H Nicole Kidman μαγειρεύει το αγαπημένο της ρυζόγαλο
Μία συνταγή που η σταρ έμαθε από την μαμά της
«Το ρυζόγαλο μου θυμίζει τόσο πολύ την παιδική μου ηλικία. Ήταν μία από τις αγαπημένες συνταγές της μαμάς μου και τώρα είναι από τις δικές μου αγαπημένες», δηλώνει η Nicole Kidman και μοιράζεται την συνταγή για το χορταστικό γλύκισμα σε μία παραλλαγή λίγο διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει.
Υλικά
¼ της κούπας ρύζι για ρυζόγαλο
2 κούπες νερό
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
1/3 της κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
2 ½ κούπες γάλα
¼ κούπας σταφίδες
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάλτε το νερό να βράσει και ρίξτε μέσα το ρύζι. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά και στραγγίστε. Στο μίξερ, χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέστε το ρύζι και τις σταφίδες και, σταδιακά, το γάλα, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος το οποίο, στη συνέχεια, θα τοποθετήσετε σε ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί, που θα γεμίσετε με νερό (μπαιν μαρί). Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 30- 35 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι, για να μην κολλήσει. Κατεβάστε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήστε για 30- 40 λεπτά ακόμη, μέχρι να σταθεροποιηθεί το ρυζόγαλο.