Πώς γίνεται η σαλάτα Caesar; Η συνταγή που έγινε viral στο TikTok

Άρτεμις Σκούφου
Πώς γίνεται η σαλάτα Caesar; Η συνταγή που έγινε viral στο TikTok

Στο πώς γινεται η σαλάτα σίζαρ, ένα βίντεο με μια συνταγή στο TikTok δίνει την απάντηση. 

Η συνταγή για σαλάτα Caesar αυτού του παππού έχει γίνει δύο φορές viral και 8 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν για το μυστικό «συστατικό» του.

Η Jaylee και ο παππούς της, ο John, έχουν τραβήξει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων στο TikTok τα τελευταία δύο χρόνια με τη συνταγή του John για σαλάτα Caesar. Είναι μια συνταγή που φτιάχνει από τότε που εκείνη ήταν μικρό κορίτσι.

Τα μπαχαρικά και το dressing είναι το μυστικό για να δώσεις γεύση στις άνοστες σαλάτες

Τι δείχνει το βίντεο με τη διάσημη σαλάτα Caesar;

Στο βίντεο, η Jaylee ξεκινά ρωτώντας τον παππού John αν είναι έτοιμος να φτιάξει τη σαλάτα του Καίσαρα. Εκείνος ξεκινάει: «Ναι, θα είναι μια επανάληψη της σαλάτας Καίσαρα. Πάρτε ένα! Εντάξει, ξεκινάμε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ξύλινο μπολ, το οποίο είχα για 35 με 40 χρόνια, και να μην κάνεις τίποτα άλλο εκτός από σαλάτα του Καίσαρα σε αυτό».

Στη συνέχεια, λέει: «Τρίψε το μπολ με σκόρδο», το οποίο νομίζω ότι εξηγεί γιατί το μπολ πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αυτό το πιάτο.

«Μετά πρέπει να βάλεις μέσα τρία φλιτζάνια λάδι. Αν πρόκειται να φτιάξεις μεγαλύτερη σαλάτα απ' ό,τι για ένα άτομο, μη διπλασιάσεις το λάδι. Δεν πιάνει ποτέ.»

Έπειτα, βάλε μέσα τη σάλτσα Worcestershire. Εγώ τη βάζω μόνο για να δοκιμάσω. Στη συνέχεια, λίγο Grey Poupon (μουστάρδα Ντιζόν).

Το επόμενο συστατικό είναι ένα «μικρό κομμάτι» αλάτι. «Αυτό είναι ροζ αλάτι Ιμαλαΐων. Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις, αλλά μην χρησιμοποιήσεις κανονικό αλάτι. Μου αρέσει πάντα να έχω αλεσμένο θαλασσινό αλάτι. Και δεν χρησιμοποιώ πολύ αλάτι, δεν είμαι άνθρωπος του αλατιού. Είμαι μεγάλος άνθρωπος του πιπεριού», τόνισε, προσθέτοντας γενναιόδωρα πιπέρι.

Στη συνέχεια, προσθέτει λίγο μαρούλι και αρχίζει να το συνδυάζει με το ντρέσινγκ.

Ο παππούς John προσθέτει ένα μαγειρεμένο αυγό αφού ανακατέψει το μαρούλι με το ντρέσινγκ. «Αυτό δεν είναι ωμό αυγό, είναι μαγειρεμένο, που σημαίνει ότι έχει μαγειρευτεί αρκετά ώστε να σκοτώσει όλα τα βακτήρια μέσα του. Και να είσαι πολύ προσεκτική χρησιμοποιώντας το αυγό σου γιατί τα σημερινά είναι αρκετά ακριβά», αστειεύεται.

Τέλος, προσθέτει μια γενναιόδωρη ποσότητα παρμεζάνας και στύβει λίγο φρέσκο λεμόνι. Και, με ένα γευστικό τεστ έγκρισης από την Jaylee, η συνταγή είναι πλήρης και ο κόσμος στο TikTok έχει πάθει εμμονή.

Το ξύλινο μπολ είναι το μυστικό «συστατικό»

Επειδή ο παππούς John φτιάχνει αυτή τη σαλάτα από τότε που η Jaylee ήταν μικρή, έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικογένειά τους και βρίσκεται πάντα στις πιο σημαντικές οικογενειακές συγκεντρώσεις. «Τον έβλεπα συχνά να την φτιάχνει και ήταν πάντα μια υπέροχη μέρα όταν έβγαινε το ξύλινο μπολ. Το φτιάχναμε μαζί, ή μάλλον, περισσότερο, εγώ παρακολουθούσα και δοκίμαζα τη γεύση, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Με τα χρόνια, έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή συνταγή, είναι μια παράδοση, ένας τρόπος για να δεθούμε και να δημιουργήσουμε μόνιμες αναμνήσεις. Για χρόνια, ο παππούς κρατούσε τη συνταγή μυστική, οπότε όταν τελικά συμφώνησε να με αφήσει να τον καταγράψω να την φτιάχνει, ήταν μια τεράστια στιγμή και για τους δυο μας», δήλωσε η Jaylee σε συνέντευξη.

«Το ξύλινο μπολ μου είναι μαζί μου για πάνω από 40 χρόνια και έχω ακόμα το αρχικό κουτί. Κάθε φορά που το βγάζω και το μυρίζω, είναι σα να αναπνέω 40 χρόνια σκόρδου. Είναι πραγματικά η πιο ανακουφιστική και νόστιμη μυρωδιά. Εκτός από τη μαγεία του ξύλινου μπολ, το θέμα είναι να αξιοποιείς στο έπακρο αυτό που έχεις», πρόσθεσε ο παππούς της.

Ένα πράγμα που επανέλαβε ο παππούς John είναι το γεγονός ότι ένα ξύλινο μπολ είναι απαραίτητο. «Απορροφά όλα τα νόστιμα έλαια και αρώματα, ειδικά το σκόρδο. Το σκόρδο ενισχύει τη γεύση κάθε φορά. Κανένα σαπούνι δεν αγγίζει ποτέ αυτό το μπολ και ξέχνα την πετσέτα! Το πλύσιμό του με σαπούνι ή το στέγνωμά του θα αφαιρούσε τα πλούσια αρώματα που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Αντ' αυτού, το ξεπλένω με ζεστό νερό, το αφήνω να στεγνώσει στον αέρα ανάποδα και στη συνέχεια το τοποθετώ προσεκτικά πίσω στο αρχικό του κουτί. Δεν είναι απλώς ένα μπολ, είναι μέρος της συνταγής».

Ο παππούς John προσθέτει μερικές φορές κρουτόν, αλλά ένα πράγμα που δεν προσθέτει ΠΟΤΕ είναι οι αντζούγιες! «Ας είμαστε ρεαλιστές - είναι ουσιαστικά δόλωμα για ψάρια. Αλλά ε, αν σου αρέσουν, προχώρα και ρίξ' τες στη σαλάτα σου - εγώ πάντως δεν θα πάρω! Και, πολλοί άνθρωποι ρώτησαν για την παρμεζάνα Kraft. Ζούμε σε μια μικρή, αγροτική περιοχή όπου τα γκουρμέ τυριά είναι λίγο δύσκολο να τα βρεις. Αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκια παρμεζάνα, κάντε το! Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα την επόμενη φορά- είναι σίγουρα στη λίστα μου!»