And the Oscar goes to…cookies
Φτιάξε μόνη σου τα πιο νόστιμα μπισκότα για την βραδιά των Oscar
Η μεγάλη βραδιά των Oscars είναι μόλις δύο μέρες μακριά και εμείς εδώ ήδη έχουμε αρχίσει τα στοιχήματα για το ποιος ηθοποιός και ποια ταινία θα πάρει φέτος το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Κι ενώ κάναμε ένα flashback στις χειρότερες ή άβολες (όπως θες πες το) στιγμές του θεσμού και είδαμε και τις best dressed των βραβείων τα τελευταία χρόνια, έχουμε για σένα μία συνταγή για μπισκότα, με τα οποία θα γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Αν λοιπόν έχεις κανονίσει βραδιά Oscars με τις φίλες σου, τότε τα μπισκότα αυτά είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσες να τους σερβίρεις για επιδόρπιο. Oscar cookies λοιπόν, φαντάζεσαι τίποτα καλύτερο από αυτό;
Να τι θα χρειαστείς:
1 έτοιμη ζύμη για μπισκότα (το λεγόμενο cookie dough)
680 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
κίτρινο, πορτοκαλί και μαύρο χρώμα τροφίμων
Χρυσή ζάχαρη (μπορείς να βρεις στα supermarkets, αν δεν τα καταφέρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις καστανή ακατέργαστη ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 190 βαθμούς. Άπλωσε στο τραπέζι σου δύο φύλλα λαδόκολλας (ή χαρτί ψησίματος).
Με τον πλάστη σου ξεκίνα να ανοίγεις τη ζύμη για τα μπισκότα. Φρόντισε να έχει λίγο πάχος, μην είναι τελείως λεπτή γιατί έτσι σίγουρα δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μόλις την ανοίξεις έχοντας το πάχος που θες ξεκίνα να κόβεις μπισκότα με το κουπ πατ σε σχήμα αγαλματιδίου που θα βρεις είτε σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής, είτε στο διαδίκτυο. Μόλις τα κόψεις όλα βάλε τα στο ταψί μαζί με το χαρτί ψησίματος και άφησε τα για 8-12 λεπτά ή έως ότου οι άκρες αρχίσουν να γίνονται χρυσοκαστανές. Μόλις είναι έτοιμα άφησε τα στο χαρτί ψησίματος για 2 λεπτά ακόμη και, στη συνέχεια, μετέφερε τα σε μία σχάρα ώσπου να κρυώσουν εντελώς.
Πλάσε ξανά τη ζύμη που περίσσεψε από τα μπισκότα για να φτιάξεις τις βάσεις. Με ένα μικρό στρογγυλό κουπ πατ κόψε τόσες βάσεις όσα τα αγαλματίδια σου. Μόλις δροσιστείτε, κόψτε ένα cookie χρησιμοποιώντας τον κοπτικό στρογγυλού μπισκότου. Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να κόψεις το κέντρο της βάσης όπως στην φωτογραφία παρακάτω. Μόλις τελειώσεις και με τις βάσεις βάλε τις και αυτές στο ταψί μαζί με το χαρτί και ψήσε όπως πριν.
Όσο τα μπισκότα κρυώνουν, ανακάτεψε την ζάχαρη άχνη και τα 2 ασπράδια αυγών στο μίξερ. Χτύπησε τα σε χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να γίνουν έναν ομοιόμορφο μείγμα. Αν είναι πάρα πολύ παχύ, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό κάθε φορά, εάν είναι πάρα πολύ λεπτό, πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να επιτύχεις το επιθυμητό πάχος. Μόλις είναι έτοιμο ρίξε στο μείγμα δύο μεγάλες σταγόνες από το κίτρινο χρώμα τροφίμων και μία μικρή σταγόνα πορτοκαλί χρώματος για να δημιουργήσεις αυτό το χρυσοκίτρινο χρώμα. Βάλε περίπου το 1/3 της κρέμας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής η οποία είναι εξοπλισμένη με ένα μικρό στρογγυλό άκρο, προκειμένου να βγάζει λίγη ποσότητα. Κάλυψε το υπόλοιπο μπολ με μία μεμβράνη ή πετσέτα ώστε να μην στεγνώσει ή σκληρύνει.
Πάρε τα πρώτα μπισκότα σου και ξεκινώντας από το περίγραμμα γέμισε σιγά σιγά την επιφάνεια τους με την χρυσοκίτρινη κρέμα σου. Επειδή δεν θέλουμε να έχει υπερβολική ποσότητα μπορείς να το γεμίσεις μέχρι τη μέση και έπειτα να το απλώσεις στο υπόλοιπο μπισκότο με μία σπάτουλα ή ένα μικρό κουτάλι. Μόλις ετοιμάσεις όλα σου τα αγαλματίδια ρίξε τους από την χρυσή ή καστανή ζάχαρη που έχεις αγοράσει.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε 230 γρ. ζάχαρης άχνης με ένα ασπράδι και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με πριν μέχρι να έχει η κρέμα το πάχος που θες. Στη συνέχεια ρίξε μερικές σταγόνες από το μαύρο χρώμα τροφίμων και ξεκίνα να «βάφεις» τις βάσεις. Μόλις κρυώσουν (σκληρύνουν) τελείως και τα μπισκότα και οι βάσεις βάλε λίγη από την κρέμα στα κενά των βάσεων προκειμένου να στερεωθούν τα αγαλματίδια επάνω σε αυτές. Μόλις κρυώσουν και πάλι τα μπισκότα σου είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Βάλε τα σε ένα δίσκο ή μία πιατέλα, φτιάξτε ή παραγγείλτε το αγαπημένο σας φαγητό και ετοιμαστείτε για μία φουλ οσκαρική βραδιά.
Photo credits: popsugar