Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε τη συναυλία στην Τουρκία: Το πλάνο της εκδήλωσης και τα σχόλια μίσους

Πατούλια Κατερίνα
Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε τη συναυλία στην Τουρκία: Το πλάνο της εκδήλωσης και τα σχόλια μίσους

Το Instagram της Δέσποινας «φλέγεται» από σχόλια Τούρκων και ένα πλάνο από τον χώρο από τον οποίο αποχώρησε η Βανδή έγινε viral στο Twitter. 

H Δέσποινα Βανδή είχε προαναγγείλει τη συναυλία της στο Τσεσμέ της Τουρκίας με σκοπό τα έσοδα να δοθούν στον μη κυβερνητικό οργανισμό TURKISH EDUCATION FOUNDATION.

Αυτό που η ίδια δεν περίμενε, είναι πως στο τούρκικο εκαπιδευτικό ίδρυμα θα έβγαινε στη σκηνή με την σημαία της Τουρκίας και της εικόνα του Κεμάλ σε πανό πίσω της.

Η συναυλία που έγινε πολιτική και η αποχώρηση της Δέσποινας από τη σκηνή

1721288855406-940077447-vandi5.jpg

«Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στην προγραμματισμένη για σήμερα -17/07/2024- συναυλία μου, ανακοινώνω ότι για λόγους αποκλειστικής ευθύνης του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, (το οποίο μονομερώς αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία δίνοντάς της μια απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική σύνδεση), δεν είναι δυνατή η συμμετοχή μου στην εν λόγω εκδήλωση», έγραψε η Δέσποινα σε story της στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/C9cylqcsIq3/

Η ημερομηνία της συναυλίας, εφόσον λάμβανε χώρα, θα ήταν σημαδιακή και σήμερα, 50 χρίνια μετά την τουρκική εισβολή που διχοτόμησε την Κύπρο, θα βλέπαμε τη Δέσποινα πάνω στη σκηνή αυτή που σίγουρα δεν θα περνούσε ασχολίαστη.

vandisinavlia.png

Η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, είπε ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή επειδή ήθελε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ ενώ ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως δήλωσε, «δεν θεωρεί ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσει κάποιος την ανάσα του.

Η Δέσποινα Βανδή με μία πρόταση και 3 κλικ με τον Βασίλη Μπισμπίκη έδειξε τί σημαίνει αληθινή αγάπη

Την ακύρωση της συναυλίας ανακοίνωσε από τη σκηνή η πρόεδρος του παραρτήματος του τουρκικού Ιδρύματος στην περιφέρεια της Σμύρνης, Γκιουλνούρ Σονμπαϊρακτάρ.

Σκοπός της συναυλίας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθούν κάποιες υποτροφίες. Αυτή τη στιγμή, κάτω από τα posts της τραγουδίστριας στο Instagram υπάρχει θύελλα από σχόλια Τούρκων που την καλούν να μην επισκεφτεί ποτέ ξανά την Τουρκία.

Στο Twitter το hastag Δέσποινα Βανδή είναι στα πρώτα και οι έλληνες fans συγχαίρουν τη Δέσποινα για την απόφασή της.

Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που απορούν για το αν η τραγουδίστρια δεν ήξερε προκαταβολικά πως δεν υπάρχει κτήριο στην Τουρκία και ειδικά στη Σμύρνη που να μην απεικονίζει τον Κεμάλ. Ένα από τα σχόλια ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ορθώς έπραξε η Βανδή αλλά δεν θα έπρεπε να έχει συμφωνήσει έτσι κι αλλιώς, ειδικά αυτές τις μαύρες ημέρες του Ιούλη, που συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον Αττίλα στην Κύπρο μας».