέρα της.

Στην κόντρα ανάμεσα σε Αρναούτογλου και Μενεγάκη, η Τσιμτσιλή έκανε την πιο σωστή παρατήρηση

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ψυχαγωγία είναι σίγουρα εκείνη της Φαίης Σκορδά. Η μετακίνησή της από τον ΣΚΑΙ στην πρωινή ζώνη του Mega έχει και τυπικά ολοκληρωθεί και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις αρχές Αυγούστου, με την τυπική λήξη του συμβολαίου της από το κανάλι του Φαλήρου. Από τις 9.40 έως και τις 13.30 θα διαρκεί η εκπομπή της με ύφος infotainment. Με τον τρόπο που «παντρεύεται» η ενημέρωση με την ψυχαγωγία στην Ελλάδα. Γιατί το συγκεκριμένο είδος στο εξωτερικό έχει άλλη μορφή. Το challenge είναι αρκετά μεγάλο και το ρίσκο μεγαλύτερο.

Η πρωινή ζώνη είναι ανταγωνιστική και η Φαίη θα βρεθεί απέναντι στην Κατερίνα Καινούργιου, τον Γιώργο Λιάγκα που έχουν παγιώσει τη δυναμική και τα νούμερα τηλεθέασής τους. Υπολογίσιμος αντίπαλος και δυνατό αουτσάιντερ παραμένει η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου. Ανερχόμενη είναι η Ελένη Τσολάκη, η οποία φαίνεται πως συνεχίζει στο Open, παρά την αποχώρηση του Νίκου Κοκλώνη από τη διαχείριση της ψυχαγωγίας μέσω της Barking Well.

https://www.instagram.com/p/C9DOxmwI2Jh/

Η Μαρία Αναστασοπούλου φεύγει από τον ΑΝΤ1 ανακουφισμένη, καθώς παρά τη φράση του Γιώργου Παπαδάκη πως θα μείνουν φίλοι αδελφικοί για πάντα, η συνεργασία τους στο «Καλημέρα Ελλάδα» παρά ήταν ασφυκτική. Ο παρουσιαστής κάθε χρονιά υπονοεί πως θα φύγει από την εκπομπή, αλλά αυτό δεν θα συμβεί σύντομα. Κάποια στιγμή θα γίνει και απλά δεν θα το πιστεύουμε. Για τη ζώνη 12 με 14.00 ετοιμάζεται στον ΣΚΑΙ σε μία πιο κοινωνική και με δόσεις πολιτικής εκπομπή. Με την «Αρένα» είχε δείξει ότι μπορεί να κινηθεί σε αυτό το πεδίο με άνεση.

https://www.instagram.com/reel/C8JgPFAs1h_/

Η Φαίη Μαυραγάνη που επίσης αποχωρεί από τον ΑΝΤ1, από τον Σεπτέμβριο κληρονομεί θέση «φωτιά», την εκπομπή που μέχρι πρότινος ήταν του πλέον ευρωβουλευτή Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΙ αλλά με την δική της οπτική.

Άστεγη προς το παρόν τηλεοπτικά είναι η Μπέττυ Μαγγίρα. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, πως η αποχώρηση από τον ΑΝΤ1, ήταν έκπληξη. Υπερταλαντούχα και απίθανη στη δημόσια διαχείριση της εικόνας και του λόγου της, λέγεται πως έχει λάβει πρόταση από τον ΣΚΑΙ, για κάποιο από τα ψυχαγωγικά project του Ατζούν. Στην περίπτωσή της μπορεί και να έχουμε έκπληξη της τελευταίας στιγμής σε άλλο κανάλι.

https://www.instagram.com/p/C9Mr0nzgk5z/

Αβέβαιο το μέλλον της Ιωάννας Μαλέσκου μετά τις ατυχέστατες βασίλισσές της στο Open.

Σταθερή, ακλόνητη και νικήτρια στην τηλεθέαση με τα μεγαλύτερα νούμερα της χρονιάς είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Alpha και παραμένει φυσικά. Ακλόνητη αλλά με αλλαγές στην εκπομπή της η Ναταλία Γερμανού αλλά και η Κατερίνα Καινούργιου που προαναφέραμε, εγγύηση πια για το Star η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η Ζενεβιέβ και η Ζήνα Κουτσελίνη, ενώ η Δανάη Μπάρκα μετακινείται από το πρωινό του Mega, στη μεσημεριανή ζώνη που αφήνει «ορφανή» η Ελένη Μενεγάκη. Σταθερή αξία για το ίδιο κανάλι η Σίσσυ Χρηστίδου με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, όπως και η Μαρία Μπεκατώρου. Σχεδόν ένα με τον ΑΝΤ1 παραμένει η Ζέτα Μακρυπούλια. Άχαστη, συνεχίζει για 7η Ρουκ Ζουκ σεζόν.

https://www.instagram.com/p/C9CpW65oF-C/

Άγνωστο προς το παρόν το μέλλον της Κατερίνας Καραβάτου που έπαιξε σε δύο πεδία φέτος, στο My Style Rocks και στο εκτός της δικής της ιδιοσυγκρασίας και ατυχέστατο στα νούμερα τηλεθέασης Power of love. Από κάποιους θεωρείται βέβαιη η παραμονή της στον ΣΚΑΙ, για το πρώτο project.

Καμία αλλαγή δεν θα έχουμε στις κυρίες της ενημέρωσης σε όλα τα κανάλια, σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Και αν λέγαμε πως η φετινή χρονιά ήταν ανταγωνιστική, η επόμενη φαντάζει ακόμη δυσκολότερη. Κάποιες κυρίες της τηλεόρασης θα πρέπει να κρατήσουν τα κεκτημένα τους, κάποιες άλλες να δικαιώσουν τις προσδοκίες των μεταγραφών τους.

Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για χρυσά ή τουλάχιστον ασημένια συμβόλαια, αλλά τουλάχιστον οι κυρίες της ψυχαγωγίας που αναφέραμε έκαναν πολύ καλά deal. Όχι σαν της Ελένης Μενεγάκη - αυτό θα παραμείνει άπιαστο ρεκόρ - αλλά τουλάχιστον το κασέ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά ψηλό. Για αυτό και οι απαιτήσεις από εκείνες είναι υψηλότερες. Όσο και αν σου κάνει εντύπωση, τα τηλεοπτικά κανάλια επιδιώκουν μία αξιοπρεπή ή με τάση ανόδου τηλεθέαση σε δεύτερο επίπεδο. Προέχει η κερδοφορία της εκπομπής. Money talks.