Η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε εκτός μεταλλίων αλλά έφυγε με το κεφάλι ψηλά: Τα σχόλια στο Χ ήταν επικά

Η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε εκτός μεταλλίων αλλά έφυγε με το κεφάλι ψηλά: Τα σχόλια στο Χ ήταν επικά
AP Photo/Matthias Schrader

«Κατερίνα πώς είναι να είσαι αέρας;». Τα πρώτα σχόλια μετά την εμφάνιση της Στεφανίδη στον τελικό. 

Πάλεψε αλλά έμεινε εκτός μεταλλίων η Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μην καταφέρνοντας να ξεπεράσει το φράγμα των 4.80 μέτρων.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ταξίδεψε στο Παρίσι γεμάτη θέληση και πίστη, με ένα μεγάλο όνειρο, να ανέβει και πάλι στο βάθρο και ιδανικά στο πιο ψηλό. Προσπάθησε σκληρά, αλλά δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας στην 9η θέση.

Η 34χρονη Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε αρχικά τα 4.40 μέτρα με την δεύτερη προσπάθεια, λόγω τεχνικού προβλήματος, ενώ στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού με την πρώτη της προσπάθεια ξεπέρασε τόσο τα 4.60μ. όσο και τα 4.70μ. Αν και έδειξε ιδιαίτερα ικανή να φτάσει ψηλά και να τα καταφέρει, δεν κατάφερε να φτάσει παραπέρα η Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μην καταφέρνοντας να περάσει τα 4.80 μέτρα, έχοντας εξαντλήσει και τις τρεις προσπάθειές της.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποχαιρέτησε τους τέταρτους Ολυμπιακούς της καριέρας της με το κεφάλι ψηλά, χαιρετώντας το κατάμεστο στάδιο, περήφανη για όσα έχει ήδη καταφέρει.

Και μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, αλλά για εμάς και για τον κόσμο που τη στηρίζει είναι σίγουρα «χρυσή». Το ότι δεν θα προσθέσει ένα ακόμη μετάλλιο στη συλλογή της, σίγουρα δεν είναι το πιο σημαντικό για το μεγαλείο και την αξία αυτής της αθλήτριας.

5 φορές που η Κατερίνα Στεφανίδη είπε τις αλήθειες που σκεφτόμαστε όλοι και της δώσαμε εμείς «Χρυσό»

Οι αναρτήσεις και τα σχόλια από τους θαυμαστές της έχουν ήδη ξεκινήσει, στέλνοντας αγάπη και απεριόριστο σεβασμό για ό,τι ήδη έχει καταφέρει.

https://www.instagram.com/p/C-YZBeOsIK2/
https://www.instagram.com/p/C-YQXwwoMKt/
https://www.instagram.com/p/C-YQyT1IUQG/

Η πρώτη ανάρτηση της Κατερίνας μετά τον τελικό

«Μόνο χαρά και ευγνωμοσύνη νιώθω για έναν 3ο τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστώ τον άντρα μου Μιτς που βρίσκεται πάντα δίπλα μου χρόνια τώρα θυσιάζοντας τα δικά του όνειρα για να κυνηγήσω εγώ τα δικά μου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και στην Δρ Κατερίνα Μουστάκα και σε όλη της την ομάδα. Εδώ και 20 χρόνια η Κατερίνα είναι δίπλα και σαν γιατρός και σαν μέντορας και σαν φίλη και την αγαπώ πολύ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς μου που για χρόνια τώρα βρίσκονται δίπλα μου και στις επιτυχίες, και στις μέτριες μέρες και στις κακές μέρες. Και ένα ευχαριστώ και σε εσάς για τα πολλά μηνύματα αγάπης», έγραψε η αθλήτρια στην πρώτη ανάρτηση που έκανε μετά τον τελικό.

https://www.instagram.com/p/C-Z0Q-jNMLG/

Η όμορφη ανάρτηση του Καραλή για τη Στεφανίδη

manolo_stefanidi.png

Όλες οι προσπάθειες της Κατερίνας Στεφανίδη στον τελικό των Ολυμπιακών του Παρισιού

Στα προκριματικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε από το 4.40μ το οποίο πέρασε με την πρώτη και συνέχισε με το 4.55μ το οποίο πέρασε με τη δεύτερη. Αυτό ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρόκριση μιας και οι περισσότερες αθλήτριες δεν ήταν σε καλή φόρμα.

https://www.instagram.com/p/C-P8wbVN8G7/

Τα μετάλλια της Κατερίνας Στεφανίδη

Ολυμπιακοί Αγώνες

  • 2016, Ρίο ντε Τζανέιρο: Χρυσό

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου

  • 2017, Λονδίνο: Χρυσό
  • 2019, Ντόχα: Χάλκινο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

  • 2016, Πόρτλαντ: Χάλκινο
  • 2018, Μπέρμιγχαμ: Χάλκινο

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου

  • 2014, Ζυρίχη: Αργυρό
  • 2016, Άμστερνταμ: Χρυσό
  • 2018, Βερολίνο: Χρυσό
  • 2022, Μόναχο: Αργυρό
  • 2024, Ρώμη: Αργυρό

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

  • 2015, Πράγα: Αργυρό
  • 2017, Βελιγράδι: Χρυσό

Ενώ όλοι μιλούν για «σκάνδαλο Δώρα Γκουντουρά», η ΕΟΕ μιλά για ήττα στα σημεία: «Ντροπή» λένε στο Χ