Το εξωτικό πιλάφι της Miranda Kerr
Εκτός από κούκλα είναι και... νοικοκυρά!
Όταν το διάσημο supermodel Miranda Kerr αποφασίζει να μαγειρέψει για τον καλό της Orlando Bloom, βάζει όλη της την μαεστρία αλλά και τη φαντασία και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν μπορεί να είναι αδιάφορο. Εδώ σας έχουμε την υπέροχη, εξωτική συνταγή της Miranda για πιλάφι με καρύδα, σταφίδες και lime.
Yλικά:
2 κουταλάκια της σούπας λάδι καρύδας
1/2 ψιλοκομμένο κευκό κρεμμύδι
1/2 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/4 κόκκινο πιπέρι σε ψιλοκομμένους κόκκους
2 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένα γλυκά κρεμμυδάκια
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη μέντα
1/4 της κούπας άγλυκη ψιλοκομμένη καρύδα
1/4 της κούπας σπόρους κολοκύθας
1/4 της κούπας σταφίδες
4 κούπες μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
Καρυκεύματα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά για ένα λεπτό. Προσθέτετε το λευκό και το κόκκινο κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι, το γλυκό κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον μαιντανό και την μέντα. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε την καρύδα, τους σπόρους κολοκύθας και τις σταφίδες και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 2 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι, τα καρυκεύματα, το μέλι, το χυμό και τα ξύσματα από το λεμόνι. Ελαττώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι το ρύζι να πάρει βράση. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο ακόμα λάδι καρύδας όσο μαγειρεύετε ώστε το πιλάφι να μη στεγνώσει ή καεί. Όταν είναι έτοιμο, πασαπλίστε με μαύρο πιπέρι και γαρνίρετε με γλυκό κρεμμυδάκι, Καλή όρεξη...
Διαβάστε επίσης:
Λεμονάτο μοσχάρι από την Ελένη Φουρέιρα